Jump to content


Photo

Streamproxy transcoding problem on Vuplus Duo2 OpenPli 7.3

streamproxy vuplus transcode transcoding problem

  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 sherere

  • Member
  • 9 posts

0
Neutral

Posted 24 September 2020 - 23:54

Hi guys! 

 

I read a lot in forums about streamproxy, but cant identify a solution to my case....

 

Stream is working perfectly but i cant transcode.

 

My streamproxy.conf

root@vuduo2:~# cat /etc/enigma2/streamproxy.conf
listen = 8002:transcode
listen = 8003:transcode
size = 720p
bitrate = 3000
profile = baseline
level = 3.1
bframes = 0

I have stopped streamproxy by doing /etc/init.d/streamproxy.sh stop

 

Then i started streamproxy with -f and try to transcoding via VLC on Windows 10, logs bellow:

root@vuduo2:~# streamproxy  -f
Checking manufacturer/model: VU+/SoloSE
Checking id: /proc/stb/info/model = dm8000
Checking id: /proc/stb/info/vumodel = solose
Checking manufacturer/model: VU+/Solo2
Checking id: /proc/stb/info/model = dm8000
Checking id: /proc/stb/info/vumodel = solo2
Checking manufacturer/model: VU+/Duo2
Checking id: /proc/stb/info/model = dm8000
Checking id: /proc/stb/info/vumodel = duo2
model identified as: VU+ Duo2 (bcm7424)
streamproxy: config_map: audiolang = orj dos ory org esl qaa und mis mul ORY ORJ Audio_ORJ//0
streamproxy: config_map: auth = true/1
streamproxy: config_map: bframes = 0/0
streamproxy: config_map: bitrate = 3000/3000
streamproxy: config_map: foreground = true/1
streamproxy: config_map: group = /0
streamproxy: config_map: level = 3.1/3
streamproxy: config_map: listen:8002 = 1/1
streamproxy: config_map: listen:8003 = 1/1
streamproxy: config_map: profile = baseline/0
streamproxy: config_map: size = 720p/720
streamproxy: config_map: webifport = 5080/5080
streamproxy: accept new connection on port 8002, default action: transcode, fd 6
ClientSocket: authentication: *****,*****
ClientSocket: header[accept]: "*/*"
ClientSocket: header[accept-language]: "pt_BR"
ClientSocket: header[authorization]: "Basic cm9vdDpoMzBqZGp0aA=="
ClientSocket: header[host]: "fakeurl.myddns.me:8002"
ClientSocket: header[range]: "bytes=0-"
ClientSocket: header[user-agent]: "VLC/3.0.11 LibVLC/3.0.11"
ClientSocket: url: /1:0:19:27E:2A:8:FFFF0000:0:0:0:

clientsocket: streaming parameters before defaults from config:
    http_range = 0-

clientsocket: reject config default audiolang = orj dos ory org esl qaa und mis mul ORY ORJ Audio_ORJ/
clientsocket: reject config default auth = true
clientsocket: accept config default bframes = 0
clientsocket: accept config default bitrate = 3000
clientsocket: reject config default foreground = true
clientsocket: reject config default group =
clientsocket: accept config default level = 3.1
clientsocket: reject config default listen:8002 = 1
clientsocket: reject config default listen:8003 = 1
clientsocket: accept config default profile = baseline
clientsocket: accept config default size = 720p
clientsocket: reject config default webifport = 5080

clientsocket: streaming parameters after defaults:
    bframes = 0
    bitrate = 3000
    http_range = 0-
    level = 3.1
    profile = baseline
    size = 720p

clientsocket: streaming parameters after url params:
    bframes = 0
    bitrate = 3000
    http_range = 0-
    level = 3.1
    profile = baseline
    size = 720p
clientsocket: reject default bitrate, it is already set to 3000
clientsocket: reject default size, it is already set to 720p
clientsocket: reject default profile, it is already set to baseline
clientsocket: reject default level, it is already set to 3.1
clientsocket: reject default bframes, it is already set to 0
clientsocket: accept default framerate = 30000

clientsocket: streaming parameters after setting default params:
    bframes = 0
    bitrate = 3000
    framerate = 30000
    http_range = 0-
    level = 3.1
    profile = baseline
    size = 720p
Service: create service: 1:0:19:27E:2A:8:FFFF0000:0:0:0:
ClientSocket: default live request
ClientSocket: default live transcoding request
ClientSocket: transcoding service broadcom
LiveTranscodingBroadcom: 1:0:19:27E:2A:8:FFFF0000:0:0:0
WebifRequest: send request to webif: "GET /web/stream?StreamService=1:0:19:27E:2A:8:FFFF0000:0:0:0 HTTP/1.0

"
ClientSocket: http_trap: LiveTranscodingBroadcom: tuning request to enigma failed (webif timeout) (std::exception) (404: HTTP/1.1 404 Not found, cannot tune to service@Content-Type: text/html@Connection: close@Accept-Ranges: bytes@@)
streamproxy: pid 8968 exited
streamproxy: accept new connection on port 8002, default action: transcode, fd 6
ClientSocket: authentication: *****,*****
ClientSocket: header[authorization]: "Basic cm9vdDpoMzBqZGp0aA=="
ClientSocket: header[host]: "fakeurl.myddns.me:8002"
ClientSocket: header[icy-metadata]: "1"
ClientSocket: header[user-agent]: "VLC/3.0.11 LibVLC/3.0.11"
ClientSocket: url: /1:0:19:27E:2A:8:FFFF0000:0:0:0:

clientsocket: streaming parameters before defaults from config:
clientsocket: reject config default audiolang = orj dos ory org esl qaa und mis mul ORY ORJ Audio_ORJ/
clientsocket: reject config default auth = true
clientsocket: accept config default bframes = 0
clientsocket: accept config default bitrate = 3000
clientsocket: reject config default foreground = true
clientsocket: reject config default group =
clientsocket: accept config default level = 3.1
clientsocket: reject config default listen:8002 = 1
clientsocket: reject config default listen:8003 = 1
clientsocket: accept config default profile = baseline
clientsocket: accept config default size = 720p
clientsocket: reject config default webifport = 5080

clientsocket: streaming parameters after defaults:
    bframes = 0
    bitrate = 3000
    level = 3.1
    profile = baseline
    size = 720p

clientsocket: streaming parameters after url params:
    bframes = 0
    bitrate = 3000
    level = 3.1
    profile = baseline
    size = 720p
clientsocket: reject default bitrate, it is already set to 3000
clientsocket: reject default size, it is already set to 720p
clientsocket: reject default profile, it is already set to baseline
clientsocket: reject default level, it is already set to 3.1
clientsocket: reject default bframes, it is already set to 0
clientsocket: accept default framerate = 30000

clientsocket: streaming parameters after setting default params:
    bframes = 0
    bitrate = 3000
    framerate = 30000
    level = 3.1
    profile = baseline
    size = 720p
Service: create service: 1:0:19:27E:2A:8:FFFF0000:0:0:0:
ClientSocket: default live request
ClientSocket: default live transcoding request
ClientSocket: transcoding service broadcom
LiveTranscodingBroadcom: 1:0:19:27E:2A:8:FFFF0000:0:0:0
WebifRequest: send request to webif: "GET /web/stream?StreamService=1:0:19:27E:2A:8:FFFF0000:0:0:0 HTTP/1.0

"
ClientSocket: http_trap: LiveTranscodingBroadcom: tuning request to enigma failed (webif timeout) (std::exception) (404: HTTP/1.1 404 Not found, cannot tune to service@Content-Type: text/html@Connection: close@Accept-Ranges: bytes@@)
streamproxy: pid 8969 exited

Its look like streamproxy cant tune enigma into the right channel...

 

 

Can any one help me??  Thanks!

 



Re: Streamproxy transcoding problem on Vuplus Duo2 OpenPli 7.3 #2 sherere

  • Member
  • 9 posts

0
Neutral

Posted 25 September 2020 - 00:01

Openpli infos:

Software Sistema OE: PLi-OE Versão do Firmware: OpenPLi 7.3-release (2020-08-29-release-7.3) Kernel / Drivers: 3.13.5 / 20190429

Re: Streamproxy transcoding problem on Vuplus Duo2 OpenPli 7.3 #3 anudanan

  • Senior Member
  • 1,103 posts

+16
Neutral

Posted 25 September 2020 - 07:15

There is a communication problem from streamproxy to openwebif to tune the requested channel.

Is openwebif running on your box?

 

Or is there a compatibility problem between current streamproxy and current openwebif to use GET /web/stream without authentication from 127.0.0.1?


Edited by anudanan, 25 September 2020 - 07:17.

Receiver:2 x Uno4k SE (PLI 7.0 rel), 1 x ET9200 (PLI 4.0), NAS: 2 x QNAP 410, TV: LG 65C8llla, LG 47LB570V, LG 42LM615S, Sound: Yamaha RX-v663, Teufel System 5 THX

Re: Streamproxy transcoding problem on Vuplus Duo2 OpenPli 7.3 #4 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 54,973 posts

+1,097
Excellent

Posted 25 September 2020 - 15:25

ClientSocket: header[host]: "fakeurl.myddns.me:8002"

Connection doesn't seem to be from the local LAN...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Streamproxy transcoding problem on Vuplus Duo2 OpenPli 7.3 #5 sherere

  • Member
  • 9 posts

0
Neutral

Posted 1 October 2020 - 02:44

Yeap, its from outside, but NAT is configured. In previuos versions it work like a charm.

The fakeurl was edited by me....

Re: Streamproxy transcoding problem on Vuplus Duo2 OpenPli 7.3 #6 sherere

  • Member
  • 9 posts

0
Neutral

Posted 1 October 2020 - 02:47

There is a communication problem from streamproxy to openwebif to tune the requested channel.
Is openwebif running on your box?
 
Or is there a compatibility problem between current streamproxy and current openwebif to use GET /web/stream without authentication from 127.0.0.1?


Yes, webif running ok

About a possible compatibility problem, i dont know how to solve It...

Can u give me some directions?

Re: Streamproxy transcoding problem on Vuplus Duo2 OpenPli 7.3 #7 anudanan

  • Senior Member
  • 1,103 posts

+16
Neutral

Posted 1 October 2020 - 06:03

I don´t know how to solve it. I think Erik Slagter is the right person to helb


Receiver:2 x Uno4k SE (PLI 7.0 rel), 1 x ET9200 (PLI 4.0), NAS: 2 x QNAP 410, TV: LG 65C8llla, LG 47LB570V, LG 42LM615S, Sound: Yamaha RX-v663, Teufel System 5 THX

Re: Streamproxy transcoding problem on Vuplus Duo2 OpenPli 7.3 #8 teo1966

  • Senior Member
  • 899 posts

+8
Neutral

Posted 1 October 2020 - 09:15

Have you in your openwef settings access from vpn on or off
You can't try this to set on

VU+ULTIMO4K/HD11/HD530C/HD51 openpli 7.3


Re: Streamproxy transcoding problem on Vuplus Duo2 OpenPli 7.3 #9 sherere

  • Member
  • 9 posts

0
Neutral

Posted 2 October 2020 - 01:47

Have you in your openwef settings access from vpn on or off
You can't try this to set on


Cant find vpn settings on open webif via browser. There is a config file?

In time, i try to transcode recorded movies and it worked.... But cant transcode Channels

Re: Streamproxy transcoding problem on Vuplus Duo2 OpenPli 7.3 #10 teo1966

  • Senior Member
  • 899 posts

+8
Neutral

Posted 2 October 2020 - 05:45

menu / applicaties / openwebif / vpn on


VU+ULTIMO4K/HD11/HD530C/HD51 openpli 7.3


Re: Streamproxy transcoding problem on Vuplus Duo2 OpenPli 7.3 #11 sherere

  • Member
  • 9 posts

0
Neutral

Posted 4 October 2020 - 23:55

menu / applicaties / openwebif / vpn on

 

hmmmm on openpli menu? Like  menu > plugins > openwebif?

 

cant find VPN settings there...

2XAjlR.md.png

 

thanks!!


Edited by sherere, 4 October 2020 - 23:55.


Re: Streamproxy transcoding problem on Vuplus Duo2 OpenPli 7.3 #12 teo1966

  • Senior Member
  • 899 posts

+8
Neutral

Posted 5 October 2020 - 05:48

i think this one   :)    desativar acesso remoto ac utilizador root


VU+ULTIMO4K/HD11/HD530C/HD51 openpli 7.3


Re: Streamproxy transcoding problem on Vuplus Duo2 OpenPli 7.3 #13 sherere

  • Member
  • 9 posts

0
Neutral

Posted 5 October 2020 - 19:21

i think this one   :)    desativar acesso remoto ac utilizador root

 

 

Lol, thanks teo1966, and yeap is this one, when i deactivated the VPN line appears, im doing tests right now...

 

But im testing after a fresh firmware install

 

:)  :)


Edited by sherere, 5 October 2020 - 19:22.


Re: Streamproxy transcoding problem on Vuplus Duo2 OpenPli 7.3 #14 sherere

  • Member
  • 9 posts

0
Neutral

Posted 6 October 2020 - 12:57

Ok, thanks guys for your help.
Unfortunately in this new version transcode only worked with VPN option. 
 
I know it's safier but im my case i prefer to use http authentication... 
 
 






Also tagged with one or more of these keywords: streamproxy, vuplus, transcode, transcoding, problem

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users