Jump to content


Photo

VU + solo SE

opname settings

  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 LienenSil

  • New Member
  • 4 posts

0
Neutral

Posted 8 December 2020 - 14:45

Hallo, al enkele jaren hebben wij een vu+ plus solo se, we gebruiken tegenwoordig een enkele LNB met 2 uitgangen welke beiden zijn aangesloten op de ontvanger.
Omdat we gewisseld zijn van Canal digitaal naar Joyne en ik eindelijk internet tot mijn beschikking heb dmv een kabel aangesloten op mijn box heb ik deze vandaag kunnen updaten en ben ik bezig geweest met het op de goede volgorde krijgen van de Joyna zenderlijst, wat uiteindelijk gelukt is.

Omdat ik dingen verkeerd deed heb ik de box teruggezet naar fabrieksinstellingen en helaas kan ik nu niet meer simultaan opnemen en op een andere zender kijken.

Ik heb oscam gedownload en ook cccam, welke ik ook selecteer het maakt geen verschil helaas.  Pau is ook geïnstalleerd.

100% zeker te weten een instellingsprobleem maar ik kan niet vinden wat ik vergeet of verkeer doe.

 

Heeft iemand raad voor mij?

 

Tuner A staat ingesteld op: VUplus DVB-S NIM(AVL6222) (DVB- S2)
Geavanceerd
Satellieten: 9.0E

 

Tuner B gelijk aan tuner A


Edited by LienenSil, 8 December 2020 - 14:46.


Re: VU + solo SE #2 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 25,285 posts

+291
Excellent

Posted 8 December 2020 - 15:54

Opnemen en tevens kijken naar één van de andere programma’s is a.g.v. het gebruik van de Joyne module zéér beperkt. 
Er zijn ooit gesprekken geweest met een manager van Joyne om daarin iets te wijzigen zodat je in ieder geval iets meer kunt opnemen als met de huidige mogelijkheid NPO1 kijken en NPO2 opnemen, maar daar is nooit meer iets op vernomen. De naam zou ook nog gewijzigd worden met identiek resultaat. Ook niet.

Overigens moet je één optie van de module wijzigen van ‘auto’ naar ‘groen’ (activeren) Probeer maar eens.

 

Attached Files


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: VU + solo SE #3 mimisiku

  • Senior Member
  • 3,473 posts

+59
Good

Posted 8 December 2020 - 15:57

Joyne werkt met een CI module. Normaal doen CI's maar 1 kanaal, uitzonderingsgrond doet Joyne er 2! Omdat je via satelliet kijkt kan simultaan opnemen van dezelfde transponder. Joyne NL gebruikt 2 transponders 11747 en 12072 en Joyne BE/Adult 11727. Je hebt dus niet de volledige vrijheid die je met een losse kaart hebt. Ook is de Joyne CI module een beetje apart. Je kunt opnemen en kijken tegelijk, maaaarrrrr de CI staat je dan niet meer toe om te zappen! Je moet dus het geselecteerde 'kijk' kanaal blijven kijken totdat de opname is afgelopen..
In je Common Interface optie moet je de optie 'meervoudig decoderen' van 'auto' op 'ja' instellen
Met één been in het graf..... Helaas

Re: VU + solo SE #4 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 25,285 posts

+291
Excellent

Posted 8 December 2020 - 15:58

Wijzig de instelling van de tunerconfiguratie van tuner B ook in Eutelsat 9E i.p.v. ‘gelijk aan tuner A’. Mij staat iets bij dat daar ooit iets niet helemaal fijntjes verliep met jouw instelling. Dat zou uiteraard eigenlijk opgelost moeten zijn. 


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: VU + solo SE #5 Dimitrij

  • PLi® Core member
  • 7,473 posts

+244
Excellent

Posted 8 December 2020 - 17:12

 Mij staat iets bij dat daar ooit iets niet helemaal fijntjes verliep met jouw instelling. Dat zou uiteraard eigenlijk opgelost moeten zijn. 

?
 


Duo 4K/Lunix3-4K/Solo 4K


Re: VU + solo SE #6 LienenSil

  • New Member
  • 4 posts

0
Neutral

Posted 8 December 2020 - 18:04

Dank jullie wel, ik heb de tips ter harte genomen en de instelling gewijzigd naar wat jullie aanraden.
Wat jammer dat we nu niet meer kunnen opnemen, of nou ja, we kunnen iets via de timer opnemen en dan op een ander kanaal kijken als we maar niet zappen.
Op maandagavond komen er altijd veel programma's die onze interesse hebben en normaliter keken we dan op een avond dat er niks interessants was die afleveringen terug.
Met CD namen we wel 3 dingen tegelijk op.
Toch mijn NL ziet abonnement ook nog maar aan houden dus...

 

Ik weet, want dat heb ik meermaals gelezen, dat Joyne via 2 transponders ( of feitelijk 3 maar de adult programma's bekijken we nooit) uitzend, is het dan wijs om de ene tuner op de ene frequentie te zetten en de tweede op de andere?
Of heeft dat geen zin?
En indien wel zinvol, waar verander ik dat ook alweer? 
Mijn dank is GROOT!



Re: VU + solo SE #7 mimisiku

  • Senior Member
  • 3,473 posts

+59
Good

Posted 8 December 2020 - 18:43

Dat heeft geen zin omdat de data toch door de CI module moet. Buiten de FTA zenders TV-Oranje, Schlager TV, Nashville TV en de regionalen dan.
Wellicht een gedachte om de oudere VU+ Solo SE te vervangen voor een VU+ Uno 4K SE? Op deze 4K ontvanger kun je namelijk 'achteraf decoderen'. Opgenomen bestanden worden dan in Standby gedecodeerd en uiteraard ongecodeerd opgeslagen. Dan kun je met de 2 tuners weer gewoon opnemen zoals je wil! Door de 2 tuners kun je dus vrijelijk de 2 transponders van Joyne prima benutten en volledig vrij opnemen!! Enige nadeel is dat je in Standby moet decoderen en dat duurt net zo lang als de opname duurt. En je moet het niet doen op de laatste dag/nacht van de maand want dan gaan de OP-codes over naar de nieuwe..
Het is een extra prijskaartje van €269 maar wellicht een goede investering...
Met één been in het graf..... Helaas

Re: VU + solo SE #8 pasquenel

  • Senior Member
  • 157 posts

0
Neutral

Posted 10 December 2020 - 13:29

Dat heeft geen zin omdat de data toch door de CI module moet. Buiten de FTA zenders TV-Oranje, Schlager TV, Nashville TV en de regionalen dan.
Wellicht een gedachte om de oudere VU+ Solo SE te vervangen voor een VU+ Uno 4K SE? Op deze 4K ontvanger kun je namelijk 'achteraf decoderen'. Opgenomen bestanden worden dan in Standby gedecodeerd en uiteraard ongecodeerd opgeslagen. Dan kun je met de 2 tuners weer gewoon opnemen zoals je wil! Door de 2 tuners kun je dus vrijelijk de 2 transponders van Joyne prima benutten en volledig vrij opnemen!! Enige nadeel is dat je in Standby moet decoderen en dat duurt net zo lang als de opname duurt. En je moet het niet doen op de laatste dag/nacht van de maand want dan gaan de OP-codes over naar de nieuwe..
Het is een extra prijskaartje van €269 maar wellicht een goede investering...

En gaat dat achteraf decoderen vlekkeloos?

Ik heb het geprobeerd op een vu+ duo4k en vond het niet direct een groot success maar .... misschien deed ik iets verkeerd.



Re: VU + solo SE #9 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 57,249 posts

+1,211
Excellent

Posted 10 December 2020 - 15:35

Definieer "niet direct een groot succes"?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Because to health reasons, I will not be active online very often anymore.


Re: VU + solo SE #10 pasquenel

  • Senior Member
  • 157 posts

0
Neutral

Posted 10 December 2020 - 20:05

Definieer "niet direct een groot succes"?

Ik had, bij wijze van test, een paar weken geleden verscheidene Joyne programma's opgenomen op verschillende transponders . (unicable + 8 receivers configured on the FCB twin tuner).

Volgende settings toegepast : 

 - Hoofdmenu.instellingen.systeem.expert-instellingen :

     - Voeg de ECM altijd toe aan opnames

     -  Nooit decoderen tijdens een opname

 

De opnames gestopt na een 10-tal minuten.

Dan "Start achteraf decoderen" getriggerd via menu.

Ik zie dan dat er timers worden aangemaakt die niet stoppen.

Als je ze dan stopt (na zeer ruime tijd) zijn de aangemaakte decoded files die :

 - Lengte 0 hebben

 - wel een lengte hebben en afspeelbaar via PC (vlc) 

 

Als je een ongecodeerde file afspeelt dan start decoderen ook en kan je kijken. Als je dan het herbekijken stopt en achteraf herneemt klopt de lengte niet meer en is men precies de pedalen kwijt.

 

Maar zoals ik al zei, misschien doe ik wel iets verkeerd waardoor dingen kunnen foutlopen.



Re: VU + solo SE #11 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 57,249 posts

+1,211
Excellent

Posted 10 December 2020 - 20:11

Je bent en blijft gelimiteerd tot 1 (of 2 als je multi op aan zet) ECM's, dus als je 3 opnames tegelijk "achteraf" laat decoderen, dan zal er 1 mislukken, en een lengte 0 hebben.

 

De lengte wordt berekend aan de hand van frame informatie, als je een half gedecodeerde opname hebt, dan levert dat problemen op, ja.

 

Er moet al een hele tijd een fatsoenlijk queue systeem voor gemaakt worden, maar er is blijkbaar altijd wat mee, en daarnaast hebben de meeste developers (nog) geen last van CI beperkingen, en dus lopen ze zo hard niet, helaas. Het blijft tenslotte liefdewerk...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Because to health reasons, I will not be active online very often anymore.


Re: VU + solo SE #12 mimisiku

  • Senior Member
  • 3,473 posts

+59
Good

Posted 10 December 2020 - 20:40

Ik heb het gisteren ook geprobeerd met OpenPli 7.3. Zelfde instellingen als Pasquenel.. Ging ook voor geen meter! Na 2 opnames gestart te hebben was verder kijken niet mogelijk.. Zwart beeld.. Lijkt wel of de CI ondanks de instellingen 'nooit decoderen' toch stiekum de CI adresseert.... Ga van het weekend verder toetsen...
Met één been in het graf..... Helaas

Re: VU + solo SE #13 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 57,249 posts

+1,211
Excellent

Posted 10 December 2020 - 21:38

Welke box?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Because to health reasons, I will not be active online very often anymore.


Re: VU + solo SE #14 pasquenel

  • Senior Member
  • 157 posts

0
Neutral

Posted 11 December 2020 - 00:19

Je bent en blijft gelimiteerd tot 1 (of 2 als je multi op aan zet) ECM's, dus als je 3 opnames tegelijk "achteraf" laat decoderen, dan zal er 1 mislukken, en een lengte 0 hebben.

 

De lengte wordt berekend aan de hand van frame informatie, als je een half gedecodeerde opname hebt, dan levert dat problemen op, ja.

 

Er moet al een hele tijd een fatsoenlijk queue systeem voor gemaakt worden, maar er is blijkbaar altijd wat mee, en daarnaast hebben de meeste developers (nog) geen last van CI beperkingen, en dus lopen ze zo hard niet, helaas. Het blijft tenslotte liefdewerk...

Als ik me niet vergis heb ik het ook eens uitgetest met oscam en tvvl kaart (al wat langer geleden). Ik denk nog met openpli7.2 .  Ook toen had ik het gevoel dat deze feature (delayed decoding) nog niet echt op punt stond. Misschien moet er eens gedacht worden over een denktank.



Re: VU + solo SE #15 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 57,249 posts

+1,211
Excellent

Posted 11 December 2020 - 14:15

Deel van de problematiek zit hem in de huidige oplossing: via een timer start een opname van een opname, en dat decodeert hem (mits de hardware dat pad ondersteund, niet alle boxen doen dat).

 

Dat is een "set and forget" oplossing, terwijl je dit moet kunnen pauseren als er een opname start of de box uit standby gehaald wordt. Bijkomend probleem is dat het zo goed als onmogelijk is om te bepalen of een decodering door kan lopen, bijvoorbeeld omdat je zowel een CI als softcam gebruikt, omdat de decodering een andere kaart gebruikt, of de kaart meerdere parallele decoderingen aan kan.

 

Dus zou je een queue mechanisme moeten hebben, waarbij de gebruiker kan bepalen hoeveel parallele decoderingen er kunnen lopen, hoe vaak er een ECM kan worden gevraagd (deze optie bestaat al), en of een mechanisme dat de queue workers kan pauseren als de kaart voor andere dingen nodig is. En die instellingen bij voorkeur per CAID, bv omdat alleen de M7 Nagra kaarten een SID limiter hebben, en je andere niet wilt vertragen.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Because to health reasons, I will not be active online very often anymore.


Re: VU + solo SE #16 pasquenel

  • Senior Member
  • 157 posts

0
Neutral

Posted 11 December 2020 - 18:05

Misschien kan het achteraf coderen gekoppeld worden aan forced indirect kijken. Via die weg kan de volledige controle op de CAM,  gelegd worden bij de queue manager en is de implementatie minder complex. 

Nadeel is dan wel dat de zappers een beetje in de kou staan maar, afhankelijk van de tuner config, kan je dan zoveel opnemen als je wil.







Also tagged with one or more of these keywords: opname, settings

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users