Jump to content


Photo

DBV-C Smartcard Caiway gebruiken op VU+ UNO 4K SE met OpenPLI 7.3


  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 w_vier

  • Member
  • 10 posts

0
Neutral

Posted 27 December 2020 - 14:50

Al ruim een jaar gebruik ik nu OpenPLI op een VU+ UNO 4K SE met DVB-C interface. Naar volle tevredenheid. Toen ik een jaar geleden begon vond ik het hele smartcard verhaal te ingewikkeld om in te duiken, eerst maar eens gewoon ermee werken. 

 

Nu na een jaar zou ik toch wel graag de smartcard voor het pluspakket van Caiway werkend zien te krijgen. Ik raak echter verstrikt in een wirwar van websites en terminologie. 

 

Weet iemand of er een simpele A-Z how-to is om CCcam of Oscam (ik weet niet eens wat het verschil is) aan de praat te krijgen? RSA key en Box ID heb ik volgens mij. Maar het is me onduidelijk of ik de CI+ CAM moet gebruiken in de VU+ of de smartcard er rechtstreeks in moet stoppen. Moet ik CCCam of Oscam gebruiken. En welke instellingen gebruik ik? 

 

Ben computer technisch best aardig onderlegd, dus geen probleem om te telnetten, scp/ftp/sftp-en of een ipk te installeren. Had Oscam al geïnstalleerd en ook toegang tot de WebUI van Oscam, maar ik kwam er niet uit qua wat ik moet doen, want ik ben absoluut niet thuis in de terminologie van kabel televisie. 

Is er een guide of kan iemand me er doorheen loodsen? Alvast bedankt!



Re: DBV-C Smartcard Caiway gebruiken op VU+ UNO 4K SE met OpenPLI 7.3 #2 mimisiku

  • Senior Member
  • 5,472 posts

+114
Excellent

Posted 27 December 2020 - 15:22

Caiway gebruikt Irdeto smartcards van Ziggo. Die kun je met OScam prima laten werken.. Alleen even kijken welke CAID jouw kaart heeft..
Met één been in het graf..... Helaas

Re: DBV-C Smartcard Caiway gebruiken op VU+ UNO 4K SE met OpenPLI 7.3 #3 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 14,736 posts

+466
Excellent

Posted 27 December 2020 - 15:26

Als je in de webif van Oscam kijkt, kom je de RSA en BoxID opties vanzelf tegen bij de Reader tab, gewoon de waarden invullen en het gaat vanzelf werken.

Uiteraard gooi je die CI zo ver mogelijk van je af ;) de kaart kan direct in een reader (/dev/sci0 of /dev/sci1) van de STB.

Attached Files


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

On the edge of the abyss, a step forward is not always progress....


Hardware: 2x Daily used Vu+ Ultimo 4K - Vu+ Duo 4K SE and a lot more.... - VisioSat BiBigsat - Jultec Unicable Multiswitch 4 positions: 19.2/23.5/28.2 East - Diseqc motorized flatdish antenna

Software : HomeBuild OpenPLi Develop and Kirkstone builds, local cards driven by OsCam

 

Press the rep_up.png button on the buttom right of this message ;)


Have you tried our wiki yet? Many answers can be found in our OpenPLi wiki


Re: DBV-C Smartcard Caiway gebruiken op VU+ UNO 4K SE met OpenPLI 7.3 #4 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 68,970 posts

+1,752
Excellent

Posted 27 December 2020 - 15:26

Voor zover ik weet heeft Caiway dezelfde kaart als Delta, een Irdeto 0604.

 

Op zich simpel als je eenmaal de terminologie snapt ;).

 

Van oudsher heb je voor het lezen van een smartcard een CAM nodig, een "conditional access module". Dat zijn modules op basis van de oude PCMCIA standaard interface, die je in de box moet steken, en die de hardware en algoritmes bevatten om de smartcard te kunnen lezen en de sleutels (CW's, code words) te genereren voor descriptie van het signaal. De huidige CI+ CAM's zijn daar een iteratie van (CI+ is een methode die de provider in staat stelt beperkingen op te leggen aan de box, bv verboden door te spoelen, of om uberhaupt op te nemen). Gelukkig hebben de meeste providers dat nog niet in gebruik.

 

Een aantal slimme gasten hebben door reverse engineering de algoritmes voor een aantal encryptie methodes uit die modules gepeuterd, en in software geimplementeerd. En zo is de software CAM (softcam) ontstaan, naast de traditionele hardware CAM, die de kaart kon lezen via een standaard ISO card reader. En eens het in software zat, was het inbouwen van een netwerk laag niet zo moeilijk, et voila, cardsharing was een feit.

 

Er zijn een flink aantal softcams in omloop. De meeste zijn oud (mgcamd, cccam, etc) en worden in veel gevallen al tijden niet meer onderhouden. Omdat de source code ervan niet publiek is, wordt het steeds moeilijker om deze operationeel te houden (vergelijk het maar met een Windows 95 programma dat je nog steeds wilt gebruiken, met elke nieuwe Windows versie wordt dat moeilijker).

 

Een aantal jaren geleden is naar aanleiding van (o,a,) dit probleem een open source software CAM ontstaan, waarvan de source dus wel beschikbaar is: OScam. Deze is wel onderhouden, en heeft derhalve de voorkeur.

 

Het feit dat deze open source is betekent echter wel dat een aantal zaken die nodig zijn voor het lezen van een smartcard niet standaard in de code zitten, want die zaken zijn niet legaal. De Irdeto RSA key is daar een voorbeeld van. Die moet je dus zelf zoeken en er in zetten.

 

Heel veel in Oscam heeft te maken met card sharing, en dat maakt het in eerste instantie erg complex, en daar moet je even doorheen kijken.

 

Oscam is modulair:

  • je hebt "readers", die verantwoordelijk zijn voor het aanleveren van CW's van lokale smartcards
  • je hebt "proxies", die verantwoordelijk zijn voor het aanleveren van CW's van cardservers
  • je hebt "clients" of "users", die afnemers zijn van die CW's. Dat kan de box zelf zijn (de user "dvbauapi") of een andere box

Voor gewoon standaard gebruik heb je maar twee dingen nodig: de lokale gebruiker, en een lokale reader voor je kaart. De rest kun je vergeten.

 

Als je Oscam installeert uit de feed (via de plugins), dan krijg je al een groot deel van de configuratie standaard kado.

 

Het enige wat je nog moet doen is de voorgeconfigureerde readers via de web interface uit zetten of verwijderen (die zijn voor Canal Digitaal en TV Vlaanderen), en een reader aanmaken voor je Irdeto kaart. Dat gaat het makkelijst via de webinterface, Readers, Add Reader, geef het een naam, selecteer "internal" als reader type en druk op "Add".

 

Dan krijg je het reader configuratie scherm waar wederom het meeste niet relevant is. Wat wel relevant is:

  • enable aanvinken, anders doet hij het niet
  • het device is /dev/sci0 voor de eerste reader, en /dev/sci1 voor de tweede reader (als je die hebt). soms is de bovenste 0, soms de onderste, dus dat is even proberen
  • group is 1 in de standaard configuratie
  • RSA en boxkey invullen
  • de boel opslaan

Daarna kun je het Live Log scherm openen, en de kaart er in steken. Als het goed is moet je dan de detectie van de kaart zien. Zo niet, dan heb je wellicht het verkeerde slot te pakken, of moet de chip van de kaart aan de andere kant zitten (naar boven of naar onder, ook dat wil wel eens wisselen).

 

Daarna moet je beeld hebben, mits de kaart geactiveerd is.


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), uClan Usytm 4K Pro (S2+T2), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will not be very active at times and may be slow to respond. I will not read the forum or PM on a regular basis.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: DBV-C Smartcard Caiway gebruiken op VU+ UNO 4K SE met OpenPLI 7.3 #5 w_vier

  • Member
  • 10 posts

0
Neutral

Posted 27 December 2020 - 17:49

Briljant, ik had niet zo snel en vooral zo compleet antwoord verwacht. Bedankt, met name @wanwizard voor het uitgebreide en gedetailleerde antwoord. Dit helpt enorm, ik begin het stukje bij beetje meer te begrijpen. 

Ik heb natuurlijk al het nodige gerommeld op de box. Had OScam alweer verwijderd en CCCcam geprobeerd. Maar nu CCCcam weer verwijderd en OScam staat er weer op. Er staat een hele lijst met readers. Ik voeg een screenshot bij. Begrijp ik het goed dat ik in principe ALLES daar kan verwijderen en 1 nieuwe internal reader aan maken? 

 

 

Attached Files



Re: DBV-C Smartcard Caiway gebruiken op VU+ UNO 4K SE met OpenPLI 7.3 #6 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 68,970 posts

+1,752
Excellent

Posted 27 December 2020 - 18:50

Je kunt ook (zoals Tech al aangaf) gewoon "lower-card" of "upper-card" gebruiken (afhankelijk van waar de kaart in zit), en daar de RSA en box keys invullen.


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), uClan Usytm 4K Pro (S2+T2), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will not be very active at times and may be slow to respond. I will not read the forum or PM on a regular basis.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: DBV-C Smartcard Caiway gebruiken op VU+ UNO 4K SE met OpenPLI 7.3 #7 w_vier

  • Member
  • 10 posts

0
Neutral

Posted 27 December 2020 - 22:26

Ik ben er vanavond mee aan het spelen geweest maar het lukte nog niet. Morgen helaas geen tijd dus dinsdag weer verder hobbyen �

Re: DBV-C Smartcard Caiway gebruiken op VU+ UNO 4K SE met OpenPLI 7.3 #8 w_vier

  • Member
  • 10 posts

0
Neutral

Posted 4 January 2021 - 09:40

Helaas lukt het nog steeds niet. In de OSCAM status reader staat nu "READER DEVICE ERROR (no entitlements)" Geen idee wat dat betekent en Google helpt me ook niet echt. 



Re: DBV-C Smartcard Caiway gebruiken op VU+ UNO 4K SE met OpenPLI 7.3 #9 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 14,736 posts

+466
Excellent

Posted 4 January 2021 - 09:53

Reader device error geeft aan dat de desbetreffende reader niet gevonden kan worden, kan jij ook even aangeven wat er precies bij die reader staat ingesteld?


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

On the edge of the abyss, a step forward is not always progress....


Hardware: 2x Daily used Vu+ Ultimo 4K - Vu+ Duo 4K SE and a lot more.... - VisioSat BiBigsat - Jultec Unicable Multiswitch 4 positions: 19.2/23.5/28.2 East - Diseqc motorized flatdish antenna

Software : HomeBuild OpenPLi Develop and Kirkstone builds, local cards driven by OsCam

 

Press the rep_up.png button on the buttom right of this message ;)


Have you tried our wiki yet? Many answers can be found in our OpenPLi wiki


Re: DBV-C Smartcard Caiway gebruiken op VU+ UNO 4K SE met OpenPLI 7.3 #10 w_vier

  • Member
  • 10 posts

0
Neutral

Posted 4 January 2021 - 11:06

Nu /dev/sci1 verandert in /dev/sci0 en smartcard met chip naar beneden er in en nu krijg ik CARDOK (1 entitlement)

 

Dus volgens mij klinkt dat alsof het werkt. Ik moet dus nu opnieuw kanalen zoeken denk ik, dat ga ik eens proberen. 



Re: DBV-C Smartcard Caiway gebruiken op VU+ UNO 4K SE met OpenPLI 7.3 #11 mimisiku

  • Senior Member
  • 5,472 posts

+114
Excellent

Posted 4 January 2021 - 12:18

Een Ziggo/Caiway/Delta Irdeto kaart heeft minimaal 5 entitlements.
Met één been in het graf..... Helaas

Re: DBV-C Smartcard Caiway gebruiken op VU+ UNO 4K SE met OpenPLI 7.3 #12 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 14,736 posts

+466
Excellent

Posted 4 January 2021 - 13:11

Nu /dev/sci1 verandert in /dev/sci0 en smartcard met chip naar beneden er in en nu krijg ik CARDOK (1 entitlement)

 

Dus volgens mij klinkt dat alsof het werkt. Ik moet dus nu opnieuw kanalen zoeken denk ik, dat ga ik eens proberen. 

Inderdaad is dat aan de lage kant,ik heb er een stuk of 11 op staan. (Ziggo)


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

On the edge of the abyss, a step forward is not always progress....


Hardware: 2x Daily used Vu+ Ultimo 4K - Vu+ Duo 4K SE and a lot more.... - VisioSat BiBigsat - Jultec Unicable Multiswitch 4 positions: 19.2/23.5/28.2 East - Diseqc motorized flatdish antenna

Software : HomeBuild OpenPLi Develop and Kirkstone builds, local cards driven by OsCam

 

Press the rep_up.png button on the buttom right of this message ;)


Have you tried our wiki yet? Many answers can be found in our OpenPLi wiki


Re: DBV-C Smartcard Caiway gebruiken op VU+ UNO 4K SE met OpenPLI 7.3 #13 w_vier

  • Member
  • 10 posts

0
Neutral

Posted 4 January 2021 - 14:30

Wat mis ik nu dan? Want ik heb wel alle kanalen van het plus pakket zo te zien nu ... 



Re: DBV-C Smartcard Caiway gebruiken op VU+ UNO 4K SE met OpenPLI 7.3 #14 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 14,736 posts

+466
Excellent

Posted 4 January 2021 - 15:16

O, dan werken die mogelijk met minder entitlements, als je beeld via de kaart hebt, is het okee.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

On the edge of the abyss, a step forward is not always progress....


Hardware: 2x Daily used Vu+ Ultimo 4K - Vu+ Duo 4K SE and a lot more.... - VisioSat BiBigsat - Jultec Unicable Multiswitch 4 positions: 19.2/23.5/28.2 East - Diseqc motorized flatdish antenna

Software : HomeBuild OpenPLi Develop and Kirkstone builds, local cards driven by OsCam

 

Press the rep_up.png button on the buttom right of this message ;)


Have you tried our wiki yet? Many answers can be found in our OpenPLi wiki


Re: DBV-C Smartcard Caiway gebruiken op VU+ UNO 4K SE met OpenPLI 7.3 #15 mimisiku

  • Senior Member
  • 5,472 posts

+114
Excellent

Posted 4 January 2021 - 19:18

Doe nog eens een refresh en kijk of je daadwerkelijk maar 1 ChID hebt... Normaal is dat 00000B, 000384 voor het standaard pakket (Ziggo), 0001F4 voor MoviesXxL..
Met één been in het graf..... Helaas

Re: DBV-C Smartcard Caiway gebruiken op VU+ UNO 4K SE met OpenPLI 7.3 #16 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 14,736 posts

+466
Excellent

Posted 4 January 2021 - 19:21

Wie zeg dat Caiway (want daar gaat het over) net als Ziggo werkt? 

 

Het kan best wel kloppen met die ene entitlement (channel id)


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

On the edge of the abyss, a step forward is not always progress....


Hardware: 2x Daily used Vu+ Ultimo 4K - Vu+ Duo 4K SE and a lot more.... - VisioSat BiBigsat - Jultec Unicable Multiswitch 4 positions: 19.2/23.5/28.2 East - Diseqc motorized flatdish antenna

Software : HomeBuild OpenPLi Develop and Kirkstone builds, local cards driven by OsCam

 

Press the rep_up.png button on the buttom right of this message ;)


Have you tried our wiki yet? Many answers can be found in our OpenPLi wiki


Re: DBV-C Smartcard Caiway gebruiken op VU+ UNO 4K SE met OpenPLI 7.3 #17 mimisiku

  • Senior Member
  • 5,472 posts

+114
Excellent

Posted 5 January 2021 - 17:41

Ik heb voor meerdere mensen Caiway onder OScam geïnstalleerd... Die hadden echt meer dan 1 TIER... Het kán zijn dat hij een nieuwe kaart heeft die in preview draait... Vandaar de vraag om een uitdraai van de start-log..
Met één been in het graf..... Helaas


1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users