Jump to content


Photo

OpenPLi develop image online


  • This topic is locked This topic is locked
No replies to this topic

#1 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 68,543 posts

+1,736
Excellent

Posted 1 January 2021 - 19:57

Zoals een aantal van jullie reeds is opgevallen, vanaf vandaag, 01/01/2021, is het mogelijk om een develop image te downloaden en installeren.

Wat is een "develop" image?

Een develop image is een automatisch gegenereerd image, op basis van de develop branches van zowel Enigma als onze versie van OpenEmbedded Linux. Voor alle PLi oudgedienden vroeger bekend als de “nightly build”.

Wat is een develop branch?

De develop branch bevat alle lopende activiteiten van alle developers. Dit kunnen bugfixes zijn, maar ook delen van grotere ontwikkel trajecten.

Hierdoor is de status van de develop branch, en daarmee van de develop image, altijd "work in progress". Een aanwezig develop image betekent dat de code goed genoeg is om zonder fouten te compileren, niet dat deze ook daadwerkelijk met succes geflasht kan worden, of dat de image uberhaupt bruikbaar is.

Kan ik een develop image flashen?

Ja, dat kan, als je dat wilt. Zonder enige garantie, en zonder enige ondersteuning.

Als er iets mee is, kun je bij ons niet terecht voor vragen of ondersteuning, daarvoor zul je een release image moeten flashen.

Waarom dan zo'n image online zetten?

De develop image is bedoeld voor ontwikkelaars die zelf niet de mogelijkheid hebben om zelf een eigen image te bouwen, en voor testers die de laatste ontwikkelingen op zo veel mogelijk verschillende boxen willen testen.

Alleen van deze testers verwachten en accepteren we feedback. Hiervoor zal een apart forum worden ingericht, waarin alleen deze testers post rechten krijjgen voor het leveren van die feedback.

Hoe wordt ik een tester?

Tester wordt je alleen op uitnodiging. Van testers verwachten we een goede kennis van zowel linux als Enigma, en de kennis om een probleem goed te diagnosticeren, te debuggen, en te beschrijven.

Als je denkt aan die omschrijving te voeldoen, en je bent niet uitgenodigd, kun je via PM aan Frenske om die uitnodiging vragen. We zullen dan op basis van je historie op dit forum bepalen of je in aanmerking komt.


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), uClan Usytm 4K Pro (S2+T2), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will not be very active at times and may be slow to respond. I will not read the forum or PM on a regular basis.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.



1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users