Jump to content


Photo

Is er verschil in flashen?


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 WilS@t

  • Member
  • 16 posts

0
Neutral

Posted 27 January 2021 - 15:21

Is er verschil tussen flashen met een USB stick en "on the fly" flashen??

Ik lees daar wisselend over.



Re: Is er verschil in flashen? #2 40H3X

  • Forum Moderator
    PLi® Contributor
  • 4,296 posts

+134
Excellent

Posted 27 January 2021 - 15:42

Kort gezegd nee, updaten is wat anders. Bij online flashen wordt de image gedownload, ge-unzipped en daarna geflashed m.b.v. de  ofgwrite.


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - DS918+
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans - Autotimer - EPGImport
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Remember: Upvote with the rep_up.png button for any user/post you find to be helpful, informative, or deserving of recognition!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our new and improved wiki

note: I do not provide support via PM !.


Re: Is er verschil in flashen? #3 WilS@t

  • Member
  • 16 posts

0
Neutral

Posted 27 January 2021 - 15:58

OK, dank voor je antwoord. Mijn H7S wil met de USB methode niet flashen en als ik het "on the fly " doe dan werkt de box niet goed. Maak niet uit welke image.

 

Box is nieuw.



Re: Is er verschil in flashen? #4 40H3X

  • Forum Moderator
    PLi® Contributor
  • 4,296 posts

+134
Excellent

Posted 27 January 2021 - 16:07

Vreemd? Heb je al eens gelashed zonder backup, je weet zeker dat er geen backup is teruggeplaatst als je na de flash de installatie wizard moet doorlopen.


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - DS918+
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans - Autotimer - EPGImport
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Remember: Upvote with the rep_up.png button for any user/post you find to be helpful, informative, or deserving of recognition!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our new and improved wiki

note: I do not provide support via PM !.


Re: Is er verschil in flashen? #5 Wilmaas

  • Senior Member
  • 110 posts

+1
Neutral

Posted 27 January 2021 - 16:38

flash je 7.3 of 8.0, sommigen hebben wat moeite met 8.0 om verschillende redenen. 

 

Ik ben even terug gegaan naar 7.3, en de backup terug geplaatst binenn versie 8, hierna weinig problemen meer,

Had ook een nieuwe box, versie 8 wilde daar eerst niet op. (niet goed werkend)

 

oeps, niet goed gelezen, maakt niet uit welk image   :o  :wacko:


Edited by Wilmaas, 27 January 2021 - 16:39.


Re: Is er verschil in flashen? #6 WilS@t

  • Member
  • 16 posts

0
Neutral

Posted 27 January 2021 - 16:41

Probleem opgelost. Verkeerde voeding gebruikt..... Met de juiste voeding werkt alles gewoon. Tja, ik wordt oud....

 

Dank voor het meedenken!



Re: Is er verschil in flashen? #7 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 32,460 posts

+336
Excellent

Posted 27 January 2021 - 17:17

Probleem opgelost. Verkeerde voeding gebruikt..... Met de juiste voeding werkt alles gewoon. Tja, ik wordt oud....

 

Dank voor het meedenken!

Hahaha, of je wordt oud, of je bent het al ;)    (bij mij geldt het laatste) 


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Is er verschil in flashen? #8 Wilmaas

  • Senior Member
  • 110 posts

+1
Neutral

Posted 27 January 2021 - 17:20

je kunt beter oud zijn dan het niet worden......

top dat het opgelost is


Edited by Wilmaas, 27 January 2021 - 17:20.


Re: Is er verschil in flashen? #9 WilS@t

  • Member
  • 16 posts

0
Neutral

Posted 8 February 2021 - 07:28

Toch nog een vraagje over "on the fly" flashen.

 

Met mijn H9S lukt het niet een andere image vanaf de usb stick te flashen dan in de box zit.

Dus als er Pli in de box zit, ziet de software alleen maar Pli-images en als er HDF in zit alleen maar HDF images.

 

Zie ik iets over het hoofd?



Re: Is er verschil in flashen? #10 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 3,568 posts

+100
Excellent

Posted 8 February 2021 - 09:34

De image naam hernoemen, Bij mij was dit net zo op de HD51die kon ook niet overweg met een bepaalde image.

voorbeeld in de naam staat: release-hd51 dan werkte het, maar stond er release-mutant hd51 dan werkte het niet.


Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli.xx 

Bereikbaar op BM 204 NL TS-1 Lokaal 9 TS-2-DMR http://www.pi1fld.nl


Re: Is er verschil in flashen? #11 WilS@t

  • Member
  • 16 posts

0
Neutral

Posted 8 February 2021 - 10:03

Duidelijk. Dank voor het antwoord.






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users