←  [NL] Gebruikersondersteuning

Forums

»

HansSat lid in de Orde van Nassau

Rick Hunter's Photo Rick Hunter 26 Apr 2021

Van de satellietclub de Transponder ontvingen we het volgende bericht:

 

Met vreugde delen we u mee dat vandaag Hans (HansSat) geridderd is als lid in de Orde van Oranje-Nassau. Wij feliciteren Hans van harte met zijn lintje.

Hans heeft zich jarenlang ingezet op diverse terreinen, zowel in zijn werk als privé. Voor de satellietclub De Transponder is zijn inzet voor satellietontvangst het belangrijkst geweest. Bij OpenPLi waarderen wij Hans met zijn zenderlijsten.

 

Rond 1991 heeft Hans een satellietontvanger aangeschaft en is hij in de loop van de tijd intensiever bij deze manier van radio en tv-ontvangst betrokken geraakt. Toentertijd is hij al vrij snel begonnen met het verzorgen van het papieren blad FDSE (First Dutch Satelliteclub Europe). Hij verzamelde hiervoor informatie op het gebied van satellietontvangst en gerelateerde wetenswaardigheden, die hij verwerkte tot bruikbaar en uitermate makkelijk toegankelijke en leesbare verhalen. In 2008 is Hans lid geworden van de satellietclub de Transponder. Vanaf dat moment heeft hij het blad FDSE voorgezet als een maandelijkse, elektronische nieuwsbrief onder de naam: De Up/Downlink. Deze uitgave was oorspronkelijk alleen bedoeld voor de leden van de Transponder, maar is vrij snel daarna ook algemeen publiekelijk beschikbaar gemaakt, onder andere via de eigen website www.detransponder.nl en diverse internet forums. Hans probeert altijd de vragen van lezers te beantwoorden. Ondanks dat de vragen zeer uiteenlopend en divers van aard zijn, voelt hij zich dan toch geroepen het zelf uit te zoeken of, als hem dat uiteindelijk niet lukt, andere kanalen daarvoor in te schakelen met het ultieme doel de lezer tevreden te stellen. Deze nieuwsbrief heeft minstens 30 pagina’s en een kleine duizend lezers via de eigen website en daarnaast een niet te achterhalen aantal geïnteresseerden via de internet forums.

 

Bij de Transponder, is hij een actief medewerker. Zo was hij jaren lid van de kascommissie en bezoekt hij zeer regelmatig de clubdagen, alwaar zijn kennis en kunde altijd erg op prijs gesteld. Op de Open Dagen en tijdens thema sessies geeft Hans indrukwekkende, heldere en gewaardeerde uitleg over een facet van satellietontvangst. Deze presentaties zijn op video opgenomen en worden via het internet nog steeds door andere belangstellende regelmatig terug gekeken.

 

Daarnaast verzorgt hij al jaren maandelijks de zogenaamde Kanalenlijst Hans, in 7 varianten, die in satellietontvangers gebruikt worden. De lijst omvat 38 satellieten, met zo’n 13.000 TV en 2.700 radiozenders, alsmede de ruim 20.000 unieke IPTV-streams, voor de radio en tv-zenders over de gehele wereld. Ook deze zenderlijst is gratis te download via onze website. Sinds enige jaren is deze zenderlijst automatisch beschikbaar voor de vele gebruikers van het populaire mediacenter programma KODI. Met deze lijst heeft hij zulke bekendheid gekregen, dat bij een simpele internet zoekopdracht op: kanalenlijst, deze lijst altijd bovenaan komt. Elke maand wordt er een nieuw lijst gepubliceerd en wordt door 5 tot 7 duizend mensen gebruikt, voornamelijk in Nederland en België, maar gezien de reacties ook ver daarbuiten. Deze lijst wordt zelfs door andere softwaremakers opgenomen in hun Images bij de download opties

 

Bij sommige van bovengenoemde activiteiten, zoals het samenstellen van de nieuwsbrief en het bijhouden van de zenderlijsten, wordt Hans weliswaar getipt door anderen, maar de verwerking van een artikel en/of zenders doet hij nagenoeg helemaal alleen en geheel vrijwillig. Hij is echt de drijvende kracht hierachter.

 

 

Mocht je Hans willen feliciteren, dan kan je dat onder andere via De Trapsonder website doen op: https://www.detransp...ntje-voor-hans/ of hier natuurlijk.

De redactie van de U/D

Emiel, Gerard, Peter en Rob.

 

Secretaris van de Transponder.nl
 


Edited by Rick Hunter, 26 April 2021 - 13:43.
Quote

Enzofielt's Photo Enzofielt 26 Apr 2021

Bedankt voor deze post,

 

Ik weet niet of er een link geplaatst mag worden, maar we hebben een felicitatie pagina op de website van de transponder waar je een bericht kunt achterlaten.

 

 

Ben zelf supertrots dat ik al een tijdje Hans mag bij staan voor het mooie blad de Up/Downlink, zeer verdiende erkenning Hans!!

Quote

Frenske's Photo Frenske 26 Apr 2021

@HRO

 

Proficiat met het verkrijgen van deze onderscheiding.

Quote

Tech's Photo Tech 26 Apr 2021

Absoluut een hele eer om deze onderscheiding te mogen ontvangen, proficiat Hans!

Quote

WanWizard's Photo WanWizard 26 Apr 2021

Hans, proficiat, wel verdiend !

Quote

nellie's Photo nellie 26 Apr 2021

Hans, proficiat

Quote

hro's Photo hro 26 Apr 2021

Dank... maar ben gewoon lid in de Orde van Oranje-Nassau... geen ridder... ;-)

 

Zie bij De Transponder ook de felicitaties binnenlopen, https://www.detransp...tje-voor-hans/ 

 

Leuk! Geeft me energie!

Quote

crisje103's Photo crisje103 26 Apr 2021

Hans Proficiat

Quote

littlesat's Photo littlesat 26 Apr 2021

Proficiat Ridder Hans...

 

Ik wist nog niet dat je destijds in 1991 al bij de FDSE zat.... Eigenlijk moest ik je al van die tijd kennen ;)


Edited by littlesat, 26 April 2021 - 14:27.
Quote

Sagitarius †'s Photo Sagitarius † 26 Apr 2021

Hans gefeliciteerd met je Ridderschap, Open Pli mag wel een ere titel voor je aanmaken ''Ridder member'' B)

Quote

40H3X's Photo 40H3X 26 Apr 2021

Gefeliciteerd Hans met deze opsteker!

Quote

pluizebol's Photo pluizebol 26 Apr 2021

Grote proficiat voor Hans, hoedje af en meer dan verdiend.

Quote

Loui (PD1LOI)'s Photo Loui (PD1LOI) 26 Apr 2021

Absoluut verdient Hans! Succes met alles wat je doet.
Quote

jorini's Photo jorini 26 Apr 2021

van harte gefeliciteerd Hans.

 

Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Is toch een bijzondere erkenning.

Je bent een kanjer.

Quote

wortellica's Photo wortellica 26 Apr 2021

Van harte gefeliciteerd Hans.
Quote

Edgar's Photo Edgar 26 Apr 2021

Hans gefeliciteerd. Ik maak al geruime tijd gebruik van je zenderlijsten, echt geweldig dat je dit voor ons allen al vele jaren doet. Geniet van de onderscheiding. Chapeau :)

Quote

Dreamer81's Photo Dreamer81 26 Apr 2021

Hans: Je hebt terecht een lintje ontvangen. Gefeliciteerd!
We hopen je nog lang bij ons te houden.

Quote

brooker's Photo brooker 27 Apr 2021

Van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding, geweldig

Quote

Zwelgje's Photo Zwelgje 27 Apr 2021

Proficiat Hans. Mooie erkenning voor je werk in de satelliet gemeenschap.

Quote

dreka's Photo dreka 27 Apr 2021

Gefeliciteerd Hans ,dik verdiend ,ik hang vandaag voor jou de vlag uit.hopelijk gaan we nog jaren van jou werk genieten. :thumbs-up: :thumbs-up:

Quote