Jump to content


Photo

Subtitles not shown on HiSil receiver with standard player (MKV files)


  • Please log in to reply
37 replies to this topic

Re: Subtitles not shown on HiSil receiver with standard player (MKV files) #21 korsan

  • Senior Member
  • 404 posts

+5
Neutral

Posted 7 June 2021 - 12:46

Embedded subs are working great now with H9 boxes, when using default hisi Player.

Still it must be enabled manually.
Thanks for fixing!


Edited by korsan, 7 June 2021 - 12:50.

H9.Twin  :::  H9.2H :::  H9.S ::: HD1265 ::: H2H :::::::::: WaveFrontier T90: 1W, 3, 7, 13, 16, 19, 23, 28, 42E ::::::::::


Re: Subtitles not shown on HiSil receiver with standard player (MKV files) #22 rantanplan

  • Senior Member
  • 785 posts

+38
Good

Posted 17 June 2021 - 09:50

@WanWizard

Zgemma has received both pull requests and only writes that they want to look at it.
Nothing has happened since then.
In principle, both things work.
(User-feedback)
I realize that the solution is definitely not perfect. But it works.
Should it be used as a patch?
Then I would send this pull request.
Or is no change to Hisi-player desired?



Re: Subtitles not shown on HiSil receiver with standard player (MKV files) #23 Loui (PD1LOI)

  • Senior Member
  • 3,755 posts

+105
Excellent

Posted 17 June 2021 - 09:59

Subtiles embedded in mkv files (as srt) are not shown on a HiSil receiver (Maxytec Multibox SE)

Update 30-05-2021

The same files play on a HD2400 (mipsel) perfectly with subtitles.

 

Using the exteplayer3 bring back the subtitles. So there is a workaround.

 

Channels from the bouquetlist play correctly on the Multobox SE (with subtitles)

I did notice that when you disable the "ServiceApp" the subtitles work when the srt file is baked into mkv.
ServiceApp continues to be an obstacle for mkv files.

Mijn handtekening is zoals gewoonlijk niet te lezen.
PD1LOI
Mut@nt-HD51-PVR en Wavefrontier T90.
En alles draait op OpenPli.xx 

Bereikbaar op BM 204 NL TS-1 Lokaal 9 TS-2-DMR http://www.pi1fld.nl


Re: Subtitles not shown on HiSil receiver with standard player (MKV files) #24 rantanplan

  • Senior Member
  • 785 posts

+38
Good

Posted 17 June 2021 - 10:12

Always note, this is about Hisi.
From a formal point of view, the service app should not be used here.
I would even disable this option.
The hisi player is ffmpeg and should provide the functions of the exteplayer3.
If you also install the service app, the two ffmpeg-based players are no longer properly separated.
The service app is primarily designed and built for the gst based system that has been installed.



Re: Subtitles not shown on HiSil receiver with standard player (MKV files) #25 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 14,941 posts

+516
Excellent

Posted 17 June 2021 - 13:31

But then another problem surfaces:

 

When using (a legal) IPTV stream (HLS)

On my HD2400, need the serviceapp and exte3player for this stream to play.  (as 4097 or 1 stream it does not play)

#SERVICE 5002:0:1:1:0:32:0:0:0:3:http%3a//api.new.livestream.com/accounts/27755193/events/8452383/live.secure.m3u8:TV Limburg
#DESCRIPTION TV Limburg

You get then the choice to choose between the different resolutions.  See attachement.

 

Attached File  TV Limburg 2756000b_s - 1280x720_20210617141826.jpg   137.66KB   2 downloads

This also works on the HiSi receiver - with serviceapp installed.

 

But on the HiSi receiver this stream also plays when I denote it as 4097

#SERVICE 4097:0:1:1:0:32:0:0:0:3:http%3a//api.new.livestream.com/accounts/27755193/events/8452383/live.secure.m3u8:TV Limburg
#DESCRIPTION TV Limburg

So no exte3player needed.

However one big problem.  The stream starts in the lowest resolution 640x360 and stays there.

And there is no menu item (normally the green button) to select the substation with an higher resolution.

 

Attached File  4097_0_1_1_0_32_0_0_0_3_20210617142902.jpg   63.53KB   2 downloads
 

 

Conclusion:  I still need the serviceapp and exte3player.


Edited by doglover, 17 June 2021 - 13:38.

~~Rytec Team~~
Maxytec Multibox SE OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: Subtitles not shown on HiSil receiver with standard player (MKV files) #26 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 59,563 posts

+1,351
Excellent

Posted 17 June 2021 - 13:37

The m3u8 contains a list of URL's for the different resolutions, which is what the menu shows you, appearently the HiSil player just picks the first one...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Subtitles not shown on HiSil receiver with standard player (MKV files) #27 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 14,941 posts

+516
Excellent

Posted 17 June 2021 - 13:48

The m3u8 contains a list of URL's for the different resolutions, which is what the menu shows you, appearently the HiSil player just picks the first one...

I tried to get the URL's out of this file, but not much of a result yet.  (trying to download the live.secure.m3u8 file failed)

 

With VLC on a PC it also starts in the lowest resolution but switches a bit later to the highest.

The playlist in VLC looks like this:

#EXTM3U
#EXTINF:31,live.secure.m3u8
#EXTVLCOPT:network-caching=1000
http://api.new.livestream.com/accounts/27755193/events/8452383/live.secure.m3u8

So not much help.


Edited by doglover, 17 June 2021 - 13:52.

~~Rytec Team~~
Maxytec Multibox SE OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: Subtitles not shown on HiSil receiver with standard player (MKV files) #28 mrvica

  • Senior Member
  • 996 posts

+62
Good

Posted 17 June 2021 - 14:21

slightly modified

#SERVICE 4097:0:1:1:0:32:0:0:0:3:http%3a//player-api.new.livestream.com/accounts/27755193/events/8452383/live.m3u8:TV Limburg
#DESCRIPTION TV Limburg


Re: Subtitles not shown on HiSil receiver with standard player (MKV files) #29 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 14,941 posts

+516
Excellent

Posted 17 June 2021 - 14:53

Plays.....  in 640x360

So no difference.


~~Rytec Team~~
Maxytec Multibox SE OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: Subtitles not shown on HiSil receiver with standard player (MKV files) #30 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 5,080 posts

+204
Excellent

Posted 18 June 2021 - 06:47

Download the m3u check its contents and find the higher resolution link then define it instead of the generic one. This is of course just a workaround.

NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C) & Duo 4K: 2*DVB-S2X + DVB-C (FBC)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
 


Re: Subtitles not shown on HiSil receiver with standard player (MKV files) #31 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 14,941 posts

+516
Excellent

Posted 18 June 2021 - 08:15

Download the m3u check its contents and find the higher resolution link then define it instead of the generic one. This is of course just a workaround.

This what I tried, but it did not work.

 

Studied a bit further and got this:

#EXTM3U
#EXT-X-VERSION:3
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=0,BANDWIDTH=628000,CODECS="avc1.4d401e,mp4a.40.2",RESOLUTION=640x360
https://playback2.akamaized.net/streams/27755193_8452383_lsi24v70ii32x1tafoo_1/exp=1624086607~acl=%2f*~data=hdntl~hmac=34aa0643c473e9ea5f3c0398574b39c2681205c73e571e24c2e9b8d96f56c301/media/27755193_8452383_lsi24v70ii32x1tafoo_1@628000p.m3u8?dw=14400&ts=1623999600
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=0,BANDWIDTH=628000,CODECS="avc1.4d401e,mp4a.40.2",RESOLUTION=640x360
https://playback2.akamaized.net/streams/27755193_8452383_lsi24v70ii32x1tafoo_1/exp=1624086607~acl=%2f*~data=hdntl~hmac=34aa0643c473e9ea5f3c0398574b39c2681205c73e571e24c2e9b8d96f56c301/media/27755193_8452383_lsi24v70ii32x1tafoo_1@628000pb.m3u8?dw=14400&ts=1623999600
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=0,BANDWIDTH=1756000,CODECS="avc1.64001f,mp4a.40.2",RESOLUTION=960x540
https://playback2.akamaized.net/streams/27755193_8452383_lsi24v70ii32x1tafoo_1/exp=1624086607~acl=%2f*~data=hdntl~hmac=34aa0643c473e9ea5f3c0398574b39c2681205c73e571e24c2e9b8d96f56c301/media/27755193_8452383_lsi24v70ii32x1tafoo_1@1756000p.m3u8?dw=14400&ts=1623999600
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=0,BANDWIDTH=1756000,CODECS="avc1.64001f,mp4a.40.2",RESOLUTION=960x540
https://playback2.akamaized.net/streams/27755193_8452383_lsi24v70ii32x1tafoo_1/exp=1624086607~acl=%2f*~data=hdntl~hmac=34aa0643c473e9ea5f3c0398574b39c2681205c73e571e24c2e9b8d96f56c301/media/27755193_8452383_lsi24v70ii32x1tafoo_1@1756000pb.m3u8?dw=14400&ts=1623999600
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=0,BANDWIDTH=2756000,CODECS="avc1.640020,mp4a.40.2",RESOLUTION=1280x720
https://playback2.akamaized.net/streams/27755193_8452383_lsi24v70ii32x1tafoo_1/exp=1624086607~acl=%2f*~data=hdntl~hmac=34aa0643c473e9ea5f3c0398574b39c2681205c73e571e24c2e9b8d96f56c301/media/27755193_8452383_lsi24v70ii32x1tafoo_1@2756000p.m3u8?dw=14400&ts=1623999600
#EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=0,BANDWIDTH=2756000,CODECS="avc1.640020,mp4a.40.2",RESOLUTION=1280x720
https://playback2.akamaized.net/streams/27755193_8452383_lsi24v70ii32x1tafoo_1/exp=1624086607~acl=%2f*~data=hdntl~hmac=34aa0643c473e9ea5f3c0398574b39c2681205c73e571e24c2e9b8d96f56c301/media/27755193_8452383_lsi24v70ii32x1tafoo_1@2756000pb.m3u8?dw=14400&ts=1623999600

Problem:  none of these play in VLC
 


~~Rytec Team~~
Maxytec Multibox SE OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: Subtitles not shown on HiSil receiver with standard player (MKV files) #32 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 14,941 posts

+516
Excellent

Posted 18 June 2021 - 09:20

Did some test with GB News.

I was succesfull with this:

#SERVICE 4097:0:19:D093:83E:2:11A0000:0:0:0:https%3a//live-gbnews.simplestreamcdn.com/gbnews/gbnews/bitrate1.isml/bitrate1-audio_0=192000-video=4499968.m3u8:GB News
#SERVICE 5002:0:19:D093:83E:2:11A0000:0:0:0:https%3a//live-gbnews.simplestreamcdn.com/gbnews/gbnews/bitrate1.isml/live.m3u8:GB News - Multi

The first line goes immediately to the wanted resolution.

The second line gives you the choice to select the resolution.

No problem here.

 

PS: it would be nice if the HiSil player offers you the same choice.
 


Edited by doglover, 18 June 2021 - 09:22.

~~Rytec Team~~
Maxytec Multibox SE OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: Subtitles not shown on HiSil receiver with standard player (MKV files) #33 rantanplan

  • Senior Member
  • 785 posts

+38
Good

Posted 19 June 2021 - 12:47

I don't think it will change anything, but a test of what happens would be interesting



Re: Subtitles not shown on HiSil receiver with standard player (MKV files) #34 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 14,941 posts

+516
Excellent

Posted 20 June 2021 - 09:11

Installed.

Results:

1. Plays the streams.

2. No difference with previous version.

 

#SERVICE 4097:0:19:D093:83E:2:11A0000:0:0:0:https%3a//live-gbnews.simplestreamcdn.com/gbnews/gbnews/bitrate1.isml/live.m3u8:GB News - Multi

Goes to the 640x360 resolution and stays there.

No choice is offered.

 

#SERVICE 5002:0:19:D093:83E:2:11A0000:0:0:0:https%3a//live-gbnews.simplestreamcdn.com/gbnews/gbnews/bitrate1.isml/live.m3u8:GB News - Multi

Plays with exte3player and offers you the choice of resolution.

 

Streams which previously needed exte3player, play on the HiSil player.  But no choice of resolution is offered.


~~Rytec Team~~
Maxytec Multibox SE OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: Subtitles not shown on HiSil receiver with standard player (MKV files) #35 mrvica

  • Senior Member
  • 996 posts

+62
Good

Posted 20 June 2021 - 09:50

the last three zeroes in service reference are for subservices (?, undoucumented), on links with choice of resolution (green) I tried lower resolution because of less freezes (green->blue->add to bouquet and got this

#SERVICE 4097:0:1:0:0:0:0:0:0:0:https%3a//serve-first.folxplay.tv/folx/ch-4/master.m3u8:Folx Music Television (DE)
#DESCRIPTION Folx Music Television (DE)
#SERVICE 4097:0:1:0:0:0:0:0:1:3:https%3a//serve-first.folxplay.tv/folx/ch-4/master.m3u8:Folx Music Television (DE)%3a 800000b/s - 640x360
#DESCRIPTION Folx Music Television (DE): 800000b/s - 640x360

4097:0:1:0:0:0:0:0:0:0: goes to 4097:0:1:0:0:0:0:0:1:3
just experiment wit last 2 (3) zeroes


Re: Subtitles not shown on HiSil receiver with standard player (MKV files) #36 doglover

  • Rytec EPG Team
  • 14,941 posts

+516
Excellent

Posted 20 June 2021 - 11:13

Nor result.  All play with the lowest resolution.

#SERVICE 4097:0:19:D093:83E:2:11A0000:0:0:0:https%3a//live-gbnews.simplestreamcdn.com/gbnews/gbnews/bitrate1.isml/live.m3u8:GB News - Multi
#SERVICE 4097:0:19:D093:83E:2:11A0000:0:1:3:https%3a//live-gbnews.simplestreamcdn.com/gbnews/gbnews/bitrate1.isml/live.m3u8:GB News - Multi
#SERVICE 4097:0:19:D093:83E:2:11A0000:0:2:2:https%3a//live-gbnews.simplestreamcdn.com/gbnews/gbnews/bitrate1.isml/live.m3u8:GB News - Multi
#SERVICE 4097:0:19:D093:83E:2:11A0000:0:3:3:https%3a//live-gbnews.simplestreamcdn.com/gbnews/gbnews/bitrate1.isml/live.m3u8:GB News - Multi
#SERVICE 4097:0:19:D093:83E:2:11A0000:0:4:2:https%3a//live-gbnews.simplestreamcdn.com/gbnews/gbnews/bitrate1.isml/live.m3u8:GB News - Multi

 


~~Rytec Team~~
Maxytec Multibox SE OpenPli (used as mediaplayer)
Mutant HD2400 OpenPli
Vu+ Duo OpenPli (backup)

Synology NAS

Sat: 13E, 19.2E, 23.5E and 28.2E
*Pli/Rytec EPG POWERED*


Re: Subtitles not shown on HiSil receiver with standard player (MKV files) #37 rantanplan

  • Senior Member
  • 785 posts

+38
Good

Posted 20 June 2021 - 11:14

Yes, it was just a very simple attempt.
It couldn't really have an impact on its own.
The handling of the m3uh list would still have to be assigned to the 'C'.
Unfortunately, Zgemma only responds to inquiries to a limited extent.
Therefore the complete internal solution should be initiated first.
The good guys from Neutrino actually presented all of that.
There, libeplayer2 (exteplayer3) will continue to be used as the basis.

https://github.com/T...bstb-hal-tangos
https://github.com/T...aster/libarmbox

In principle, this would have to be rewritten as Service_exte3 and would then replace the servicehislicon
Until Zgemma has accepted the m3uh handling, there will probably not be any more multoboxes available.


Edited by rantanplan, 20 June 2021 - 11:18.


Re: Subtitles not shown on HiSil receiver with standard player (MKV files) #38 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,758 posts

+535
Excellent

Posted 20 June 2021 - 15:18

It looks like a fallback is presented for players that can't play the original format/codec they're using. And apparently gstreamer and/or HiSil player are such players. The content providers are not required to use a codec that a DVB player can decode. Which is something I already have been saying for years.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users