Jump to content


Photo

Channels server in home network


  • Please log in to reply
71 replies to this topic

#1 dudule22

  • Senior Member
  • 236 posts

+3
Neutral

Posted 26 June 2021 - 07:04

What is the best way to create a channel server on openpli box (DUO4K) and use these channels on the other box (Os Mio+ 4K),on network home ?

 

Thanks



Re: Channels server in home network #2 mimisiku

  • Senior Member
  • 4,103 posts

+81
Good

Posted 26 June 2021 - 10:52

Fallback tuner or RemoteStreamConvert…


Met één been in het graf..... Helaas

Re: Channels server in home network #3 littlesat

  • PLi® Core member
  • 53,323 posts

+622
Excellent

Posted 26 June 2021 - 12:40

Fallback tuner… 


WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Channels server in home network #4 dudule22

  • Senior Member
  • 236 posts

+3
Neutral

Posted 27 June 2021 - 07:15

Thanks



Re: Channels server in home network #5 dudule22

  • Senior Member
  • 236 posts

+3
Neutral

Posted 27 June 2021 - 12:21

It doesn't work for the moment, probably a bug in the last release of DUO4k (OpenWebIf doesn't work).

 

From Duo4K i can have the channels lists from the Osmio, but i want the channel list from the DUO4k in the Osmio. In this way it doesn't work.



Re: Channels server in home network #6 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 25,937 posts

+321
Excellent

Posted 27 June 2021 - 12:39

I’ve read somewhere in the past that there was an issue with the OWIF.

For the Fallback tuner you don’t need a working OWIF. 
 

BTW. What issue did you notice with the OWIF? AFAIK this was solved by the team of the open webinterface.


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: Channels server in home network #7 dudule22

  • Senior Member
  • 236 posts

+3
Neutral

Posted 27 June 2021 - 13:14

After putting the IP in the browser, i have "Processing Failed"



Re: Channels server in home network #8 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 25,937 posts

+321
Excellent

Posted 27 June 2021 - 13:17

Then you might experience some weird local networkissue. Try RSC for testing purposes.


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: Channels server in home network #9 dudule22

  • Senior Member
  • 236 posts

+3
Neutral

Posted 27 June 2021 - 14:38

I can connect to DUO4K by SFTP using WinSCP with no problem.


Edited by dudule22, 27 June 2021 - 14:39.


Re: Channels server in home network #10 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 60,087 posts

+1,368
Excellent

Posted 27 June 2021 - 14:41

That suggests you run a nightly build issue, because in release images, openwebif is never updated. There are no warranties for a nightly build image, it might work, it might not.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Channels server in home network #11 dudule22

  • Senior Member
  • 236 posts

+3
Neutral

Posted 27 June 2021 - 16:28

yes :)



Re: Channels server in home network #12 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 25,937 posts

+321
Excellent

Posted 27 June 2021 - 17:28

Did you try RemoteStreamConvertor too?


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: Channels server in home network #13 dudule22

  • Senior Member
  • 236 posts

+3
Neutral

Posted 27 June 2021 - 17:36

I will try.and i post results :)


Edited by dudule22, 27 June 2021 - 17:37.


Re: Channels server in home network #14 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 5,133 posts

+209
Excellent

Posted 27 June 2021 - 18:42

No the OpenWebif is broken in the latest build.

I have the issue on my Solo4K but fortunately don't upgrade the Duo4K.

 

We have to wait for the build servers to be back alive to have this fixed.

 

Or you need to flash the relesase version and not the develop/nightly build.


Edited by Pr2, 27 June 2021 - 18:43.

NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C) & Duo 4K: 2*DVB-S2X + DVB-C (FBC)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
 


Re: Channels server in home network #15 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 60,087 posts

+1,368
Excellent

Posted 27 June 2021 - 18:46

Like I wrote:

 

That suggests you run a nightly build issue, because in release images, openwebif is never updated. There are no warranties for a nightly build image, it might work, it might not.

 


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Channels server in home network #16 dudule22

  • Senior Member
  • 236 posts

+3
Neutral

Posted 27 June 2021 - 19:29

RemoteStreamConvertor works fine and i can transfer on the Osmio, the channels groups from the DUO4K with the the develop/nightly build installed.

 

And yes there is a bug in openwebif in this release.

 

I have also a comment of using "the Fallback tuner". When the falback channels groups are transfered the currents channels groups are removed. And when you disconnect the falback tuner you need to restore your currents channels groups.

 

I test also the OsMio+ 4K ans it is a very good box (only the remote is bad quality). On this box the WLAN works better than on the DUO4K.


Edited by dudule22, 27 June 2021 - 19:30.


Re: Channels server in home network #17 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 60,087 posts

+1,368
Excellent

Posted 27 June 2021 - 21:22

There is no "this release". A nightly build comes without any warranty. If you rely on a stable image, don't install the nightly build.

 

That particular bug is known, and since long fixed. It just happened that the nightly build was compiled between introducing and fixing the bug.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Channels server in home network #18 dudule22

  • Senior Member
  • 236 posts

+3
Neutral

Posted 29 June 2021 - 20:31

I upgrade OpenWebif and it works now.

 

RemoteStreamConvertor works fine to transfer channels groups from DUO4K but the the Fallback tuner doesn't.

Can the falback tuner work with a root password on the channels server ?



Re: Channels server in home network #19 gunner41

  • Senior Member
  • 38 posts

0
Neutral

Posted 29 June 2021 - 20:40

how did you "upgrade" the OpenWebif? Expierincing the same issue here but don't want to flash a new image.

I upgrade OpenWebif and it works now.

 

RemoteStreamConvertor works fine to transfer channels groups from DUO4K but the the Fallback tuner doesn't.

Can the falback tuner work with a root password on the channels server ?



Re: Channels server in home network #20 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 25,937 posts

+321
Excellent

Posted 29 June 2021 - 20:48

What would be the purpose of using a root password for use of the fallback feature? If you don’t want to provide all channels to a remote user then you’d better use RSC. And certainly don’t try to use the Fallback tuner from a remote client outside your network, besides when using VPN.


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.



1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users