Jump to content


Photo

HRTunerProxy installeert niet goed op een Ultimo4K


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Sagitarius †

  • Senior Member
  • 4,735 posts

+78
Good

Posted 18 July 2021 - 11:44

Hallo Pli team, is het bekend dat de HRTunerProxy plugin uit de Pl feed (althans hier op de Ultimo4k) niet goed werkt. :mellow:

Ik heb hem geïnstalleerd maar werkt niet goed, als ik in usr/lib/enigma2/python/Plugins/SysteemPlugins/HRTunerProxy map kijk zie ik alleen wat .pyo bestanden staan, daar zouden naar nu blijkt (handmatige installatie) alleen .py bestanden moeten staan.

 

Na wat zoeken kwam ik uit op een op een Italiaans VU forum daar vond ik een handmatige manier om deze plugin toch goed te kunnen installeren.

Als je in Telnet dit onderstaande commando ingeeft:

cd /usr/lib/enigma2/python/Plugins/SystemPlugins && wget https://github.com/OpenViX/HRTunerProxy/archive/4.0.zip && unzip 4.0.zip && mv HRTunerProxy-4.0/plugin HRTunerProxy && chmod 755 HRTunerProxy && rm 4.0.zip && opkg update && opkg && opkg install python-argparse && init 6

installeert de HRTunerProxy plugin prima en werkt naar behoren. :)

 

Wat wilde ik nu met deze plugin doen, ik wilde eerst Plex Media Server gebruiken om bepaalde zenders intern te kunnen delen, daar zijn uiteraard wel andere progjes voor maar wilde dit gewoon eens testen. :rolleyes:

 

Ik wilde eerst Plex Media Server installeren om mijn Synology NAS maar dar was ik gauw van genezen, daar moet je een account voor hebben, en extra betalen voor de Live TV plugin, betalen daar ben ik geen fan van als het ook gratis kan. :D

 

Als  prima alternatief gebruik ik nu Jellyfin die gratis voor bijna elk platform te verkrijgen is, en heel veel mogelijkheden heeft net als Plex, maar dan OpenSource, net als EMBY Media Server( die ik nog niet getest heb).

 

Had Jellyfin eerst op mijn NAS gezet maar kennelijk door een gebrek aan goede buffering (De 2Ghz Intell proc is niet het probleem) stotterde het beeld soms.

 

Terwijl ik wel genoeg bitrate heb vanuit de Ultimo4K, heb ik Jellyfin even op de laptop met Win10 gezet en loopt nu als een trein, helaas moet dan wel de laptop altijd aanstaan, vandaar dat ik hem eerst op de NAS gezet had.

Dit programma ondersteund ook transcoding maar ik laat dit lekker door de Ultimo4k doen.

 

Het probleem was eerst met de installatie van HRTunerProxy via Open pli dat ik alleen kabelzenders kon bekijken, de plugin wilde niet naar satelliet schakelen en een boeket kunnen kiezen, met de bovenstaande handmatige installatie werken die opties nu wel.

 

Maar waarom werkt de HRTunerProxy niet via Pli. :(


Edited by Sagitarius, 18 July 2021 - 11:47.

73's

PE1AQZ


Re: HRTunerProxy installeert niet goed op een Ultimo4K #2 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 14,629 posts

+459
Excellent

Posted 18 July 2021 - 14:04

.py bestanden worden na het starten van enigma omgezet in pyo bestanden dus dat je alleen pyo bestanden ziet is op zich niet zo raar.
Wat betreft de plugin kan ik je niet op weg helpen, ik ken hem niet eens :)

Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

 

On the edge of the abyss, a step forward is not always progress....


Re: HRTunerProxy installeert niet goed op een Ultimo4K #3 Sagitarius †

  • Senior Member
  • 4,735 posts

+78
Good

Posted 18 July 2021 - 18:22

.py bestanden worden na het starten van enigma omgezet in pyo bestanden dus dat je alleen pyo bestanden ziet is op zich niet zo raar.
Wat betreft de plugin kan ik je niet op weg helpen, ik ken hem niet eens :)

Dat is jammer, ik vind er ook weinig over op dit forum, het is een soort PlexApi interface tussen je e2 ontvanger en diverse media server programma's zoals Plex en EMBY en Jellyfin.

Op een ''con collega'' forum  https://www.world-of...General-Support  is er het nodige te vinden over deze plugin, maar onder pli werkt hij niet goed, hij staat gewoon bij jullie in de feed met zelfs een special taal module. ;)


Edited by Sagitarius, 18 July 2021 - 18:29.

73's

PE1AQZ



1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users