Jump to content


Photo

CI+ OpenPli 8.1


  • Please log in to reply
171 replies to this topic

Re: CI+ OpenPli 8.1 #161 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 59,648 posts

+1,351
Excellent

Posted 21 September 2021 - 01:07

Maar iemand van OpenPLi moet toch weten of dit ergens in PLi zelf te debuggen is?

 

Vast wel, en die kan dan reageren. Maar die iemand ben ik niet dus... ;)
 

Op zijn minst kunnen zien in de logfile dat hij de ECMs aan het opslaan is, en achteraf, dat hij toont of hij de vooraf opgeslagen ECM's ook kan terugvinden en decoderen?

 

Voor zover ik weet bestaat dat niet. Ik zie in de code wel debug entries voor andere zaken, maar niet specifiek voor ecm recording.

Je moet wel "[eDVBServiceRecord] ADD PID:..." in de debug log zien, en daar moet de CA PID tussen zitten.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: CI+ OpenPli 8.1 #162 zzzzzz

  • Senior Member
  • 120 posts

0
Neutral

Posted 21 September 2021 - 01:59

Als ik die TSANALYZE uit die tools die je opgaf mag geloven, zitten er wel degelijk ECM's wel in de opname opgeslagen.

Waarom ze dan niet gedecodeerd kunnen worden is mij niet duidelijk.

 

Zou het te maken kunnen hebben dat er meerdere ECM's van meerdere coderingen in de stream zitten?


Edited by zzzzzz, 21 September 2021 - 01:59.


Re: CI+ OpenPli 8.1 #163 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 12,831 posts

+368
Excellent

Posted 21 September 2021 - 08:39

Die meerdere ecm’s worden wel weer door de CI eruit gepikt dus dat zou niets uit mogen maken, die ‘ziet’ hij in real time ook en heeft daar ook geen moeite mee.

de opname bevat een TS met daarin alle ecm’s, die stream gaat vervolgens volledig de CI door en zou dan afgehandeld moeten worden door de CI maar klaarblijkelijk wordt er toch teveel uitgefilterd ….

 

heb je een softcam  geïnstalleerd? Je zou eens kijken of die iets doet als je de opname terug gaat kijken…


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: CI+ OpenPli 8.1 #164 zzzzzz

  • Senior Member
  • 120 posts

0
Neutral

Posted 21 September 2021 - 09:34

Die meerdere ecm’s worden wel weer door de CI eruit gepikt dus dat zou niets uit mogen maken, die ‘ziet’ hij in real time ook en heeft daar ook geen moeite mee.

de opname bevat een TS met daarin alle ecm’s, die stream gaat vervolgens volledig de CI door en zou dan afgehandeld moeten worden door de CI maar klaarblijkelijk wordt er toch teveel uitgefilterd ….

 

heb je een softcam  geïnstalleerd? Je zou eens kijken of die iets doet als je de opname terug gaat kijken…

Op dit moment is er niets geïnstalleerd van softcams.

Maar ik heb geen losse kaart om dit te decoderen.

Kan die softcam (oscam of CCcam bijv.) op de een of andere manier de module triggeren?


Edited by zzzzzz, 21 September 2021 - 09:37.


Re: CI+ OpenPli 8.1 #165 mimisiku

  • Senior Member
  • 4,023 posts

+78
Good

Posted 21 September 2021 - 10:37

Ik kan mij in geval van Joyne herinneren dat achteraf decoderen ook niet werkte. Ook daar werd toch de CI aangesproken (keek naar een FTA kanaal op 9°). Geen idee waarom de CI toch aangesproken werd… Werkte niet op OpenPli en ook niet op VTi overigens..


Met één been in het graf..... Helaas

Re: CI+ OpenPli 8.1 #166 zzzzzz

  • Senior Member
  • 120 posts

0
Neutral

Posted 21 September 2021 - 10:54

Bij mij is het resultaat niet gelijk tot hiertoe.

Bij VTI kon ik een opname maken die niet offline te decoderen was, maar wel nog af te spelen was.

De opname was ook effectief nog altijd versleuteld, want als ik ze copieerde naar mijn PC, dan was die daar niet af te spelen.

 

Bij OpenPLi lukt ook dat niet.

De opname speelt niet af en is niet te decoderen.

Dat ene scenario waarin dat toch lukte, dan bleek hij ze in real time gedecodeerd te hebben.



Re: CI+ OpenPli 8.1 #167 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 59,648 posts

+1,351
Excellent

Posted 21 September 2021 - 13:22

Dan zijn er twee mogelijkheden:

  • de offline decoding is alleen getest met een softcam en niet met een CI (en dus is wellicht de code niet op punt)
  • de hardware is niet in staat om playback data door de CI te routeren (moet in het design zitten, niet elke box kan dat)

Ik heb nog even verder zitten testen op mijn Duo4K. Ik heb vier opnames gemaakt van NPO1 HD, alle met "don't descramble, record ecm":

  1. met zowel de CI als de softcam met TVV kaart actief
  2. met alleen de CI actief
  3. met alleen de softcam actief
  4. zonder cam voor NPO1 HD

Opnames 1, 2 en 3 spelen gewoon af, ook zonder cam's, dus "don't descramble" doet inderdaad niks.

 

Opname 4 speelt niet af zonder cam's, maar wel als of de CI of de softcam actief is, dus de ecm's worden wel opgenomen.

 

Vervolgens heb ik BBC1 opgezet om de CI vrij te maken, en een offline decode gestart.

 

Wat me opvalt is dat het vreselijk traag gaat, veel trager dan realtime. Na 30 minuten is de decoded file 17MB (orgineel 179MB), en de box geeft aan dat het een 0:15 minuten opname is, wat raar is, het orgineel is maar 5. Ik heb de box nu maar in standby gezet, straks maar eens kijken wat het resultaat is.

Het lijkt me wel duidelijk dat er op het vlak van offline decoding nog wel wat werk te verrichten is.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: CI+ OpenPli 8.1 #168 zzzzzz

  • Senior Member
  • 120 posts

0
Neutral

Posted 21 September 2021 - 16:34

Na heel wat onderzoek kom ik op een heel andere conclusie.

Bij mij draait geen enkele softcam, daar kon dus geen interferentie spelen.

 

In tegenstelling tot sommigen hier die de kennis van eigen onderzoek niet wilden delen, doe ik dit wel. 

Ik ben erin geslaagd van de offline decoding te doen werken, en de reden lijkt mij een bug / interferentie te zijn, en weliswaar met de Common Interface Assignments plugin.

Als ik die deinstalleer werkt offline decoding wel.

 

Alleen, dan zit ik wel met een aantal andere problemen.

Nu kan ik bijvoorbeeld 2 opnames van 15:10 tot 15:15 schedulen, die allebei de module nodig hebben, en ik kan beiden instellen om onmiddellijk te decrypteren, ook als de module ingesteld staat om slechts maximaal 1 tegelijk te decoderen.

Het spreekt vanzelf dat dan maar één opname correct zal gedecrypteerd zijn.

 

Ik heb ook geprobeerd met het verwijderen van de common interface assignments plugin, maar dan toch de ci1.xml of ci0.xml terug te zetten (afhankelijk van het CI slot) in \etc\enigma2.

Maar ook na herstart zag hij geen conflicten bij een gelijktijdige opname van 2 zaken die beiden de module nodig hebben.

 

Ik vermoed dat dit tot mislukte opnames zal leiden, omdat een opname de module zal bezet houden, en een andere opname zal starten, en meer van dat soort problemen.

Voeg daar dan de autotimer bij, en uitzenduren die wel eens kunnen verschuiven, en dat kan een probleem worden.

 

Dus mijn vraag aan het OpenPLi team : kunnen jullie dit fixen, zodat de Common Interface Assignment plugin kan blijven gebruikt worden, zonder dat de offline decoding faalt?

Ik weet dat je een softcam in real time kunt stoppen en starten met de juiste commando's.

Kan dat ook met een plugin die geïnstalleerd is?

In dat geval zou dat al een workaround zijn, dat de plugin gestopt wordt op het moment dat je een file decodeert



Re: CI+ OpenPli 8.1 #169 zzzzzz

  • Senior Member
  • 120 posts

0
Neutral

Posted 21 September 2021 - 16:50

Ik wou er nog eventjes aan toevoegen dat ik de Common Interface Assignment plugin gebruik door individuele services aan het lijstje toe te voegen.

Ik werk dus niet met de Card Id, of Provider Id of zo.

De reden is dat er zenders tussenzitten die niet versleuteld zijn, en dat ik dat niet kan afleiden uit de Card Id of dergelijke.

Dat zou dan willen zeggen dat een onversleutelde zender eveneens de module vasthoudt, wat een spijtige zaak is.

 

Het zou kunnen dat het systeem wel werkt op basis van een algemene setting.

In elk geval, deze setting per service heb ik nodig voor een correcte werking.



Re: CI+ OpenPli 8.1 #170 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 59,648 posts

+1,351
Excellent

Posted 21 September 2021 - 17:57

Ik gebruik die plugin ook, maar wel met CAID filter.

 

Ik heb inmiddels de softcam weer geactiveerd, en nog een keer een offline decode gestart. Die levert wel een file op met een fatsoenlijke lengte, en de decode loopt ook ongeveer 5 minuten. En het resultaat is afspeelbaar.

 

Dus: in mijn setup gaat de offline decode icm met CI assignment en CI module ook mis.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: CI+ OpenPli 8.1 #171 zzzzzz

  • Senior Member
  • 120 posts

0
Neutral

Posted 21 September 2021 - 18:17

En als je de CI assignment eventjes deinstalleert (backup maken van ci0.xml en ci1.xml vooraf, natuurlijk)?



Re: CI+ OpenPli 8.1 #172 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 59,648 posts

+1,351
Excellent

Posted 21 September 2021 - 19:15

Wordt morgen, 's avonds is de box altijd druk bezig.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Due to health reasons, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.



7 user(s) are reading this topic

1 members, 6 guests, 0 anonymous users