Springen naar inhoud


Foto

aan uit toets blokeren ( ultimo 4k)


  • Please log in to reply
Er zijn 7 reacties in dit onderwerp

#1 jos1311

  • Senior Member
  • 39 berichten

+1
Neutral

Geplaatst op 22 oktober 2021 - 16:58

beste ik heb een ultimo4k tuner

open pli 8.1

mijn vraag is is het mogelijk om voor op het frontje de aan uit toets

software matig te blokkeren

dus het ledje die je normaal gebruikt om te flashen

mijn klein zoon vind dat lichtje zo mooi

maar ik niet gaat de tuner op stanby

 

mvg

 

    jos



Re: aan uit toets blokeren ( ultimo 4k) #2 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 61079 berichten

+1418
Excellent

Geplaatst op 22 oktober 2021 - 17:26

Leuk is dat. kinderen... :)

 

Ik zou niet direct een oplossing weten, die knop zit vast aan de front processor, en volgens mij ziet Enigma geen verschil tussen die knop en de knop op de afstandbediening.


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), SAB AlphaTriple HD (S2+T2), (Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: aan uit toets blokeren ( ultimo 4k) #3 jos1311

  • Senior Member
  • 39 berichten

+1
Neutral

Geplaatst op 23 oktober 2021 - 12:26

WanWizard

 

bedankt voor u reactie

ik dacht gooi is een baletje op  

 

mvg

             jos



Re: aan uit toets blokeren ( ultimo 4k) #4 Sagitarius

  • Senior Member
  • 3308 berichten

+45
Good

Geplaatst op 23 oktober 2021 - 12:39

WanWizard

 

bedankt voor u reactie

ik dacht gooi is een baletje op  

 

mvg

             jos

Een sticker of dik tape er overheen plakken, het is een soort touch drukknop daar drukt hij niet doorheen met zijn boterzure straatvingers (zei een oud collega van mij altijd) :rolleyes:



Re: aan uit toets blokeren ( ultimo 4k) #5 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 13136 berichten

+384
Excellent

Geplaatst op 23 oktober 2021 - 12:53

Het is geen touch drukknop maar een capacitieve touch knop, als je al tape gaat gebruiken heb je wel hele dikke tape nodig ;)

 

Bij mijn weten kon je die losnemen maar bij de Ultimo4k weet ik het eerlijk gezegd niet, daar heb ik het display nog niet los gehad.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: aan uit toets blokeren ( ultimo 4k) #6 Sagitarius

  • Senior Member
  • 3308 berichten

+45
Good

Geplaatst op 23 oktober 2021 - 13:20

Het is geen touch drukknop maar een capacitieve touch knop, als je al tape gaat gebruiken heb je wel hele dikke tape nodig ;)

 

Bij mijn weten kon je die losnemen maar bij de Ultimo4k weet ik het eerlijk gezegd niet, daar heb ik het display nog niet los gehad.

Er zit geen fysieke schakelaar achter het front, ik las dit op een ander forum, ''It is just a touch button, not a physical button.

You should only need a light press on it, not to "push" it.''

 

Dus toch een touch button zoals ik al vermoede. ;)

Heb het net even getest met een dik stuk papier of karton reageert de touch knop niet meer.

31205-f095a329e69450d997eb074cfbd7dc7f.j


Veranderd door Sagitarius, 23 oktober 2021 - 13:22


Re: aan uit toets blokeren ( ultimo 4k) #7 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 13136 berichten

+384
Excellent

Geplaatst op 23 oktober 2021 - 14:04

Dus afplakken met tape en papier zou ook al een oplossing kunnen zijn.

Jammer dat de optie om de knop en led te 'disablen' niet in de firmware zit ingebakken, misschien zit die optie wel in de FP en is er geen proc-entry voor gemaakt......


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: aan uit toets blokeren ( ultimo 4k) #8 Sagitarius

  • Senior Member
  • 3308 berichten

+45
Good

Geplaatst op 23 oktober 2021 - 16:29

Dus afplakken met tape en papier zou ook al een oplossing kunnen zijn.

Jammer dat de optie om de knop en led te 'disablen' niet in de firmware zit ingebakken, misschien zit die optie wel in de FP en is er geen proc-entry voor gemaakt......

Bij de ET10K was dat erg handig om die blauwe led uit te zetten van de standby knop, daar kon je de kant bij lezen.




1 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 1 bezoekers, 0 anonieme gebruikers