Jump to content


Photo

Disabled EIT is broken for some channels


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 adriankoooo

  • Senior Member
  • 124 posts

+2
Neutral

Posted 3 January 2022 - 11:34

I have disabled EIT EPG and it works, except for two channels:

 

AXN Black (1:0:1:2AFB:B:1111:E080000:0:0:0:) and White (1:0:1:2AFA:B:1111:E080000:0:0:0:) on 0.8W.

 

Steps to reproduce this issue:

 

EIT EPG is disabled, I restarted and deleted my epg.dat file so I start with totally empty EPG. I switch for channels and I don't see any EPG data (EIT & classic), but when I switch on AXN Black or AXN White then EIT EPG is loaded. 

 

Screenshots:

 

1. Empty EPG on channel list:

 

Attached File  1_0_19_75FA_2BE_600_E080000_0_0_0_20220103112756.jpg   113.44KB   2 downloads

 

2. Empty EIT EPG on channel:

Attached File  1_0_19_75FA_2BE_600_E080000_0_0_0_20220103112748.jpg   65.9KB   2 downloads

 

3. EIT EPG is loaded on AXN Black channel:

Attached File  1_0_1_2AFB_B_1111_E080000_0_0_0_20220103113124.jpg   69.15KB   2 downloads

 



Re: Disabled EIT is broken for some channels #2 Dimitrij

  • PLi® Core member
  • 8,803 posts

+292
Excellent

Posted 3 January 2022 - 12:04

Maybe this EPG is not EIT.

Open single EPG in AXN Black.


Duo 4K/Lunix3-4K/Solo 4K


Re: Disabled EIT is broken for some channels #3 adriankoooo

  • Senior Member
  • 124 posts

+2
Neutral

Posted 3 January 2022 - 13:06

Maybe this EPG is not EIT.

Open single EPG in AXN Black.

 

Single EPG is empty. Data is only in EIT.

Attached Files



Re: Disabled EIT is broken for some channels #4 Pr2

  • PLi® Contributor
  • 5,553 posts

+242
Excellent

Posted 3 January 2022 - 18:00

There is 2 kinds of EIT EPG:

- the current / next

- and the full EPG by EIT

 

Go into the EPG menu and disable everything and perform the folliowing (because I think that you do it wrong the step you mention are not the right one).

 

Telnet/SSH to the box and type:

 

init 4

 

This properly shutdown enigma2 but please wait a little bit for everything being saved on disk.

Once you have waited long enough delete the epg.dat

Then reboot the box

 

You will start with an EPG clean box.

 

Restarting the box and deleting the epg.dat are not the right steps.


NO SUPPORT by PM, it is a forum make your question public so everybody can benefit from the question/answer.
If you think that my answer helps you, you can press the up arrow in bottom right of the answer.

Wanna help with OpenPLi Translation? Please read our Wiki Information for translators

Sat: Hotbird 13.0E, Astra 19.2E, Eutelsat5A 5.0W
VU+ Solo 4K: 2*DVB-S2 + 2*DVB-C/T/T2 (used in DVB-C) & Duo 4K: 2*DVB-S2X + DVB-C (FBC)

AB-Com: PULSe 4K 1*DVB-S2X (+ DVB-C/T/T2)
Edision OS Mio 4K: 1*DVB-S2X + 1*DVB-C/T/T2
 


Re: Disabled EIT is broken for some channels #5 adriankoooo

  • Senior Member
  • 124 posts

+2
Neutral

Posted 3 January 2022 - 18:28

Sorry, I used the wrong terminology.

By EIT EPG I meant current/next EPG.

but apart from that I did everything as you wrote.

I have disabled everything, epg.dat deleted, but as you can see current/next EPG is still loaded from transponder for these two channels. Not for others, but you can see on the screenshots.

Edited by adriankoooo, 3 January 2022 - 18:29.


Re: Disabled EIT is broken for some channels #6 Dimitrij

  • PLi® Core member
  • 8,803 posts

+292
Excellent

Posted 3 January 2022 - 19:09

For remove all EPG use plugin epgrefresh.

https://github.com/O...guration.py#L65


Duo 4K/Lunix3-4K/Solo 4K


Re: Disabled EIT is broken for some channels #7 adriankoooo

  • Senior Member
  • 124 posts

+2
Neutral

Posted 3 January 2022 - 19:38

I know this plugin, used it, but the problem is not the cached EPG.

Re: Disabled EIT is broken for some channels #8 Dimitrij

  • PLi® Core member
  • 8,803 posts

+292
Excellent

Posted 3 January 2022 - 20:20

Solo4k

1)disabled EIT EPG

2)use https://github.com/O...guration.py#L65

3)see

 

Attached Files


Duo 4K/Lunix3-4K/Solo 4K


Re: Disabled EIT is broken for some channels #9 adriankoooo

  • Senior Member
  • 124 posts

+2
Neutral

Posted 3 January 2022 - 20:47

I have UNO 4K and it's acting differently. I recorded the screen where you can see everything, I'll send you in PM in a moment.



Re: Disabled EIT is broken for some channels #10 Dimitrij

  • PLi® Core member
  • 8,803 posts

+292
Excellent

Posted 4 January 2022 - 06:18

Disabling EIT(now/next) EPG does not mean disconnecting EPG data from the satellite.

Naturally, when you turn on this or another channel of the same transponder, the EPG data will be received.


Edited by Dimitrij, 4 January 2022 - 06:20.

Duo 4K/Lunix3-4K/Solo 4K


Re: Disabled EIT is broken for some channels #11 adriankoooo

  • Senior Member
  • 124 posts

+2
Neutral

Posted 4 January 2022 - 14:33

I am little bit confused now. I tried to switch to another transponder, clear EPG and check again, the EPG is still received for these two channels.

 

With disabled EIT and clearing EPG I think the expected operation should be to not receive any EPG data so there is no conflict with EPGImport.

 

Fortunately this happens only on these 2 channels in my bouquet, so not a big problem for me.



Re: Disabled EIT is broken for some channels #12 Dimitrij

  • PLi® Core member
  • 8,803 posts

+292
Excellent

Posted 4 January 2022 - 15:05

Set yes https://github.com/O...a/setup.xml#L29


Duo 4K/Lunix3-4K/Solo 4K


Re: Disabled EIT is broken for some channels #13 adriankoooo

  • Senior Member
  • 124 posts

+2
Neutral

Posted 4 January 2022 - 16:08

 

 

Thanks for the tip, actually I found one more setting which finally worked: for some reason I had enabled only Advanced mode for settings. In Expert mode there is a Show EIT now/next in infobar (previously I only disabled option Enable EIT EPG).

 

Problem solved.  :thumbs-up:




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users