Jump to content


Photo

Fallback remote receiver probleem


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 satjunk

  • Senior Member
  • 226 posts

+1
Neutral

Posted 14 May 2022 - 08:12

Woonkamer VU+ duo 4k SE met laatste nightly build Openpli + OSCAM (11711) en ziggo card 

Slaapkamer  DM800 HD SE met openpli 4 (is de laatste pli) met ALLEEN een lan verbinding. 

Beide ontvangers dezelfde zenderlijst geplaatst.

 

DM800 configuratie ingesteld zoals aangegeven in de WIKI  sectie "OpenPLi 6.1 and below"  en tuner op disabled.

 

Ik ontvang in de DM800 alleen de vrije NPO 1,2 EN 3  en de rest blijft op zwart.

Zie ik een setting over het hoofd ?

Wie heeft een tip ?


Edited by satjunk, 14 May 2022 - 08:13.

VU+ Duo4K SE


Re: Fallback remote receiver probleem #2 satjunk

  • Senior Member
  • 226 posts

+1
Neutral

Posted 14 May 2022 - 08:25

update:

 

Zet ik de VU+ op een andere gecodeerde zender kan ik wel "meekijken" op de DM800.

Zodra ik weer zap op de VU gaat de zender op de DM weer op zwart..

Zet ik de VU weer in stand bye dan is het op de DM ook over en uit..


Edited by satjunk, 14 May 2022 - 08:28.

VU+ Duo4K SE


Re: Fallback remote receiver probleem #3 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 13,323 posts

+389
Excellent

Posted 14 May 2022 - 08:28

Heb je wel alle tuners op de vu enabled?

het lijkt of je maar één tuner hebt…


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Fallback remote receiver probleem #4 satjunk

  • Senior Member
  • 226 posts

+1
Neutral

Posted 14 May 2022 - 08:46

Heb je wel alle tuners op de vu enabled?

het lijkt of je maar één tuner hebt…

Ik heb 2 tuners op enabled staan van dvb-c

beide met de parameters van Ziggo


VU+ Duo4K SE


Re: Fallback remote receiver probleem #5 Sagitarius

  • Senior Member
  • 3,621 posts

+50
Good

Posted 14 May 2022 - 10:08

 

Heb je wel alle tuners op de vu enabled?

het lijkt of je maar één tuner hebt…

Ik heb 2 tuners op enabled staan van dvb-c

beide met de parameters van Ziggo

 

En ook de coax doorgelust ?


73's

PE1AQZ


Re: Fallback remote receiver probleem #6 satjunk

  • Senior Member
  • 226 posts

+1
Neutral

Posted 14 May 2022 - 11:04

 

 

Heb je wel alle tuners op de vu enabled?

het lijkt of je maar één tuner hebt…

Ik heb 2 tuners op enabled staan van dvb-c

beide met de parameters van Ziggo

 

En ook de coax doorgelust ?

Nee heb 1 coax in en 1 coax uit

Maar zie wel 2 dvb-c tuners de ï" en de "j"  kan dus wel opnemen en tegelijk andere zender kijken.. 


VU+ Duo4K SE


Re: Fallback remote receiver probleem #7 Sagitarius

  • Senior Member
  • 3,621 posts

+50
Good

Posted 14 May 2022 - 11:48

 

 

Ik heb 2 tuners op enabled staan van dvb-c

 

beide met de parameters van Ziggo

 

En ook de coax doorgelust ?

Nee heb 1 coax in en 1 coax uit

Maar zie wel 2 dvb-c tuners de ï" en de "j"  kan dus wel opnemen en tegelijk andere zender kijken.. 

 

Ok je gebruikt dus FBC, dan moet/kun je nog wel de ander virtuele tuners configureren dus van 'I' t/m tuner 'P' met dezelfde gegevens als bij tuner 'I' .


Edited by Sagitarius, 14 May 2022 - 11:48.

73's

PE1AQZ


Re: Fallback remote receiver probleem #8 satjunk

  • Senior Member
  • 226 posts

+1
Neutral

Posted 14 May 2022 - 12:36

 

 

 

Ik heb 2 tuners op enabled staan van dvb-c

 

beide met de parameters van Ziggo

 

En ook de coax doorgelust ?

Nee heb 1 coax in en 1 coax uit

Maar zie wel 2 dvb-c tuners de ï" en de "j"  kan dus wel opnemen en tegelijk andere zender kijken.. 

 

Ok je gebruikt dus FBC, dan moet/kun je nog wel de ander virtuele tuners configureren dus van 'I' t/m tuner 'P' met dezelfde gegevens als bij tuner 'I' .

 

Heb de kabel tuners nu allemaal gelijk staan..maar nog steeds geen beeld. ALLEEN tussen npo 1,2 en 3 kan ik zappen met beeld.


Edited by satjunk, 14 May 2022 - 12:37.

VU+ Duo4K SE


Re: Fallback remote receiver probleem #9 satjunk

  • Senior Member
  • 226 posts

+1
Neutral

Posted 14 May 2022 - 12:45

Ik heb nog een xarius pure hd staan..ga daar ff met testen als Main station..

 

Test gelukt..

ff de VU vervangen door de Xarius en gelijk beeld op alle zenders op de DM800

 

Dus moet het zoeken in de VU...

Wie heeft nog ideeen ?


Edited by satjunk, 14 May 2022 - 12:51.

VU+ Duo4K SE


Re: Fallback remote receiver probleem #10 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 62,114 posts

+1,462
Excellent

Posted 14 May 2022 - 12:58

Heb je op de VU+ zelf wel op alle zenders beeld (om een oscam probleem uit te sluiten)?

 

En de tuners C - H moeten FBC Automatic staan, die hebben geen configuratie nodig.


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), SAB AlphaTriple HD (S2+T2), (Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Fallback remote receiver probleem #11 satjunk

  • Senior Member
  • 226 posts

+1
Neutral

Posted 14 May 2022 - 13:08

Heb je op de VU+ zelf wel op alle zenders beeld (om een oscam probleem uit te sluiten)?

 

En de tuners C - H moeten FBC Automatic staan, die hebben geen configuratie nodig.

Ja op de VU werkt alles naar behoren..

Ik heb op de kabeltuners die optie niet..dus alleen aan of uit


VU+ Duo4K SE


Re: Fallback remote receiver probleem #12 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 13,323 posts

+389
Excellent

Posted 14 May 2022 - 13:14

Even los van de tuner letters, ik heb geen embedded tuner aan boord ;) maar als de tuner net als in dit screenshot staat ingesteld, is het in orde, dan moet je het toch elders zoeken....

Attached Files


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Fallback remote receiver probleem #13 satjunk

  • Senior Member
  • 226 posts

+1
Neutral

Posted 14 May 2022 - 13:21

GEVONDEN!!

Instellingen > systeem > Diverse instellingen > Decodeer verzonden http streams MOET aan..

Stond bij mij uit dus...

 

Iedereen bedankt voor het meedenken...


VU+ Duo4K SE


Re: Fallback remote receiver probleem #14 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 62,114 posts

+1,462
Excellent

Posted 14 May 2022 - 13:29

Ah... Ja, als dat uit stsat, dan moet er op de client een CAM aanwezig zijn voor het decoderen.

 

Mooi dat het opgelost is! :thumbs-up:


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), SAB AlphaTriple HD (S2+T2), (Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will have periods of inactivity, during which I don't respond to posts or PM.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.



1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users