Jump to content


Photo

Slecht nieuws gesprek.


  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1 Sagitarius †

  • Senior Member
  • 4,735 posts

+78
Good

Posted 5 September 2023 - 17:15

Ik weet niet hoe ik moet beginnen en of ik dit bericht hier op een technisch forum wel moet plaatsen, toch doe ik het het.

 

Ik loop al een jaar te tobben met mijn gezondheid, ik heb diverse ontstekingen en de nodige ziekenhuis opnames en antibiotica kuren achter de rug..

 

Wat is het geval precies 30 jaar terug zijn van mijn rechtervoet de 4 kleine tenen geamputeerd, dit is jaren goed gegaan met aangepaste schoenen.

 

Maar de laatste jaren kreeg ik meer wondjes (drukplekken) aan mijn voet die slecht genazen, hup weer een antibiotica kuur en wondverzorging dan ging het weer een tijdje goed.

 

30 jaar terug had de chirurg al gezegd die voet zal altijd een zorgen kindje blijven, hij heeft helaas gelijk gekregen.

 

Ik had een paar weken terug weer een wondje aan mijn voet en dacht dat zal wel genezen, eerst een foto maken en daarop was wel wat te zien maar niet scherp.

 

Er werd een MRI scan gedaan voor de zekerheid, de chirurg zei ik wil zeker weten welk middenvoet beentje aangetast is, als dit er één was konden ze die wel verwijderen, maar er zijn 3 middenvoetsbeentjes aangevreten door een bacterie.

 

Als de chirurg die weg zou halen hou ik geen loopvlak van mijn voet over, en dit geneest ook niet, zonder langdurige kuren.

 

Vorige week kreeg ik een slecht nieuws gesprek na de uitslag van de MRI scan, meneer er is niets meer aan uw voet te doen ook niet met antibiotica, uw onderbeen moet geamputeerd worden tot onder de knie.

 

Mijn wereld en die van mijn vrouw stortte letterlijk in, moet minimaal 4 weken in het ziekenhuis opgenomen worden na de amputatie en het genezing van de ''stomp'' en beland dan de eerste tijd in een rolstoel.

 

Daarna revalideren en het aanmeten van een been prothese daar gaat ook weer een half jaar overeen.

 

We zijn nu druk bezig de tijd (4-6 weken) die ons nog rest (ik kan nu nog lopen) om de nodige voorzieningen in huis te treffen, zoals het aanvragen van een traplift, daar valt of staat mijn thuis revalidatie mee, anders moet er tot die tijd een bed in de kamer komen en kan ik niet douchen.

 

Ik hoef geen medelijden op te wekken met dit verhaal, maar ik moest dit gewoon kwijt, van andere leden hoor je ook wel eens wat over hun te wensen overlatende gezondheid maar nooit het fijne.

 

Dit forum is geen social media waarin iedereen alles openbaar maakt, maar de Lounge leek me wel het geschikte gedeelte van het forum.

 

Mochten er leden zijn die iets soortgelijks ondergaan hebben hoor ik dat graag, dan kunnen we evt. per mail verder communiceren, er blijven nog heel wat onbeantwoorde vragen voor mij over.

 

Mvgr. Sjaak.


73's

PE1AQZ


Re: Slecht nieuws gesprek. #2 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 68,625 posts

+1,739
Excellent

Posted 5 September 2023 - 17:43

Jezu Sjaak, het is je niet gegund, man.

 

Ik wou dat ik meer voor je kon doen dat je heel veel sterkte wensen.


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), uClan Usytm 4K Pro (S2+T2), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will not be very active at times and may be slow to respond. I will not read the forum or PM on a regular basis.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Slecht nieuws gesprek. #3 pgmpli

  • Senior Member
  • 534 posts

+21
Neutral

Posted 5 September 2023 - 19:02

Dat heftig man, eventueel advies inwinnen van andere specialisten, maar dat is volledig aan u om over te beslissen.

10-voudig wereldkampioen MX heeft ook heel wat meegemaakt.

https://sporza.be/nl...~1621343623204/


Vu+ DUO 4K - 2x FBC DUAL DVB-S2X v2 tuner + DVB-T USBtuner


Re: Slecht nieuws gesprek. #4 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 14,644 posts

+459
Excellent

Posted 5 September 2023 - 19:19

Jemig Sjaak, dit is echt een klote bericht voor jullie en ik snap dat je dit niet post om medelijden op te wekken maar omdat je het van je af wilt schrijven.

 

Ik kan ook weinig doen dan jullie veel sterkte wensen, er gaat wat veranderen en je zult eraan moeten wennen, zeker omdat je de eerste tijd enorm beperkt zult zijn in je bewegingsvrijheid en ik hoop dat je snel mag opkrabbelen en misschien iets met een prothese of zo gaat doen....?


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

 

On the edge of the abyss, a step forward is not always progress....


Re: Slecht nieuws gesprek. #5 cobus

  • Senior Member
  • 4,754 posts

+69
Good

Posted 5 September 2023 - 19:24

Veel sterkte hiermee Sjaak en fam.


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K SE FBC DVB-C (8x) LCD4linux met Samsung SPF 75H

MUTANT HD66SE FBC DVB-C (3x)

MAXYTEC MULTIBOX COMBO

MUTANT HD60 DVB-S

 

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: Slecht nieuws gesprek. #6 littlesat

  • PLi® Core member
  • 56,274 posts

+691
Excellent

Posted 5 September 2023 - 19:37

Heel veel sterkte!!!!

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Slecht nieuws gesprek. #7 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 27,404 posts

+394
Excellent

Posted 5 September 2023 - 20:34

Tsja, dit zijn de berichten waar niemand op zit te wachten. Ongetwijfeld hebben meerderen van onze leden gelijksoortige berichten die compleet anders waren ontvangen in het verleden. Meer als jou sterkte toewensen kan ik ook niet doen maar ik wil jou wel een belangrijke tip geven. Ondanks dat de huidige situatie op dit moment en ook de komende maanden jouw hele wereld op zijn kop zet weet ik uit eigen ervaring dat na deze donkere periode en dan hopelijk ook voor jou de mooie en leuke dingen weer gaan prevaleren. Ik ga je nu niet zeggen wat je moet doen. Daarvoor is dit alles nog te vers. Maar er is straks absoluut nog veel om van te genieten.
Voor nu heel veel sterkte en ik hoop voor jou dat je de situatie relatief snel kunt handelen.

Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: Slecht nieuws gesprek. #8 mimisiku

  • Senior Member
  • 5,462 posts

+114
Excellent

Posted 6 September 2023 - 10:59

Zoiets slaat in als een bom.. Ik spreek helaas ook uit ervaring. In april kreeg mijn vrouw de diagnose acute leukemie, in augustus is ze daaraan overleden. Je wil niet weten wat dat met je doet…. In jouw geval mis je een ledemaat, maar je bent er nog.. Voor mijn vrouw was het einde verhaal… Ik wens je heel veel sterke..


Met één been in het graf..... Helaas

Re: Slecht nieuws gesprek. #9 luisteraar

  • Senior Member
  • 2,479 posts

+24
Neutral

Posted 6 September 2023 - 16:53

Ik kan met je meevoelen.

Mijn vrouw vorigjaar december keelkanker.

Operatie keel leeg gemaakt met trottenhoofd.

Kan dus niet praten

Daarna 33 bestralingen.

En drama kan niet slokken enz.

Heeft iets opgekrabbeld kan met stemprothese iets praten.

Gisteren pet scan vanmorgen telefoon we hebben iets in je long gevonden.

ik/we zijn echt uit het lood geslagen



Re: Slecht nieuws gesprek. #10 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 27,404 posts

+394
Excellent

Posted 6 September 2023 - 18:30

@Mimisiku

Heel veel sterkte met jouw verlies. En nu proberen om vooruit te blijven kijken en niet te blijven hangen in je verlies. Dat is makkelijk gezegd dan gedaan, dat realiseer ik mij ook heel goed. Ook staat er voor “rouwen” geen tijd vermeld. De een heeft dat na een paar maanden verwerkt en de ander na jaren nog niet. Vandaar ook “proberen”. 
 

@Luisteraar.

Wij kennen ook het klappen van de zweep m.b.t. gezondheid en controles. Ik prijs mij gelukkig met wat ik in 2000 te horen kreeg. Details zijn hiervoor niet belangrijk, maar er zijn leukere berichten. Wij mogen ons allebei “gelukkig prijzen” dat wij beiden lid van die club zijn. Morgen krijgen wij, of beter mijn echtgenote, de uitslag van de controles die onlangs uitgevoerd zijn. Bij een van de controles in het verleden werden uitzaaiingen geconstateerd waardoor zij opnieuw allerhande malheur om de oren kreeg. Dus morgen wordt voor ons spannend.

Ik wens jou / jullie veel sterkte en kan je maar één ding op het hart drukken, en dat is, hoe slecht het bericht eventueel ook zal zijn, probeer vooral hoop te houden. Als je dat niet kunt, dan heeft dat vaak een negatieve reactie op behandelingen. 


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: Slecht nieuws gesprek. #11 cobus

  • Senior Member
  • 4,754 posts

+69
Good

Posted 6 September 2023 - 18:40

@Allen heel veel sterkte want deze verhalen wordt je niet echt vrolijk van, maar het is wel de realiteit! maar nogmaals allen veel sterkte voor nu en in de toekomst.


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K SE FBC DVB-C (8x) LCD4linux met Samsung SPF 75H

MUTANT HD66SE FBC DVB-C (3x)

MAXYTEC MULTIBOX COMBO

MUTANT HD60 DVB-S

 

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: Slecht nieuws gesprek. #12 40H3X

  • Forum Moderator
    PLi® Contributor
  • 5,794 posts

+187
Excellent

Posted 6 September 2023 - 19:24

Ik lees dit nu pas, Sjaak. Ik wens jou en natuurlijk je vrouw, heel veel sterkte en kracht met de revalidatie.


Hardware: Vu+ Uno 4K SE - Vu+ Duo 4K  - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - DS918+
Software : OpenPLi - OSCam - Settings van Hans - Autotimer - EPGImport

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Remember: Upvote with the rep_up.png button for any user/post you find to be helpful, informative, or deserving of recognition!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki

Note: I do not provide support via PM !.


Re: Slecht nieuws gesprek. #13 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 14,644 posts

+459
Excellent

Posted 6 September 2023 - 20:11

Zoiets slaat in als een bom.. Ik spreek helaas ook uit ervaring. In april kreeg mijn vrouw de diagnose acute leukemie, in augustus is ze daaraan overleden. Je wil niet weten wat dat met je doet…. In jouw geval mis je een ledemaat, maar je bent er nog.. Voor mijn vrouw was het einde verhaal… Ik wens je heel veel sterke..

Ik weet heel goed wat dat met je doet om je vrouw te verliezen, helaas behoor ik ook tot de club 'met ervaring', ik kan je niet anders dan sterkte met het verlies te wensen, ze zeggen, de tijd heelt alle wonden maar voor sommige wonden is tijd een relatief iets.......


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

 

On the edge of the abyss, a step forward is not always progress....


Re: Slecht nieuws gesprek. #14 Sagitarius †

  • Senior Member
  • 4,735 posts

+78
Good

Posted 8 September 2023 - 16:20

Dank allen voor de steun, dat doet me goed.

Van de week de knoop doorgehakt, ik had nog wat tijd gekregen om eraan te wennen, dat went natuurlijk nooit, ik moet nu tot de operatie antibiotica slikken, mijn voet is nu gelukkig rustig.

Mijn ok staat nu geplant op 27 september, en hoef pas op de dag zelf naar het ziekenhuis, ik zag zo op tegen die nacht in het ziekenhuis, ik kan het nu thuis samen verwerken met mijn vrouw.

Zal wel geen oog dicht doen die nacht ervoor maar liever nog thuis dan in het ziekenhuis.

Ik had vorige week een gesprek met een revalidatie arts, wat een hark was dat, geen enkele empathie, hij begon al dat ik minstens 4 weken in het ziekenhuis moest blijven en na 6 maanden pas revalideren.

We hadden ons er al op ingesteld op die 4 weken, gelukkig had de chirurg betere berichten, mijn vrouw vroeg hoe lang duurt die opname, nou iets van 5 dagen zei hij, dat is ff wat anders dan 4 weken.

Daarna wordt er gekeken voor revalidatie, tot de thuis situatie dat toelaat blijf ik nog even op de revalidatie afdeling, en daarna thuis revalideren, en een paar maal per week naar het revalidatie centrum in het ziekenhuis om wat ''kunstjes'' aan te leren.

We zijn met de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) van de gemeente in onderhandeling voor aanpassingen in huis, zoals een traplift, anders kan ik niet boven komen waar de badkamer is en mijn eigen bedje, anders moet er een bed in de kamer komen.

Het is bijna ondoenlijk om weken aan de wastafel te moeten poedelen zonder eens een keer te kunnen douchen.

 

Ik heb de Ultimo 4k al klaar gemaakt voor het kijken per vpn en E2Streamer op mijn telefoon en tablet. ;)


Edited by Sagitarius, 8 September 2023 - 16:27.

73's

PE1AQZ


Re: Slecht nieuws gesprek. #15 pgmpli

  • Senior Member
  • 534 posts

+21
Neutral

Posted 8 September 2023 - 17:39

Optimistisch blijven, en wilskracht tonen, op mijn vijfde kon ik plots moeilijk stappen, na 1 week al helemaal niet meer, onze huisarts sloeg meteen alarm, ambulance en het ziekenhuis in, groot probleem met de knieën,langdurige behandeling (3 weken), dan terug naar huis in het gips vanaf de bovenste ledematen voeten incluis voor 3 maanden, vervolgens mocht die last er eigenlijk af, therapie om opnieuw te leren stappen, lastige periode maar ik wou terug komen en met de makkers gaan spelen. Dat lukte dus, kon wat later opnieuw fietsen, het ravotten kwam vanzelf terug, grote opluchting dus, het was het knokken waard.


Vu+ DUO 4K - 2x FBC DUAL DVB-S2X v2 tuner + DVB-T USBtuner


Re: Slecht nieuws gesprek. #16 luisteraar

  • Senior Member
  • 2,479 posts

+24
Neutral

Posted 8 September 2023 - 20:17

Sjaak die revalidatie arts wat een k kerel.
mijn vrouw een gebroken enkel en voet.
binnen een week na operatie naar huis hangt van wondheling en bloed onderzoek af.
In rolstoel naar huis 6 weken been niet belasten.
daarna kwam vrouw voor revalidatie aan huis tot iets van lopen ging toen in centrum.
Sjaak laat je niet down maken

Re: Slecht nieuws gesprek. #17 wortellica

  • Senior Member
  • 1,370 posts

+33
Good

Posted 10 September 2023 - 09:50

Sterkte Sjaak!

Re: Slecht nieuws gesprek. #18 dreka

  • Senior Member
  • 231 posts

+7
Neutral

Posted 11 September 2023 - 09:54

Phoe een heel slecht nieuws gesprek , beterschap en heel veel sterkte gewenst.


Wat er ook gebeurt altijd blijven lachen

Re: Slecht nieuws gesprek. #19 Sagitarius †

  • Senior Member
  • 4,735 posts

+78
Good

Posted 27 September 2023 - 07:55

Vandaag de 27e is een belangrijke dag van mijn leven aangebroken, ik moet me om 12.00 uur melden in het ziekenhuis en om 14.00 ga ik voor ok.

Thuis is alles geregeld voor zover dit kon, ik krijg een traplift de installateur is gisteren nog geweest en heeft alles ingemeten en een 3d opname van onze trap gemaakt, ik kon via een animatie zien hoe alles gaat worden. Dit gaat nu naar de tekentafel en daar wordt alles voorbereid, en over een week of 4 kunnen ze de lift plaatsen.

Ik kon nog wat aanwijzingen geven aangaan de elektriciteit dacht dat er een groep bij moest komen, maar dat wordt een gewoon stopcontact want de lift werkt op accu's zodat je bij evt stroomuitval toch nog beneden kan komen.

Ook onze douche wordt verbouwd, de kosten worden gedeeltelijk vergoed via de WMO zodat ik zelf kan bepalen hoe alles eruit komt te zien.

De standaard douche die ze (WMO) zelf laten maken is erg spartaans een verlaagde douchebak en standaard tegels en geen douche scherm of cabine.

Die laat ik daarom door een bevriende aannemer maken zoals ik het wil, een goede inloop douche zonder drempels met een drain afvoer en douchescherm en fatsoenlijke tegels op de wand en antislip op de douche vloer.

Voorlopig kom ik even niet meer op het forum, ik lees uiteraard wel mee maar experimenten daar kan ik voorlopig vanuit het ziekenhuis niet aan deelnemen.

Ik heb de Ultimo4k helemaal in orde gemaakt en kan via vpn toch naar mijn geliefde zenders thuis kijken op de tablet. 


Edited by Sagitarius, 27 September 2023 - 08:01.

73's

PE1AQZ


Re: Slecht nieuws gesprek. #20 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 27,404 posts

+394
Excellent

Posted 27 September 2023 - 08:40

Sterkte Sjaak met de operatie en de komende weken / maanden met de acceptatie en revalidatie.


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users