Jump to content


Photo

Wat weet ik weinig van en vind niet wat ik zoek.

upgraden versie 9.0 versie 8.3 backup terugzetten geen zenders meer

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 kostenzer

  • Senior Member
  • 358 posts

+4
Neutral

Posted 14 May 2024 - 01:27

Hallo,

 

Ben ik weer.

Met versie 9.0 was het oorlog. Waarschijnlijk omdat ik dingen doe die ik beter niet kan doen.

Met versie 9.0 kreeg ik bepaalde zenders niet meer. Zoals ARTE, RTL+, BBC first, ID, ONS, VIA play etc. Nou, VIA play interesseert me het minst.

Zo installeerde ik smartmontools. met behulp van tips van jullie.

Ook probeerde ik een softcam te installeren. Nodig om bepaalde ziggo zenders te ontvangen die weg waren sind ugrding naar openpli 9.0

 

Ook heb ik de software van de stb geüpdated.

Dit was klaarblijkelijk wat veel van het goede. Geen geluid bij alle zenders en ook niet bij het afspelen van opnames.

Bij een nieuwe herstart, in de hoop dat het geluid weer terug zou zijn, kreeg ik dit te zien:

Attached File  geen zenders.JPG   196.97KB   1 downloads

Alle zenders weg, alhoewel links beneden zou je zeggen dat er wel nog wat zenders waren.

 

Waren, want ik heb een backup teruggezet. Ik wilde alleen de instellingen terugzetten. Geen idee hoe ik dat moet doen.

 

Het terugzetten ging via dit scherm:

Attached File  backup terugzetten.JPG   368.48KB   1 downloads

 

Wat schetst mijn verbazing, bij het opstarten bleek dat openpli 8.3 er weer op stond. Bij het installeren van openpli 9 was ik vergeten de dagelijkse backup weer in te stellen

Het geluid was terug

En de bovengenoemde zenders doen het weer! Dat is het mooie van dit alles.

 

Alleen zit ik nu met een stel vragen. Dat hij het weer doet is voor mij niet genoeg.

 

De vragen zijn in willekeurige volgorde.Ga er maar eens goed voor zitten.

- Waarom kon ik bij het upgraden van 8.3 naar 9.0 de instellingen, bouquets en zenders niet behouden? Ik moest alles opnieuw installeren en instellen.

- Waarom kon ik in 9.0 bepaalde zenders niet meer bekijken? Nu (ongewild) terug naar 8.3 zijn de zenders weer te gebruiken.

- Wat zou de oorzaak zijn dat het geluid het totaal niet meer deed?

- Ik had dan wel smartmontools geïnstalleerd, maar ik heb geen idee hoe ik het kan gebruiken. Ik heb ook geen idee hoe je zo'n programma weer kunt verwijderen

-  Het netwerk is nu wel weer een probleem. Het lukt niet met en zonder dhcp

   Het IP-adres en Nameserver  blijven onbevestigd.

   In de router staat het ip adres 192.168.1.8. die laat de stb ook zien na de stest met en zonder dhcp.

   De dns staat net als de gateway op 192.168.1.250

   De tweede dns had ik op 1.1.1.1 staan maar die verwijnt steeds.

   Ik kan dus nu ook van de laptop niet in de stb komen. dat is natuurlijk een stevige tekortkoming. Ik heb geen idee wat ik hier aan kan doen.

-  Er zijn 2 verbindingen: VLAN verbinding -> niet aangesloten

                                        LAN Verbinding 2 -> wel aangesloten en standaard verbinding.

    Kan ik de naam LAN verbinding 2 aanpassen?

 

Alvast bedankt voor het lezen.

 

Mvg
Rob

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 


Xtrend 10000


Re: Wat weet ik weinig van en vind niet wat ik zoek. #2 littlesat

  • PLi® Core member
  • 56,477 posts

+693
Excellent

Posted 14 May 2024 - 07:00

Heb je een harddisk in be box? Heb je met een usb stick gewerkt. Heb je 9.0 geflashed via de afstandsbediening en daarna restore backup gebruikt? Normaal komt dan alles terug en hoef je alleen maar (alleen als je naar 9.0 gaat) het netwerk opnieuw in te stellen als je een fixt ip adres hebt. Of zet de box even op dhcp voordat flasht. (Zo wie zo beter en een fixed ip adres op basis van Mac regelen via je router).

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Wat weet ik weinig van en vind niet wat ik zoek. #3 40H3X

  • Forum Moderator
    PLi® Contributor
  • 5,818 posts

+187
Excellent

Posted 14 May 2024 - 07:39

Ik denk dat waar je VLAN schrijft je WLAN bedoeld, Een VLAN is namelijk iets heel anders.

Je IP adressen zou je het beste via DHCP (zoals mijn voorganger schrijft) op basis van het MAC adres kunnen uitdelen.

Als je met je labtop niet bij je ET1000 kunt komen, wat bedoel je dan?  Bedoel je dat je niet kunt inloggen op de OpenWebIf server, dus m.b.v. je browser naar http://192.168.1.8 ? Als je dat bedoelt is het enige dat ik kan verzinnen dat je in Webif toegang via VPN moet aanzetten, zie hier https://wiki.openpli..._another_subnet

 


Hardware: Vu+ Uno 4K SE - Vu+ Duo 4K  - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - DS918+
Software : OpenPLi - OSCam - Settings van Hans - Autotimer - EPGImport

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Remember: Upvote with the rep_up.png button for any user/post you find to be helpful, informative, or deserving of recognition!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki

Note: I do not provide support via PM !.


Re: Wat weet ik weinig van en vind niet wat ik zoek. #4 kostenzer

  • Senior Member
  • 358 posts

+4
Neutral

Posted 14 May 2024 - 09:48

Nou mijn Xtrend 10000 heeft een lan en een vlan aansluiting. Beide bekabeld. Ik gebruik alleen de lan aansluiting. Misschien moet ik de vlan, 192.168.1.9 eens proberen.

 

Als je met je laptop niet bij je ET10000 kunt komen, Wat bedoel je dan?

Ik bedoel dat ik niet met 192.168.1.8 kan inloggen. Normaal kon ik dan met webif aan de gang. Zowel vroeger met 8.3 als 9.0. werkte dat. Ik heb van alles geprobeerd. Een van de probeersels: De stb heb ik op 192.168.1.8 gezet. Daarna de STB uitgezet tot dat de router aangaf dat dat de et10000 niet meer aangesloten was. Daarna de vermelding in de router gewist en de stb weer aangezet. In de hoop dat hij wel op 192.168.1.8 kwam. Nee, het werd 192.168.1.197 (denk ik nu).

Ook de ingegeven dns veranderden steeds weer.

Ik zal straks wat foto's maken van het beeldscherm. Een screendump van webif werkt niet. Een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden nietwaar?

 

Eerst nog wat werken..

 

Misschien is hier wat te vinden: https://www.digitalo...-recovery-tools


Edited by kostenzer, 14 May 2024 - 09:57.

Xtrend 10000


Re: Wat weet ik weinig van en vind niet wat ik zoek. #5 catastrofus

  • Senior Member
  • 3,458 posts

+43
Good

Posted 14 May 2024 - 09:59

vlan (1 Gb/s) niet gebruiken. Heb ik slechte ervaringen mee (klapperen) bij een et10k.


Edited by catastrofus, 14 May 2024 - 09:59.

2 x ultimo4k (dvb-c fbc + 1 dvb-s2, 9.0r/nb) + een et10k/osmini ((nb) geen tuners en dus fallbackclient, nb) met een Synology ds214+ (2 x 6 TB) op DSM 7.1.1 in ziggo oost (voormalig @Home) + A1/A2/A3/HB (TechniSat)
 


Re: Wat weet ik weinig van en vind niet wat ik zoek. #6 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 68,877 posts

+1,748
Excellent

Posted 14 May 2024 - 11:00

vlan (1 Gb/s) niet gebruiken. Heb ik slechte ervaringen mee (klapperen) bij een et10k.

 

Sommige versies van het mainboard hebben dat, maar lang niet allemaal, die van mij is zo stabiel als een huis. Dus dit advies alleen opvolgen als je er inderdaad problemen mee hebt...


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), uClan Usytm 4K Pro (S2+T2), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will not be very active at times and may be slow to respond. I will not read the forum or PM on a regular basis.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Wat weet ik weinig van en vind niet wat ik zoek. #7 kostenzer

  • Senior Member
  • 358 posts

+4
Neutral

Posted 14 May 2024 - 18:30

Ik kan jullie uit de droom helpen. Ik heb toch de vlan genomen en die deed het direct. Zou het met drivers te maken hebben?

Met webif en ftp kom ik er nu soepeltjes in vanuit de laptop.

 

Ik heb bij instellingen, software updaten gedaan. Had ik niet moeten doen. Dat is nu ook weer de oorzaak dat ik de net van tevoren gemaakte back-up terug moest zetten.

 

Nu zijn er weer andere zenders die raar doen. Wel beeld geen geluid.

Ik denk dat ik een handmatige "back-up" maak van de timers en boeketten.

 

Dan maar een nieuwe installatie van 9.3 en daarna ftp://192.168.1.8/etc/enigma2/userbouquet.Onzezenders.tv  overschrijven met de back-up van die file en hetzelfde ook met ftp://192.168.1.8/etc/enigma2/timers.xml

 

Ik laat me verrassen.


Xtrend 10000


Re: Wat weet ik weinig van en vind niet wat ik zoek. #8 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 68,877 posts

+1,748
Excellent

Posted 14 May 2024 - 18:39

Wat is 9.3 ?

 

En een software update breekt geen configuratie, en met een backup terugzetten zet je geen software terug ( of je moet een full backup met backupsuite gemaakt hebben, en met terugzetten bedoel je flashen ).

 

En geen van beide sloopt geluid.

 

Kortom, het lijkt me meer waarschijnlijk dat je handmatig gehannes de boel om zeep aan het helpen is. Dat of de box is aan het overlijden...


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), uClan Usytm 4K Pro (S2+T2), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will not be very active at times and may be slow to respond. I will not read the forum or PM on a regular basis.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Wat weet ik weinig van en vind niet wat ik zoek. #9 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 14,696 posts

+461
Excellent

Posted 14 May 2024 - 19:03

Jemig, wat een handwerk met overschrijven via FTP en allerlei andere zaken, maak gewoon een backup van je instellingen/settings via de autobackup plugin, flash de box en restore de instellingen met de eerder gemaakte backup, er worden ALLEEN instellingen teruggezet, eventuele plugins welke geïnstalleerd waren, worden opnieuw geïnstalleerd maar het is beter de backup even niet te laten uitvoeren en eerst controleren of de DNS instellingen correct zijn, nadien kan je dan via de autobackup plugin de image herstellen en worden alle eerder geïnstalleerde plugins opgehaald en geïnstalleerd.

 

Als de DNS namelijk niet correct ingesteld staat, kunnen de feeds niet worden gevonden, worden er geen plugins geïnstalleer en zit je met een half teruggezet systeem.

 

Er is niets mis met handwerk maar dan moet je wel weten waarmee je bezig bent en welke handelingen er bijhoren.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

 

On the edge of the abyss, a step forward is not always progress....


Re: Wat weet ik weinig van en vind niet wat ik zoek. #10 kostenzer

  • Senior Member
  • 358 posts

+4
Neutral

Posted 15 May 2024 - 00:38

Oeps,

Mijn tekst hier was verdwenen toen ik ongewild een ander scherm opende.

 

Ja, ik bedoel flashen. Ik zit niet zo in die terminologie. Ik realiseer me dat ik dan soms voor onduidelijkheden zorg.

Het handwerk is eigenlijk onkunde. Dat blijkt uit het feit dat de timers en bouquetten wel overschreven worden, maar het niet doen. Ik ga nog een poging wagen. door de timers te editen. Helaas,ook dat werkte niet.

 

Het volume is nu een probleem.

Als ik het volume op de STB op 60 zet, het maximum, is dat nog steeds zacht.  Zou ik hetzelfde volume alleen via de tv willen hebben, dan schat ik dat dat in de buurt van stand 15 zal zijn.

De HDMI-CEC instellingen zijn ingeschakeld en de volumetoetsen worden doorgestuurd.

De automatische volume aanpassing is ook ingeschakeld.

 

Pff, kende ik maar iemand in de buurt die hier echt verstand van heeft en bereid is om eens bij ons ter plekke te komen kijken. Dat hoeft niet voor niets. Misschien dat littlesat in de buurt woont, vanwege L1 bL1eft, en hier interesse in heeft.
Ik woon in ieder geval in het 045 gebied.

 

Ja, ik moet nog veel leren.


Xtrend 10000


Re: Wat weet ik weinig van en vind niet wat ik zoek. #11 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 14,696 posts

+461
Excellent

Posted 15 May 2024 - 08:58

Littlesat woont in het zuiden van Limburg.

 

Grappig, volgende week ben ik zelf in de regio 045, Limburgs mooiste op de MTB ;)


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

 

On the edge of the abyss, a step forward is not always progress....


Re: Wat weet ik weinig van en vind niet wat ik zoek. #12 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 68,877 posts

+1,748
Excellent

Posted 15 May 2024 - 09:55

Het handwerk is eigenlijk onkunde. Dat blijkt uit het feit dat de timers en bouquetten wel overschreven worden, maar het niet doen. Ik ga nog een poging wagen. door de timers te editen. Helaas,ook dat werkte niet

 

Je kunt geen bestanden overschrijven terwijl Enigma draait, die houd al die gegevens in het geheugen, en schrijft ze weg bij stoppen, en daarmee worden je wiijzigingen terug overschreven.

 

Als je dit soort handmatige acties wilt doen moet je dus eerst Enigma afsluiten. Dat kan alleen via de commandline, met het commando "init 4".

 

Het volume is nu een probleem.

Als ik het volume op de STB op 60 zet, het maximum, is dat nog steeds zacht.  Zou ik hetzelfde volume alleen via de tv willen hebben, dan schat ik dat dat in de buurt van stand 15 zal zijn.

De HDMI-CEC instellingen zijn ingeschakeld en de volumetoetsen worden doorgestuurd.

De automatische volume aanpassing is ook ingeschakeld.

 

Dat is een probleem op een handvol Nederlandse zenders, waaronder de NPO. Die worden om e.o.a. reden fors zachter uitgezonden, dat ligt niet aan je toestel, en daar kun je zelf ook niks aan doen. Erg irritant.


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), uClan Usytm 4K Pro (S2+T2), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will not be very active at times and may be slow to respond. I will not read the forum or PM on a regular basis.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: Wat weet ik weinig van en vind niet wat ik zoek. #13 kostenzer

  • Senior Member
  • 358 posts

+4
Neutral

Posted 16 May 2024 - 00:39

Nou het geluidprobleem heeft zich overnacht vanzelf opgelost.

Blij toe.

 

In ieder geval wederom bedankt voor het meedenken.

 

De opmerking " Je kunt geen bestanden overschrijven terwijl Enigma draait, die houdt al die gegevens in het geheugen, en schrijft ze weg bij stoppen, en daarmee worden je wijzigingen terug overschreven." verklaart veel.

Ik ga er mee aan de slag.

 

Bedankt.


Xtrend 10000



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users