Jump to content


Photo

Migratie VU Ultimo naar VU Ultimo 4k


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 easyronny

  • Senior Member
  • 155 posts

+1
Neutral

Posted 21 May 2024 - 14:38

Beste OpenPLI leden,

 

In mijn huidige omgeving heb ik drie VU+ Ultimo's (non 4k) actief, een master en twee slaves gekoppeld via OSCAM=>CS378X.

Het werkt al enkele jaren zonder problemen met Ziggo op basis van OpenPLI 7.4.

 

Ik heb gisteren met heel veel mazzel een nagenoeg hagel nieuwe VU+ Ultimo 4k met 1 DVB-C tunner gekocht die ik als master wil gaan inzetten.

  1. Ik wil de meest recente versie van OpenPLI9 instaleren op deze (nieuwe) VU+ Ultimo 4k kan ik zonder problemen een backup restoren van mijn huidige master VU Ultimo (non 4k)?
  2. Werkt Openpli9 ook goed op de VU Ultimo (non 4k) zonder extra plugins enkel in combinatie met OSCAM en een NFS share naar mijn NAS.
  3. Is het zinvol om een tweede DVB-C tuner te plaatsen in deze Ultimo 4k gezien deze decoder 8 virtuele tuners heeft.

WANWizard comment op OpenPli9 : Het team heeft zijn uiterste best gedaan om ook deze versie toch nog geschikt te maken voor de huidige ondersteunde modellen. Echter moet de gebruiker er ook met deze versie opnieuw rekening mee houden dat voor de oudere modellen van de meeste ondersteunde merken er erg weinig ruimte beschikbaar is voor het plaatsen van extra plugins behoudens een zenderlijst en een softcam.

 

 

Al vast bedankt voor jullie tijd en ondersteuning,

 

Ronny


Edited by easyronny, 21 May 2024 - 14:43.


Re: Migratie VU Ultimo naar VU Ultimo 4k #2 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 14,752 posts

+468
Excellent

Posted 21 May 2024 - 22:35

1    Op zich kan je een backup terugzetten maar zal je wel wat zaken moeten aanpassen, de tuners van de Ultimo zijn anders dan die van een Ultimo4k, als het om een softcam gaat, is het geen enkel probleem maar ik zou de Ultimo4k lekker vanaf 'scratch' gaan inrichten.

 

2.   Gezien het kleine flashgeheugen kan het wel maar moet je buiten een eventuele softcam geen extra zaken installeren maar als je de Ultimo4k als tuner gaat gebruiken heb je geen softcam op de client nodig.

 

3    Eén FBC DVB-C tuner volstaat, lijkt me, dat mag je vergelijken met 8 normale DVB-C tuners, je kunt dus minimaal 8 verschillende kanalen kijken/opnemen/streamen wat me meer dan voldoende lijkt als je drie clients via fallback laat 'kijken'


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

On the edge of the abyss, a step forward is not always progress....


Hardware: 2x Daily used Vu+ Ultimo 4K - Vu+ Duo 4K SE and a lot more.... - VisioSat BiBigsat - Jultec Unicable Multiswitch 4 positions: 19.2/23.5/28.2 East - Diseqc motorized flatdish antenna

Software : HomeBuild OpenPLi Develop and Kirkstone builds, local cards driven by OsCam

 

Press the rep_up.png button on the buttom right of this message ;)


Have you tried our wiki yet? Many answers can be found in our OpenPLi wiki



1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users