Jump to content


Photo

HDCP met OpenPLI


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 nlrela

  • Senior Member
  • 33 posts

0
Neutral

Posted 9 June 2024 - 12:00

Geeft een VU+ met de laatste versie van OpenPLI geinstalleerd het signaal via HDMI met HDCP of zonder HDCP uit ?

Heb een oeroude DVD recorder aangesloten, maar kan niets opnemen (zwart beeld) ...

 

Als de box geen HDCP uitgeeft, zal ik de oorzaak ergens anders moeten zoeken ;-) 



Re: HDCP met OpenPLI #2 40H3X

  • Forum Moderator
    PLi® Contributor
  • 5,837 posts

+188
Excellent

Posted 9 June 2024 - 13:02

HDCP is een end-to-end encryptie protocol en een open ontvanger doet hier niets mee, dus dat gaat eruit (naar TV) zoals het binnenkomt.


Hardware: Vu+ Uno 4K SE - Vu+ Duo 4K  - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - DS918+
Software : OpenPLi - OSCam - Settings van Hans - Autotimer - EPGImport

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Remember: Upvote with the rep_up.png button for any user/post you find to be helpful, informative, or deserving of recognition!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki

Note: I do not provide support via PM !.


Re: HDCP met OpenPLI #3 pgmpli

  • Senior Member
  • 587 posts

+21
Neutral

Posted 9 June 2024 - 17:17

https://qnected.nl/a...-betekent-hdcp/


Vu+ DUO 4K - 2x FBC DUAL DVB-S2X v2 tuner + DVB-T USBtuner


Re: HDCP met OpenPLI #4 Old Satterhand

  • Senior Member
  • 28 posts

+1
Neutral

Posted 9 June 2024 - 18:24

Geeft een VU+ met de laatste versie van OpenPLI geinstalleerd het signaal via HDMI met HDCP of zonder HDCP uit ?

Heb een oeroude DVD recorder aangesloten, maar kan niets opnemen (zwart beeld) ...

 

Als de box geen HDCP uitgeeft, zal ik de oorzaak ergens anders moeten zoeken ;-) 

 

 

Ik denk dat je de box op 1080p moet zetten. Dan werkt het prima.

 

Als voorbeeld een HDCP 2.2 beveiligde Next Mini via de Ultimo 4K aangesloten op  een AverMedia Live Gamer Portable 2 Plus, zojuist voor je gemaakt:

Attached Files


Edited by Old Satterhand, 9 June 2024 - 18:32.


Re: HDCP met OpenPLI #5 Old Satterhand

  • Senior Member
  • 28 posts

+1
Neutral

Posted 9 June 2024 - 18:42

Ik kan het laatste bericht niet meer editen.

Je moet de box natuurlijk op een resolutie zetten die je DVD recorder ondersteunt.

Dus waarschijnlijk een SD resolutie zoals 576i 50Hz.



Re: HDCP met OpenPLI #6 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 68,989 posts

+1,753
Excellent

Posted 9 June 2024 - 19:01

Geen enkele Open STB doet aan HDCP.

 

Als je dus een met HDCP beveiligd device aan de HDMI-IN poort wilt koppelen, dan moet er een "HDCP killer" tussen.


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), uClan Usytm 4K Ultimate (S2+T2), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will not be very active at times and may be slow to respond. I will not read the forum or PM on a regular basis.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: HDCP met OpenPLI #7 Old Satterhand

  • Senior Member
  • 28 posts

+1
Neutral

Posted 9 June 2024 - 19:10

Even offtopic, ik wil het forum verder niet bevuilen, mijn topic over NPO 1 UHD is helaas gesloten, een nieuw topic aanmaken lijkt me niet nodig.

 

Ik heb de oplossing gevonden voor mijn Ultimo4K i.v.m. het colorspace probleem bij UHD ontvangst.

Ik kan met mijn videoprocessor (de HDFury Vertex) eenvoudig de color space van BT709 naar BT2020 wijzigen.

 

Hartelijk bedankt voor de moeite en het geduld, jullie zijn helemaal top!

 

 

Attached Files



Re: HDCP met OpenPLI #8 Old Satterhand

  • Senior Member
  • 28 posts

+1
Neutral

Posted 9 June 2024 - 19:13

Geen enkele Open STB doet aan HDCP.

 

Als je dus een met HDCP beveiligd device aan de HDMI-IN poort wilt koppelen, dan moet er een "HDCP killer" tussen.

Het zal wellicht bij een andere box anders zijn maar mijn Ultimo4K is een prima HanDyCaP remover. :D



Re: HDCP met OpenPLI #9 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 68,989 posts

+1,753
Excellent

Posted 10 June 2024 - 18:12

If you say so, mijn Duo 4K en Solo 4K geven geen van beide beeld als ik er de HDMI out van de SKY box aan hang, ik moet er echt een HDCP killer tussen zetten.


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), uClan Usytm 4K Ultimate (S2+T2), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will not be very active at times and may be slow to respond. I will not read the forum or PM on a regular basis.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.


Re: HDCP met OpenPLI #10 gjstroom

  • Senior Member
  • 519 posts

+16
Neutral

Posted 11 June 2024 - 16:57

Ik heb een poosje geleden wat lopen spelen met de hdmi in en een Chromecast met (Google TV) 4K. Als ik daar de Netflix of F1TV app op draaide via de hdmi in van mijn Uno4KSE dan had ik gewoon beeld. Volgens mij doet die Chromecast met (Google TV) ook HDCP ? Ik zocht toen naar een mogelijkheid om het hdmi in sinaal te kunnen streamen en dat is niet mogelijk.


Amiko8240, DM500HD, DM800, DM800SE, DM800SESR4, DM800SEV2, VU+ SoloSEV2, VU+ UnoSE


Re: HDCP met OpenPLI #11 littlesat

  • PLi® Core member
  • 56,590 posts

+694
Excellent

Posted 11 June 2024 - 17:39

...


Edited by littlesat, 11 June 2024 - 17:39.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: HDCP met OpenPLI #12 WanWizard

  • PLi® Core member
  • 68,989 posts

+1,753
Excellent

Posted 11 June 2024 - 17:44

Ik heb een poosje geleden wat lopen spelen met de hdmi in en een Chromecast met (Google TV) 4K. Als ik daar de Netflix of F1TV app op draaide via de hdmi in van mijn Uno4KSE dan had ik gewoon beeld. Volgens mij doet die Chromecast met (Google TV) ook HDCP ? Ik zocht toen naar een mogelijkheid om het hdmi in sinaal te kunnen streamen en dat is niet mogelijk.

 

HDCP op de Chromecast is afhankelijk van de resolutie, en van de gebruikte app (aannemende dat je geen chromecast hebt met de HDCP rom hack), voor zover ik weet.


Currently in use: VU+ Duo 4K (2xFBC S2), VU+ Solo 4K (1xFBC S2), uClan Usytm 4K Ultimate (S2+T2), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (S2+T2)

Due to my bad health, I will not be very active at times and may be slow to respond. I will not read the forum or PM on a regular basis.

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.



0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users