Jump to content


Photo

oscam probleem bij versie 9.0


  • Please log in to reply
22 replies to this topic

Re: oscam probleem bij versie 9.0 #21 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 14,833 posts

+481
Excellent

Posted 9 August 2024 - 07:20

zo, nu nog even, voordat alles uit de hand loopt.Ik kan hier in Oostenrijk5 kaarten betrekken, welke ik alle 4 aan vrienden verdergegeben heb. de 5e heb ik zlelf en heb 3 VU+ boxen, dus was een kleine "server" optie de oplossing..
 
ik bedank iedereen voor zijn welgemeende deelname en zet nu 8.3 terug op de box, dat bespaart me diverse verdachtmakingen.
voor mij is dit thema gestorben.Hartelijk dank

Aangezien je een OpenPLi9 hebt geflasht, is de kans groot dat je dat met de autobackup optie gedaan hebt, daarmee krijg je een 'probleem' welke simpel te verhelpen is zoals in de releasenotes ook duidelijk vermeldt staat.

Je moet je DNS instellingen dus aanpassen zoals Wanwizard hierboven ook al opmerkt, in OpenPLi9 werkt dat anders dan in de vorige versies dus moet je die eenmalig even opnieuw instellen, dat is alles.

Aangezien je hoogstwaarschijnlijk met een dns-naam werkt om de 'andere' verbindingen op te zetten, gaan die niet werken zolang die DNS niet klopt, dat is de reden dat het wel werkt als je keihard het ip-adres gebruikt, de vertaling van dns-naam naar ip-adres gaat dus niet goed.

 

Het heeft dus niets met verdachtmakingen te maken, dat is iets wat je er zelf van maakt!


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

On the edge of the abyss, a step forward is not always progress....

Hardware: 2x Daily used Vu+ Ultimo 4K - Vu+ Duo 4K SE and a lot more.... - VisioSat BiBigsat - Jultec Unicable Multiswitch 4 positions: 19.2/23.5/28.2 East - Diseqc motorized flatdish antenna

Software : HomeBuild OpenPLi Develop and Scarthgap builds, local cards driven by OsCam

Press the Geplaatste afbeelding button on the buttom right of this message ;)

Have you tried our wiki yet? Many answers can be found in our OpenPLi wiki


Re: oscam probleem bij versie 9.0 #22 HuberSepp

  • Member
  • 20 posts

0
Neutral

Posted 9 August 2024 - 08:59

Ik had met 9.0 en een Zero exact hetzelfde probleem, niet werken na heropstarten, moest handmatig de DNS invullen, toen was het over.

hartelijk dank, dat was de oplossing voor het probleem.eindelijk iemand, die de oplossing geeft in plaats van allerlei theorien de wereld in te sturen.

ik ben heel blij met je hulp

groeten uit Ostenrijk,

HuberSepp


Edited by HuberSepp, 9 August 2024 - 09:00.


Re: oscam probleem bij versie 9.0 #23 40H3X

  • Forum Moderator
    PLi® Contributor
  • 5,905 posts

+190
Excellent

Posted 9 August 2024 - 11:54

Even voor de duidelijkheid er is alleen een versie 9.0 en ik neem aan dat we het daar over hebben. Er is niks mis met OScam onder 9.0 (en ik neem aan dat je onder 9.0 de laatste versie van OScam uit onze feeds hebt geinstalleerd en niet een eigen versie, ergens vandaan gehaald.

 

Het enige wat ik me (als boven staande 2 zaken wel oke zijn) kan bedenken is een DNS probleem en dat komt omdat we openresolv hebben geïntorduceerd (zie release Notes).

Als je een vast ip adres had in 8.3 en flashed naar 9.0 met deze autoback gaat het mis, je moet dan een autobackup maken op 8.3  met DHCP i.pv. een vast ip adres , deze  autobackup kun je dan terug zetten onder 9.0, lees ook maar even hier https://wiki.openpli...nown_issue.27s:

 

Mooi dat het is opgelost en dank voor het terug melden, maar even voor de correctheid had ik die oplossing bij de derde post op 8 augustus al  aangedragen en als je de link naar de betreffende sectie in de release notes van OpenPLi 9  had gelezen r https://wiki.openpli...nown_issue.27s: had je het toen al kunnen oplossen.


Hardware: Vu+ Uno 4K SE - Vu+ Duo 4K  - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - DS918+
Software : OpenPLi - OSCam - Settings van Hans - Autotimer - EPGImport

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Remember: Upvote with the rep_up.png button for any user/post you find to be helpful, informative, or deserving of recognition!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki

Note: I do not provide support via PM !.



2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users