Jump to content


MaartenM

Member Since 4 Sep 2015
Offline Last Active 06 Apr 2020 20:40
-----

Posts I've Made

In Topic: Opname naar NAS gaat niet meer zoals het moet

5 January 2019 - 22:51

Ik zal het eens proberen. Dan moet ik wel net op het juiste moment erbij zijn. Overigens heb ik sinds minstens enkele dagen geen problemen meer gehad. Ik houd jullie op de hoogte wanneer het weer gebeurt en ik de mount tegelijkertijd op een andere box heb kunnen controleren.

 

Ik heb al eens getest door op 2 boxen tegelijk dezelfde opname te maken, maar dat gaf tot nu toe geen foute opnames.


In Topic: Opname naar NAS gaat niet meer zoals het moet

4 January 2019 - 14:07

Aanvulling: gisteravond ging het weer mis met de Xtrend, maar nu al voordat er een scherm o.i.d. te zien was. De box moest opstarten, maar deed niets, de rode led van de startknop bleef rood en het scherm zwart. Hij was alleen aan de praat te krijgen met de aan- uitschakelaar op de achterkant.

 

Wat een eventueel netwerkprobleem betreft: wanneer een box niet opstart, doen de andere boxen het wel, aangesloten op dezelfde switch. Die hebben gewoon verbinding. En dat geldt voor alle drie de boxen.


In Topic: Opname naar NAS gaat niet meer zoals het moet

3 January 2019 - 18:14

Soms blijft de box uren of dagen (na afwezigheid van mij) op dat opstartscherm staan. Hij reageert nergens op, dus inloggen op de box is niet mogelijk.

Het netwerk is geheel bedraad, ik heb twee Netgear routers, waarvan er 1 in Access-Point-Modus staat ingesteld. Verbinding van de laptop via dit Access-Point met het netwerk geeft nooit problemen.


In Topic: Opname naar NAS gaat niet meer zoals het moet

3 January 2019 - 12:27

Ik ben nog niet verder op jacht gegaan naar 'foute' plugins die ik vroeger misschien niet, maar sinds versie 6.2 misschien wel heb geïnstalleerd, maar het is wel opvallend dat het soms goed gaat en soms niet.

 

Worden die originele python bestanden hersteld bij een gewone update? Dat zou kunnen verklaren dat het b.v. afgelopen nacht goed ging, nadat ik de versie van 31-12 heb binnengehaald.

 

Wat stabiliteit betreft heb ik inderdaad regelmatig (vrijwel wekelijks) last dat een box zomaar niet opstart en op een opstartscherm o.i.d. vastloopt. Dan moet ik de spanning er even af halen en opnieuw starten. Dat gebeurt zowel met mijn beide Vu+-boxen als de Xtrend. Overigens lossen updates dit volgens mij niet op, al hoop ik daar telkens wel op.


In Topic: Oscam met rc7

3 January 2019 - 12:20

Sinds jaar en dag gebruik ik oscam, zowel voor mijn CD-kaarten als voor mijn Franse kaarten (TNTsat en Fransat). Intern, maar zo nu en dan buurten de boxen ook wel eens bij elkaars kaarten. Dat werkt op zich goed, op enkele eigenaardigheden na.

 

Mijn boxen starten meestal op met NED 1, 2, of 3 HD. Dat zijn kanalen die ik via Ziggo gewoon vrij op mijn C-tuners binnenkrijg. Dat geeft dus meteen beeld. Wanneer ik daarna naar een kanaal zap dat via oscam wordt bekeken, moet ik inderdaad erg lang wachten tot ik beeld heb. Vooral sinds ik met OpenPli 6.2 werk is dat opvallend. Al moet je alleen de eerste keer wachten, wat begrijpelijk is nu ik zie waardoor de wachttijd wordt veroorzaakt.

 

Kortom, dat 'normale gebruikers er geen last van hebben' is niet helemaal waar. Maar er valt mee te leven, al krijg je wel telkens opnieuw van de rest van de familie commentaar dat het zo lang duurt voordat ze naar b.v. RTL kunnen kijken ;)