Springen naar inhoud


petrol242

Lid geworden: 3 mrt 2016
Offline Laatste activiteit: 17 okt 2016 02:29
-----

Berichten die ik gemaakt heb

In Topic:VU+ Ontvangstproblemen

10 oktober 2016 - 18:42

4 Elco's vervangen vandaag (C807 was al vervangen maar heeft vandaag wel een keramische over zijn nek bij gekregen).

 

Ik heb dus in totaal 5 elco's vervangen. De drie bij de spanningsregelaars : 220µF 36V 105°C Low Res en C848 en C819 van 1000µF en zelfde specs als de andere elco's.

Over elke elco is een keramische condensator in parallel geïsoleerd. Ik heb ze wel onderaan de printplaat aan de pootjes van de elco's gesoldeerd. Dat was gemakkelijker dan de lus in de pootjes van de elco's zoals soms hier gesuggereerd word.

 

De box zapt lekker snel terug tussen de zenders en het signaal is gemiddeld 20 % verbeterd. De ontvangstproblemen lagen dus aan de uitgeputte C819 en C848.


In Topic:VU+ Ontvangstproblemen

10 oktober 2016 - 10:01

Ik ga vandaag dezelfde oefening doen. Ontvangst is echt niet meer te doen en afstemmen mislukt meer en meer. En dus zullen er een paar elco's uitvliegen. Destijds heb ik de C807 al gedaan en de spanningsregelaar... Ik had beter gelijk al die brakke elco's vervangen.

 

De nummers van de elco's staan op de print. Voor de keramische, hoe hoger hoe beter denk ik. 1µF is zo wat het hoogste je kan vinden.


In Topic:Geen gecodeerde zenders TVV

7 maart 2016 - 09:24

Zover zou ik ook niet durven gaan :)

 

Ik ben meer dan dankbaar voor mensen die er de tijd en moeite in steken om een mooie stabiele image te creëren voor mijn dozen.


In Topic:Geen gecodeerde zenders TVV

5 maart 2016 - 12:04

Hoi satbob

 

Ik ben blij dat het terug in orde is gekomen. Ik denk dat het bij jou door veelvuldig wisselen van de kaart en de ontvanger is mis gelopen. Bij een heractivatie van de kaart wordt je abonnement weggeschreven op de chip van de smartcard. In je bestanden wordt niets weg geschreven. Zoals Erik zegt was er met de softcam en de kaart niets mis. Alleen het wegschrijven van het abonnemenet op de kaart dus. Dus het is wel een slechte zaak dat de helpdesk niet kon helpen, want ze waren dus degelijk de oorzaak van het debacle. En ja, die helpdesk van TVV is om te huilen. Klanten zijn niet direct hun prioriteit.

 

Dat ze geen gecertifieerde ontvangers ondersteunen, tja, dat is hun beleid en goed recht natuurlijk. Gezien het exotische sat landschap bij de hobbyist.

 

Die eerste dagen werd het activatiesignaal wel doorgestuurd, maar er zaten geen abonnementen aan gekoppeld. Dat was dus het initiële probleem en is toegegeven door TVV. Je hebt dus ook dat tussenstukje gehoord dat ze er tussen gebrabbeld hadden in de automatische beantwoording :)

 

In de toekomst dus niet direct zoals ik ook beginnen zoeken in de eigen hardware. Misschien ook beter om OScam te gebruiken, want dan sluit de momenten dat het wel aan CCcam ligt uit.


In Topic:VU+ Duo2 hangt bij opstarten na blokjes op scherm

4 maart 2016 - 19:24

Ja, flashen is een nieuwe image installeren, zeg maar "firmware", hoewel niet 100 % hetzelfde.

Het is zoals Frenske zegt, de gemakkelijkste diagnosemethode. Als een verse image hetzelfde probleem heeft, is het heel waarschijnlijk dus een hardware probleem.

Zoniet ben je in een kwartiertje verder geholpen.

 

Langs de andere kant, eens proberen om die log aan te maken is wel plezant en een leerrijke uitdaging ;)