Jump to content


Esco1

Member Since 20 Apr 2016
Offline Last Active 12 Aug 2017 09:59
-----

Topics I've Started

Crashen VU+Solo4K

4 July 2017 - 20:56

Aan mijn VU+Solo4K zit een 3Tb externe usb3 HD. Al weken problemen met opnemen. Boel loopt dan vast en is alleen met spanning er af en op (schakelaar achterzijde) weer aan de praat te krijgen. Van alles geprobeerd ben al 3 dagen bezig. Externe HD heb ik er af gelaten zodat ik weet dat het niet daar aan ligt. Diverse keren Pli opnieuw via stick er op gezet. Oude versies maar ook recente. Meerdere keren terug naar fabrieksinstellingen en alles telkens opnieuw ingesteld. Soms heb ik dan als ik alles handmatig instel weer de kanalen en kan tv kijken. Als ik dan kies voor Fastscan voor CD kanalen of updaten dan ging het soms goed maar laatste keren ook niet meer.

De meldingen die ik krijg tijdens updaten zijn o.a. ''Er is een update actief zonder statusmeldingen. Wacht aub tot de ontvanger opnieuw op start. Dit kan een paar minuten in beslag nemen."  Maar er gebeurd verder niets hoe lang ik ook wacht. In menu netwerk lijkt alles oké als ik een netwerktest doe. Echter als ik direct na pli flaschen meldingen krijg als: "Een ogenblik geduld aub de pakketten worden geactualiseerd' , dan zie ik de lampjes op mijn modem niet knipperen zoals dat hoort bij dataverkeer. Hetzelfde daarna met het downloaden van de zenderlijst. Deze word niet geladen. Toch krijg ik tijdens het flaschen de melding dat de internetverbinding actief is en zie het ip adres van de ontvanger. Telkens als de ontvanger vast loopt dan staat in een groen scherm (de ene keer wat uitgebreidere tekst als de andere keer) dat de ontvanger een software probleem heeft en dat ik dat bij openpli.org kan melden. Het lijkt er op dat als de ontvanger contact wil maken met pli.org dat hij dan vast loopt.

 

Wie kan helpen?

Alvast dank Esco1

 


Krijg geen CD kaart updates op Xtrend et9500

19 November 2016 - 19:42

Ik heb twee ontvangers (slaapkamer en huiskamer).  In beiden zit een CD kaart. De VU+SOLO 4K heb ik pas 10 dagen. (vervangt een oude SAB SD ontvanger). De Xtrend heb ik vanaf april en deze update de CD kaart niet. Op beide ontvangers heb ik wel beeld maar ik moet om de zoveel tijd een puls aanvragen voor de kaart die in de Xtrend zit. Het lijkt aan de Xtrend te liggen want de kaart die niet ge-update word, werd wel in de VU+Solo geup-date in de korte tijd dat ik die heb. Ik had extra de kaarten omgewisseld om dit uit te proberen. Ook als ik zelf een update puls aanvraag geeft de Xtrend dat niet door aan de kaart.

Ik heb OpenPli recent nog opnieuw er opgezet samen met de Oscam die dan meekomt maar hielp niet.

 

Hopelijk hebben jullie ideeën?

 

Op een collega site had iemand met zijn Xtrend ontvanger maanden hetzelfde probleem en bij hem had het geholpen om OSCam r11214 er op te zetten. Hij heeft geen OpenPli op zijn ontvanger en ik wel en daarom dacht hij dat het beter was om hier na te vragen.

 

* Is het een goed idee om het probleem proberen op te lossen met Oscam versie r11214?

* Waar vind ik dat?

* Hoe zet ik dat er op?

 

Alvast dank,

Esco


Beeld bevriest bij spoelen opnames

18 November 2016 - 23:12

bij allebei mijn ontvangers heb ik dat het beeld meestal (soms niet) bevriest bij spoelen van opnames. Het betreft een Xtrend et9500 met een interne HD van 320Gb afkomstig uit een oude Ziggo kabelontvanger. En een VU+Solo 4k met een externe usb3 HD van 3 Tb. Op beiden zit openpli. Het is wel sterk dat beide ontvangers dit probleem hebben. Dus ik vermoed dat ik ergens iets niet goed ingesteld heb in beide ontvangers. Graag jullie hulp.

Esco.


Xtrend et 9500 verouderde Pli informatie

15 November 2016 - 15:15

Moet er eerst een bootloader in de ontvanger gezet worden alvorens pli er in te zetten?

Volgens deze link:    http://wiki.openpli.org/et9x00 moet dat.

 

1. De link op die pagina naar:    http://www.detranspo...lashen-RevC.pdf

geeft een PDF uit 2011 waarin ook gezegd word dat dit nodig is.

 

2. Ik dacht dat het ook zonder bootloader kan, is dat zo?

Als het niet (meer) nodig is dan misschien link verwijderen of PDF aanpassen?

 

3. Verder staat er nog een dode link in met een verwijzing naar een Duitse site die niet meer existeert. Misschien  verwijderen?