Jump to content


Zenox

Member Since 10 Nov 2009
Offline Last Active 29 Jan 2015 20:27
-----

Posts I've Made

In Topic: Timeshifting problems with OpenPLi 3.0

12 May 2013 - 01:39

Mounted cifs shares, either manually or with /etc/fstab, are not visible as storage devices. They should show when browsing with Media Player or similar.
 
Q: How can I make the cifs shares visible as storage devices?
 
Note: I'm unable to use the great built-in gui for mounting as it adds the option "noatime" to the mount which makes timeshift malfunction (see first post in this thread). The default, when not specifying any mount option, is "relatime" which works like a charm. This is why I want to use fstab instead.

In Topic: Timeshifting problems with OpenPLi 3.0

12 April 2013 - 09:02

Ah of course. I'll add it to fstab instead. Should do as a workaround for now.


In Topic: Timeshifting problems with OpenPLi 3.0

12 April 2013 - 08:08

I still have the same problem with timeshifting as described earlier :( Have found out what is causing it after loads of troubleshooting though...
 
When automounts is processed as usual my mount looks like this:
//<ip>/dreambox on /media/net/Dreambox type cifs (rw,mand,noatime,sec=ntlm,unc=\<ip>\dreambox,username=<user>,uid=0,noforceuid,gid=0,noforcegid,addr=<ip>,file_mode=0755,dir_mode=0755,nounix,rsize=61440,wsize=65536,actimeo=1)
 
When i mount it manually as so:
mount -t cifs //<ip>/dreambox -o username=<user>,password=<pass> /mnt/net/Dreambox
The mount looks like this:
//<ip>/dreambox on /media/net/Dreambox type cifs (rw,mand,relatime,sec=ntlm,unc=\<ip>\dreambox,username=<user>,uid=0,noforceuid,gid=0,noforcegid,addr=192.168.1.11,file_mode=0755,dir_mode=0755,nounix,serverino,rsize=61440,wsize=65536,actimeo=1)
 
The second way of mounting works all the time when timeshifting!
 
Found out that the difference is how it is mounted. When mount uses the option "relatime", instead of "noatime", the problem is gone. The new problem is that this option is hardcoded into AutoMount.py
 
How can I get around this?
 
Would it be possible to change AutoMount.py to use "relatime" instead if that is specified as mount option (ex: "rw,relatime" in the gui). Or maybe it should be the default (I don't know about the consequences)?
 
Side note: Right know I have a script that sets things up for a workaround when rebooting the box, but I havent found out how to create a device from a mount point (like harddiskmanager.addMountedPartition(path, desc) in AutoMount.py) using a bash-script. This results in not seeing the mounts when trying to browse them from ex MoviePlayer.

In Topic: pli3 timeshift problem latest ver.

29 January 2013 - 10:17

Your description sound a lot like the issues already being discussed in another long thread. Try to use that one instead, if this is the case, to read up on the issue.

http://openpli.org/f...ith-openpli-30/

In Topic: Assign buttons on the remote

15 December 2012 - 22:33

Thanks a lot, that works! Only thing is that I probably have to change keymap.xml again after updating the box, but that's no biggie in that case really. Now timeshift works as well and I'm happy :P