Jump to content


Zuppelan

Member Since 2 Jul 2010
Offline Last Active 24 Jun 2021 18:38
*****

#669840 TV vlaanderen

Posted by Zuppelan on 17 February 2017 - 09:45

Ik ben bang dat je een Viaccess Orca-module zonder kaart gekocht hebt. Zoeentje:

http://www.sattv.nl/...d-tv-vlaanderen

Zoals gezegd is het met een CI-module theoretisch onmogelijk om te kijken en opnemen tegelijk.

Voor kijken en opnemen tegelijk heb je een chipkaart nodig volgens het Mediaguard-systeem, door TVV "Smartcard" genoemd, deze:

https://www.123satel...gv1EaAra98P8HAQ

Afbeelding van de kaart zelf:

http://www.digisatel...aart600x118.png

Deze chipkaart kun je in een Mediaguard CI-module stoppen, maar ook rechtstreeks in de interne kaartlezer van je Mutant. Dat laatste is wat je moet doen om tegelijk te kunnen opnemen en kijken.


#666954 Aan de slag met Unicable II LNB's

Posted by Zuppelan on 12 February 2017 - 16:52

Ik ben vandaag weer met de spullen aan de slag gegaan en heb veel voortgang geboekt. De T-splitters werken uitstekend en zijn een superelegante oplossing, omdat je ze gewoon direct op de LNB kunt schroeven. Ik heb de mijn universele LNB die op de Hotbird stond uit de houder gehaald en er een Unicable2 LNB ingestoken, samen met de LNB die op al de Sirius stond dat levert dat 2 Unicable2 LNB's op één kabel op.


unicable2_2lnbs_3.jpg

unicable2_2lnbs_1.jpg

unicable2_2lnbs_2.jpg

Ik heb zowel frequentiemultiplexing (de LNB's op aparte frequenties zetten) als positieselectie op dezelfde frequenties (A/B/C/D) werkend gekregen.

Bij de frequentiemultiplexing schakel je bepaalde gebruikersbanden op de LNB uit, zodat je verschillende LNB's op aparte frequenties kunt laten werken. De vraag hierbij was of LNB's toch last van elkaar konden hebben. Bij dit experiment waren de LNB's zo geprogrammeerd de A/B/C/D-selectie te negeren. Het antwoord daarop is dat de LNB's zoals vermoed in het geheel geen last van elkaar hebben en je op deze wijze dus moeiteloos meerdere satellietposities kunt ontvangen. Ik was wel gedwongen de universele LNB-mode geheel uit te schakelen, als je de LNB laat opstarten als universele LNB, dan werkt frequentiemultiplexing om een bepaalde reden niet, ook al gebruik je gewoon JESS op je ontvangers. De instellingen luisteren ook erg nauw, bijvoorbeeld als je gebruikersbanden uitschakelt, bijvoorbeeld alles uitzet behalve band 5,6,7,8 dan heeft het programmeerapparaat de neiging de banden als 1,2,3,4 te nummeren, maar dat komt dan niet meer overeen met de bandnummers zoals Enigma2 ze kent. Je moet dan ook expliciet de nummers 5,6,7,8 afdwingen, zodat het overeen blijft komen met de nummering van Enigma2. Hoe dan ook, eenmaal goed geconfigureerd werkt het perfect.

Bij positieselectie stel je de LNB op één van de 4 posities in en dan hebben de LNB's geen enkele moeite dezelfde gebruikersband te delen. Ik kan dan bijvoorbeeld zonder problemen in Enigma2 Hotbird en Sirius beiden op gebruikersband 1 instellen. Het vermoeden dat de A/B/C/D die Inverto hanteert overeenkomt met de bits "committed switches" uit de JESS-standaard is bij deze bevestigd. De LNB's kijken alleen naar de laagste 2 bits van het positienummer. Positie A van de LNB komt dus overeen met Enigma2 positie 1, maar ook 5, 9, 13 en zo verder.

Omdat zowel frequentiemultiplexing als positieselectie naar behoren functioneren, zou je beiden ook moeten kunnen combineren en zo grote hoeveelheden LNB's op één kabel zetten. Je kunt dan denken aan:
* 4 satposities met maximaal 32 tuners
* 8 satposities met maximaal 16 tuners
* 16 satposities met maximaal 8 tuners

Er zal echter een maximum zitten, omdat een LNB een aansluitwaarde zal hebben, op een bepaald moment wordt het signaal teveel verzwakt of is er niet genoeg energie meer om alle LNB's te voeden. Wat het maximum is zal door experimenten bepaald moeten worden. Ik vermoed echter dat je wel een redelijk aantal kunt aansluiten.

Wat positief opvalt aan de opstelling is hoe soepel het schakelen tussen satellieten gaat i.v.m. de traditionele opstelling met Diseqc-schakelaars. Met mijn Diseqc-schakelaars duurt het schakelen tussen satellieten aanzienlijk langer dan het zappen tussen zenders op de dezelfde satelliet. Soms bokken mijn Diseqc-schakelaars zelfs wel eens en dan heb ik zo een halve minuut geen beeld voordat de boel eindelijk alsnog schakelt. Met de Unicable2-LNB's gaat het schakelen tussen satposities daarentegen zeer snel en soepel, het lijkt even snel te gaan als zappen naar een zender op dezelfde satelliet. JESS levert je dus meer op dan alleen minder kabels en meer onafhankelijke tuners, zo'n installatie werkt ook soepeler dan een traditionele opstelling.

De LNB's hebben wel een starttijd: Zodra de Enigma2 spanning op de kabel zet, duurt het ongeveer 5 seconden voor de LNB's signaal afgeven, waarschijnlijk is dat de firmware die aan het booten is. Zodra dat gebeurd is, zijn alle LNB's op de kabel wel direct klaar voor actie, er is geen starttijd als je tussen verschillende Unicable-LNB's zapt.


#655233 Misbruik van de naam OpenPLi door diverse sites.

Posted by Zuppelan on 22 January 2017 - 12:48

Moet ik perse dan iets schrijven op dit forum? Moet ik perse registreren om me te bewijzen? 
Waarheid is gewoon hard en accepteer het maar.


Eensgelijks. De harde waarheid is dat Dream Multimedia zijn broncode heeft gesloten en een tijdje geleden begon te dreigen dat OpenPLI plugins als de Webinterface of Mytube moest verwijderen. De liefde kan niet alleen van één kant komen. Accepteer het, en pas je aankoopbeleid aan. Spaart nog geld ook.


#624208 DVD afspelen werkt niet goed.

Posted by Zuppelan on 3 December 2016 - 19:21

Het is hobbysoftware. Dat betekent dat functionaliteit ontwikkeld wordt omdat mensen het leuk vinden. De DVD-functionaliteit is ook ooit ontworpen omdat iemand het leuk vond een DVD-speler in Enigma2 in te bouwen. Functionaliteit valt of staat met iemand die bereid is het te onderhouden. De DVD-functionaliteit in Enigma2 wordt slecht onderhouden, niemand die momenteel zin heeft om daar zijn hobbytijd aan te besteden. Dat kan gebeuren met hobbysoftware.

Je 200 euro tel je neer voor de hardware. Voor dat geld heb je zeer degelijke hardware gekocht. De software is een gegeven paard en dat mag je, zoals bekend, niet in de bek kijken. Als je iets opgelost wil hebben bij open software zul je daar vaak zelf tijd in moeten steken. De vrije tijd van een ander is evenveel waard als je eigen vrije tijd. Vaak hoef je niet zelf de oplossing te programmeren, maar uitzoeken wat er mis gaat en degenen die de software onderhouden dat inzichtelijk maken is vaak genoeg.


#593278 Vu+ Duo - Rode led : Alles over C807

Posted by Zuppelan on 28 September 2016 - 06:44

De C848 zit inderdaad in de buurt van de C807, iets verder naar achteren. De betreffende circuits worden gevoed met 5V, dat is dus de hoogste spanning die de elco's krijgen te verwerken. Hogere spanningen zijn dus in principe zinloos, maar een 10V-elco doet me wat goedkoop aan en om die reden zou ik een stapje hoger kiezen. Neem 16 of 25V. 63V lijkt me dan weer overkill. Er is geen aparte handleiding, maar de reparatieprocedure is identiek.


#559548 De (on)mogelijkheden van Unicable (I en II) tegen een Jultec Jess opstelling.

Posted by Zuppelan on 11 July 2016 - 11:20

Ja, twee LNB's aan dezelfde SCR toewijzen kan inderdaad wel ja, maar dan ben je inderdaad afhankelijk van of PLi de juiste Unicable-commando's stuurt om de juist satpositie op die SCR te kiezen.
#531533 Meerdere CI(+) modules in één receiver

Posted by Zuppelan on 17 February 2016 - 12:24

Om dat te doen moet al het verkeer via de processor lopen (heen en terug). De reden dat Enigma2-ontvangers zo robuust zijn, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Xbmc-ontvangers is dat het hele proces van ontvangen, decoderen en weergeven door de hardware gebeurt en de processor enkel bestuurt. Een onderneming om op de processor een nieuwe transportstream samen te stellen is niet alleen een grote technische uitdaging om een DVB-conforme transportstream samen te stellen, maar ook een grote uitdaging is het managen van de beschikbare rekenkracht van de ontvanger: Het decoderen van de TV-stream mag nooit door enig overig proces op de ontvanger onderbroken worden. Het is ook aannemelijk dat door extra buffering die nodig is, de zaptijden eronder lijden. Het is theoretisch mogelijk, maar ik ben erg sceptisch dat zoiets in praktijk goed werkbaar te maken is.
#529084 Mijn nieuwe Xtrend-ET10000

Posted by Zuppelan on 4 February 2016 - 20:13

Ja het klopt dat enigma2 open is maar de image welk openatv lanceert is gebouwd met een closed source enigma2.


Dat is een auteursrechtenschending. Dream Multimedia kan dan bijvoorbeeld eisen dat OpenATV stopt.


#489635 Vu+ Duo - Rode led : Alles over C807

Posted by Zuppelan on 1 May 2015 - 18:13

De laatste tijd kreeg ik op mijn Duo steeds meer ontvangstproblemen, vergelijkbaar met wat anderen hier recent gemeld hebben. In het bijzonder op de transponders van Ned1HD en NGC HD, wat ook anderen gemeld hebben. Het was niet te relateren aan een bepaalde frequentie, omdat deze frequentie op andere satellieten prima draaide en niet te relateren aan het afstellen van de schotel, daar was niets mee. Eurosport HD deed het bijvoorbeeld nog altijd prima. De signaalmeter gaf zo'n 64% signaal aan op Ned1. Dat is een te lage signaalsterkte, maar uitval gebeurt bij deze transponderparameters pas onder de 60%. Dat er toch blokjes ontstonden, was een extra teken dat er iets aan de hand was.

Hoe dan ook, afgelopen weekeinde vond ik dat het zo niet langer kon en heb het apparaat opengeschroefd. Het vervangen van C848 leidde tot enige verbetering, de meter schoot omhoog naar 66%, nog immer problemen op NGC HD. 66% was voor mij volstrekt onacceptabel vergeleken met de signaalsterktes die ik in het verleden haalde, ik trok de conclusie dat er meer aan de hand moest zijn. Ik ben me toen gaan afvragen welke elco's nog meer problematisch konden zijn.

Aan mijn USB-oscilloscoop had ik weinig... de elco's zitten zo dicht op de printplaat dat de meetpennen van de oscilloscoop onmogelijk de pootjes kunnen bereiken. Dat lukt pas als je er een nieuwe op gesoldeerd hebt. Mijn eerste verdenking viel op de elco's in de buurt van de tuner en ik verving die. Geen resultaat.

Ik ging de schema's die in dit draadje gepubliceerd zijn bestuderen en mijn oog viel op de C848 en C852 die in het zelfde circuit zit als C846. Als C848 in verband wordt gebracht met ontvangstproblemen, dan moeten de overige elco's in dit circuit ook ontvangstproblemen kunnen veroorzaken, dacht ik. Ik verving C848 en warempel, 81% signaal op NED1HD en 85% op NGC HD. Probleem opgelost.


#478647 problemen op 1 frequentie op VU DUO+

Posted by Zuppelan on 28 February 2015 - 11:24

Voor 12722 is 10600 de enig mogelijke LOF om het signaal in de 950-2100 MHz te krijgen waar een ontvanger mee kan werken. Dat iedere ontvanger er last van moet hebben is niet noodzakelijk waar, destijds had mijn Uno veel minder last van glitches op deze frequentie dan mijn Duo bijvoorbeeld. Satmann heeft niets gemeld over welke elco's hij onderhanden heeft genomen, de bekende C807 lijkt me in ieder geval geen mogelijke verklaring. Mogelijk de C848 die de laatste tijd in verband wordt gebracht met ontvangstproblemen, maar berichten dat een elco voor ontvangstproblemen op één frequentie zorgt zijn eigenlijk nieuw.
#470934 Vu+ Duo - Rode led : Alles over C807

Posted by Zuppelan on 20 January 2015 - 11:02

Moet lukken. De dikte van een condensator neemt toe aan de hand van capaciteit en voltage. De extra dikte wordt in dit geval dus ook veroorzaakt door de 63V spanning die de condensator kan hebben. Omdat hij maar 1,3 volt hoeft te trekken is deze condensator dus overkill. Maar het zal zeker werken.
#451421 Een clone boxje ?

Posted by Zuppelan on 26 October 2014 - 19:40

Daarnaast is goedkoop maar betrekkelijk, omdat veel Chinese webwinkels vaak slecht zijn te onderscheiden van Nederlandse en vaak niet vermelden dat er boven de 22€ nog btw en/of invoer rechten betaald moeten worden en dan krijg je er bij de ontvangst nog een bedragje bij.


Je hebt wat opgevangen van het persbericht dat de douane recent naar de Nederlandse media stuurde? Op zich klopt het dat je een rekening voor BTW en inklaarkosten hoort te krijgen. Maar de Chinezen zijn slimmer dan onze douane. De kans dat je een rekening krijgt is goed of niet goed, vrij klein.


#430607 Vu+ Duo - Rode led : Alles over C807

Posted by Zuppelan on 24 June 2014 - 15:39

Hier is een nieuwe versie. De foto is gecorrigeerd, enkele taalkundige verbeteringen en ik heb nog wat extra informatie toegevoegd.

 

 

Attached Files
#420212 Vu+ Duo - Rode led : Alles over C807

Posted by Zuppelan on 29 April 2014 - 11:17

Hoi,

 

Een tijdje terug deed ik de observatie dat we in draadjes over C807 steeds weer hetzelfde moeten vertellen, en anderszijds dat voor mensen die het probleem overkomt de informatie nergens beknopt te vinden is. Ik ben toen begonnen aan een documentje. Naar aanleiding van de melding gisteren, heb ik het afgeschreven.

 

Aangehecht het resultaat.

Attached Files
#404785 Lijkt wel een vloek ? alleen een rode led !

Posted by Zuppelan on 8 February 2014 - 21:29

Wat versta je onder vastlopen? Reageert hij enkel niet meer op de afstandsbediening? Graag tests uitvoeren of de ontvanger via het netwerk nog bereikbaar is.