Jump to content


boekee

Member Since 20 Jul 2017
Offline Last Active 12 Apr 2021 07:54
-----

Posts I've Made

In Topic: Verwijderen Qstalker lukt wel maar blijft in software lijst.

15 March 2021 - 22:10

Via WinSCP map verwijderd uit map met extensies, en nu ook weg uit applicaties. Het is niet de netste manier, maar om hiervoor de image opnieuw te flashen, en een backup terug te zetten vond ik iets te overdreven :)


In Topic: Op zoek naar Openpli gebaseerde ontvanger

13 March 2021 - 15:00

Inmiddels draait de Zgemma H7C dual (dvb-c) als een zonnetje. Net zoals mijn oude Xsarius opnamen/timeshift via netwerk (nas)
Ding is echt een stuk sneller in alles dan mn oude kassie :)

 

Bij eerste boot, direct Openpli geflashed. 

 

Thanks voor de support


In Topic: Op zoek naar Openpli gebaseerde ontvanger

11 March 2021 - 22:26

Bedankt voor je info!
Ik ga eens kijken wat het gaat worden.

De kosten van de VU+ zitten hoofdzakelijk in de architectuur, modulaire tuner kaarten, high-speed interface bussen voor die kaarten (ivm de 8 FBC tuners), het LCD TV scherm voorop, etc.

 

Voor puur CPU en memory moet je het niet doen, als het daarom te doen is dan zijn de goedkope boxen met een HiSilicon SoC een betere keuze. Die zijn zelfs beter als het gaat om codec formaten dan VU+.

 

De H7C wordt meer gekozen als er meerdere kabel tuners nodig zijn, maar er geen noodzaak is om naar een 8-tuner FBC module te gaan.

 

Ik heb zelf geen kabel, dus ik kan er niet over oordelen, ik heb verschillende zgemma's, en afgezien van de goedkope afwerking (er wil nog al eens een IR oog verbogen zijn bijvoorbeeld) werken ze prima.


In Topic: Op zoek naar Openpli gebaseerde ontvanger

11 March 2021 - 22:14

Als het OpenPLi moet kunnen draaien valt Dreambox af, daar maken we al jaren niks meer voor.

 

Qua merken zou ik op dit moment kijken naar VU+, Zgemma of Edision (even los van of die iets maken dat aan de vereisten voldoet).

 

Er zijn een aantal dozenschuivers (OEM leveranciers, en daar valt Xsarius onder) waarvan het bestaan op dit moment onzeker is (of je dat relevant vindt kan ik niet bepalen).

 

Xsarius wil ik liever niet meer.
VU+ is erg duur, maar zal ook wel "premium" snellere CPU, meer geheugen e.d.

Ik ben zelf aan het kijken naar: zgemma H7C 4K Ultra HD (2x cable tuner 1x sat tuner) stuk goedkoper dan vu+

Het is niet zo dat ik goedkoopste wil, ik wil gewoon wat goed waar ik een tijdje mee vooruit kan. Ik wil hem  puur gebruiken voor opnemen/afspelen/timeshiften etc.
KODI draai ik al op een recente pi, en wil dat graag zo houden. Ik heb meer het idee dat een vu+ zo snel is ook ook als mediacenter te gebruiken.

 

Edison had ik nog nooit van gehoord, eens kijken.