Jump to content


Bag58

Member Since 25 Sep 2010
Offline Last Active 05 Apr 2022 20:33
-----

#229288 Foreca Weersverwachting v1.6 NL

Posted by Bag58 on 6 November 2011 - 11:39

Op de laatste door theparasol gepubliceerde versie van de Foreca plugin heb ik nog wat door ontwikkeld. Ik heb de volgende wijzigingen aangebracht:[list]
[*]De plugin is helemaal Engelstalig gemaakt met bijgevoegde vertalingen in Nederlands en Duits. Daarmee is de basis voor een internationale versie gelegd.
[*]De configuratie bestanden (de standaard aanwezige City.cfg, en de door de gebruikers zelf aangemaakte fav1.cfg, fav2.cfg en startpagina.cfg) worden nu in /etc/enigma2/Foreca geplaatst
[*]City.cfg is aangemerkt als een configuratie bestand, en wordt bij toekomstige updates niet meer overschreven
[*]In de standaard City.cfg zijn in diverse landen steden toegevoegd. In elk geval komen enkele steden voor in alle landen die ook onder het menu Europa opgevraagd kunnen worden.
[*]City.cfg is alfabetisch geordend op land, en daarbinnen op stad (Engelstalige namen). Wel is Nederland bovenaan blijven staan, maar dat kan iedereen naar eigen smaak aanpassen.
[/list]
Aanwijzingen om deze nieuwe versie in gebruik te nemen:

Voor degenen die de plugin nog niet gebruiken is het eenvoudig: installeer gewoon de actuele versie en herstart Enigma2. Daarna kun je ermee van start.

Voor degenen die een eerdere versie van de plugin gebruiken moet er iets meer gebeuren, nl[list]
[*]Maak via Telnet de directory Foreca aan in /etc/enigma2. Let op: de naam moet exact zo geschreven worden als hier aangegeven, dus met de hoofdletter F.
[*]Kopieer (als je ze tenminste in hun huidige vorm wil behouden) de bestanden City.cfg, fav1.cfg, fav2.cfg en startpagina.cfg uit de plugin directory naar die nieuwe directory.
[*]De-installeer daarna de oude versie van de plugin, en herstart Enigma2.
[*]Installeer de nieuwe versie van de plugin en herstart Enigma2.
[*]De nieuwe versie is nu gereed voor gebruik
[/list]
Zoals al gezegd, in zijn huidige vorm werkt de plugin in het Engels, Duits en Nederlands. Als anderen voor andere talen de locale bestanden aanmaken, plaats die dan s.v.p. hier (zowel de Foreca.po als de Foreca.mo), zodat anderen deze desgewenst ook kunnen downloaden en gebruiken en ze ook in de IPKs van eventuele nieuwe versies kunnen worden toegevoegd.

De eerder geposte voorbeeld user_skin.xml bevat enkele teksten in het Nederlands. Die zal ieder voor zich moeten vertalen. Hopelijk kunnen die teksten in een toekomstige versie vanuit de plugin zelf in de juiste taal worden aangeleverd. Er moet natuurlijk wat te doen blijven!

De onlangs geplaatste gebruikerhandleiding voor de plugin kan vrijwel ongewijzigd blijven, met dien verstande dat de plaats waar City.cfg te vinden is nu gewijzigd is.

Attached Files




#226710 Conflicting timer ... hoezo ?

Posted by Bag58 on 26 October 2011 - 13:01

@AsnijdeA
Mijn suggestie is meer bedoeld als mogelijke verbetering aan het scherm, zodat je voortaan zelf eenvoudiger kunt constateren dat er inderdaad een echt conflict bestaat. Dat de opnames uit de eerste post allang gemaakt zijn doet daar natuurlijk niets aan af.


#224973 Foreca Weersverwachting v1.6 NL

Posted by Bag58 on 19 October 2011 - 13:28

Elke skin heeft zijn eigen stijl om de gegevens weer te geven. De schermen via een skin opmaken maakt de weergave flexibel, en aan te passen aan zo'n eigen stijl. De standaard schermen in de plugin passen redelijk goed bij de Magic skin (de SD versie). Dus in dat opzicht zitten de juiste schermen al in de plugin "ingebakken".