Jump to content


Crazysat

Member Since 25 Dec 2010
Offline Last Active 07 Apr 2013 08:31
-----

Posts I've Made

In Topic: Triple LNB CD combineren met Hotbird

30 March 2013 - 15:59

Om Hotbird te combineren met de Triple LNB moet je gebruik gaan maken van een uncommited switch, daarmee schakel je eigenlijk tussen de losse en de triple. 

Bedankt voor de oplossing. Inmiddels ook gevonden hoe je dat in OpenPli moet instellen. Ik besef mij inmiddels dat ik er weinig mee opschiet, want ik verplaats de kabelsalade van de LNB's naar de switches. Minder kabels vanuit de LNB's (nu 16), maar toch nog steeds flink wat switchbedrading (achter de schotel weggewerkt). Uiteindelijk maakt het dus niet zoveel uit. En ik ben het met Cobus eens dat het inderdaad een nadeel is als de triple stuk gaat, waar ik nu gewoon een kop vervang. Ik denk dat ik de Triple LNB wel haal, maar dan voor de vakantieschotel. En Erik: ja de kabels zijn gebundeld etc, maar de schotel hangt in het zicht en de visite vraagt geregeld of ik een soort Lopik heb in de tuin.....  Dus allemaal bedankt voor het meedenken!


In Topic: Triple LNB CD combineren met Hotbird

29 March 2013 - 15:20

Hoe had je dat gedacht te doen dan? Met deze LNB erop waar laat je dan een LNB voor Hotbird?

Ik vraag mij af of je die triple LNB niet kunt monteren op de Triax uitbreidingsbeugel waar nu mijn 4 LNB's op zitten. Dan zet je op die beugel ook de Hotbird LNB. Alleen zit in de triple LNB de switch al ingebouwd, hoe schakel je dan de Hotbird erbij als je het totaal over een switch wilt combineren?