Jump to content


Youto

Member Since 11 Feb 2018
Offline Last Active Yesterday, 04:58
-----

Posts I've Made

In Topic: VU Duo + vind geen satelieten meer

28 December 2021 - 10:12

@tech, ik had op andere zenders wel ontvangst, zoals national geographic en dat soort zenders. Het had niet iets te maken met fta en gecodeerd want ik kon van beide wel zenders ontvangen. Voor zover ik het mij kan herinneren waren het vooral de nederlandse zenders. Npo, rtl, sbs, de belgische deden het wel.

Het is bij mij al vaker gebeurt dat een commentaar van mij werd gesplitst naar een apart topic en dat werd altijd door frenske gedaan en daarom ging ik er vanuit dat hij dit altijd doet. Waarschijnlijk was het dan toevallig zo dat frenske dit deed.

In Topic: VU Duo + vind geen satelieten meer

28 December 2021 - 09:37

Om even terug te komen op de reden van dit alles, dat ts een paar dagen geleden in de avond alle nederlandse zenders niet meer kon ontvangen, dat had ik ook. De exacte datum kan ik nu niet zo vlot herinneren maar toen ik op die avond mijn tv ontvanger aan zette ware er heel veel zenders zwart. Op beide boxen was dat zo. Ultimate 4k en duo 4k. De kabelzenders deden het wel dus ik kon wel kijken. Ik heb regelmatig gecheckt maar zonder verbetering, tot rond 1 uur snachts. Toen deed alles het ineens weer. Daarna ook geen last meer gehad.

Omdat ik sinds kort de plugin epgrefresh aan het uitproberen ben dacht ik dat het eventueel hier mee te maken zou hebben maar nu ik het verhaal van ts zit te lezen bedacht ik ineens dat zijn probleem wel heel veel op mijn probleem lijkt.

Ik wil niet zijn topic kapen en als frenske dat wel vind mag hij deze splitsen of verwijderen maar omdat het verhaal van ts mij zo bekend voorkwam dacht ik om mijn verhaal erbij te zetten. Zijn er meer mensen die deze problemen gehad hebben? Ik vond het een vreemde ervaring dat ik een paar uur geen beeld had op veel zenders.

In Topic: Harddisk wissel

25 December 2021 - 10:27

Ik wil niet dit topic kapen maar ik lees iets waar ik een vraag over hebt. Ik lees van lort38 in #11 iets van harddisk ext4 formatteren. Als ik via het menu uitkom bij harde schijf en ik deze wil formatteren heb ik niet de mogelijkheid om ext4 of zo iets te doen.

Wel heb ik ergens ooit iets gelezen van ext3 naar ext4.........? Laatste woord weet ik niet meer. Ook heb ik daarbij gelezen dat dit veel tijd gaat kosten. Omdat ik niet weet wat dit is heb ik het nog nooit gedaan maar wat is ext3 en ext4 en is dit noodzakelijk ergens voor?

In Topic: Werkt smart tv ook met alleen sat box?

25 November 2021 - 09:55

#mimisiku #10, en bij veel tv's worden de app's na een jaar ofzo ook niet meer geupdate met als gevolg dat veel app's niet meer werken zodat de fabrikant hoopt dat men dan weer een nieuwe tv gaat kopen. Bij mijn samsung van 2017 werkten na een jaar zeker 50% van de app's niet meer of niet correct meer. Ik heb nu een philips met android en weet eigenlijk niet of dit bij android ook gebeurd.

In Topic: Klok van ultimo 4k loopt te snel.

12 November 2021 - 03:27

En jaja, eergisteren stond de klok wederom zo'n 5 minuten voor. Als ik via het menu e2 opnieuw opstart blijft de klok fout staan, ook bij een volledige opnieuw opstarten. Maar als ik via de ab de box volledig uitzet en dan moet ik ook eventjes de spanning er af halen, dan pas is de klok weer goed. En 40H3X, wat ik nu ga zeggen zal waarschijnlijk heel dom klinken maar ik weet geeneens wat telnet of een ftp programma is dus om daar regeltjes en commando's te geven is aan mij niet besteed. "Domme modus aan" gelukkig weet ik wel de aan en uitknop te vinden. "Domme modus uit"