Jump to content


Youto

Member Since 11 Feb 2018
Offline Last Active 06 Aug 2022 06:12
-----

#1465343 Ander geluid onder Viaplay

Posted by Youto on 10 July 2022 - 09:17

Een tijdje terug heb ik hier ook een topic van gemaakt en mijn oplossing is als volgt, allereerst ben ik in het bezit van een extra box. Ik had nog een hd2400 in de kast staan. Deze heb ik aangesloten op het internet voor de radiostream. Dus antennekabels enzo niet nodig. Ook heb ik een harman kardon versterker met diverse aansluitingen achterop. De aansluiting tv gaat via hdmi-arc. Het geluid van de hd2400 gaat via een spdif kabel naar een lege aansluiting achterop de versterker. In mijn geval opt1. Op mijn versterker kan je alle aansluitingen achterop via het hoofdmenu verbinden met de functieknoppen die op de afstandsbediening zitten. In mijn geval heb ik als ik normaal naar de tv kijk de hdmi1 ingang aan de functieknop tv gekoppeld en het geluid gaat via hdmi-arc vanzelf mee. Nou heb ik op de functieknop dvd ook hdmi1 als beeld aangeklikt maar bij de optie geluid heb ik daar opt1 aangeklikt.

Snappen jullie het nog??

Dus als ik op de afstandsbediening van de harman kardon de knop tv indruk kan ik tv kijken met het bijbehorende tv geluid, maar wanneer ik op de knop dvd druk heb ik nog steeds hetzelfde tv beeld maar met het geluid van de hd2400 die via opt1 aangeleverd wordt.

Bij mij is het zo dat het beeld van viaplee ongeveer 15 seconden achter loopt dan het geluid van grandprix radio dus ik zit grandprix radio, de hd2400 dus, zo'n 15 seconden stil zodat beeld en geluid nagenoeg gelijk loopt.

Het allemaal aansluiten duurt even maar daarna is het tv aanzetten op viaplee, de hd2400 aanzetten, deze heb ik zo ingesteld dat die grandprix radio als opstartzender gebruikt, en daarna op de afstandsbediening van de versterker op de knop dvd drukken en voila, klaar is youto.
PS, de knop dvd kan natuurlijk ook een andere zijn die nog vrij is ofzo.


#1243034 De onmogelijkheden maar vooral de mogelijkheden van Tapatalk. ;)

Posted by Youto on 9 August 2020 - 08:37

Aan ieder in dit topic, mijn commentaar jegens hulkman had als ik dit achteraf terug lees wel wat milder gekund. Mijn excuses aan hulkman. Maar zo'n desbetreffende regel komt men tegenwoordig steeds vaker tegen. Vorige week gebeurde het zelfs nog bij mijzelf. Ik heb een nieuw mobieltje aangeschaft, zet de outlook app erop, emailaccount opnieuw aangemeld, zie ik dat er in mijn uitgaande mails ineens staan, "ik gebruik outlook, neem ook outlook." of iets van dien aard wat ben de exacte tekst alweer vergeten want ik heb het direct verwijderd.

Ik zie dit als een soort van ongewenste, agressieve reclame die ik naar iedereen stuur wanneer ik emails verzend. Als ik er nou voor betaald zou worden is het wat anders maar het wordt op slinkse wijze zonder toestemming onder mijn emails geplaatst.

En zo zijn er veel meer apps en sites die dit ongevraagd doen. Vanwege mijn nieuwe mobiel en omdat ik fanatiek in die mobiel op zoek ging naar meer van dit soort ongein was mijn irritatielevel naar standje 100 gegaan en wat later zag ik de tekst van hulkman voorbij komen waardoor ik dus net op verkeerde moment hulkman wilde wijze op het feit dat er omgevraagde reclame onder zijn comments staan. Ik had beter een uurtje kunnen wachten hiermee.

Omdat ik zie dat er nu een hele discussie is ontstaan wil ik aan hulkman mijn excuses aanbieden voor mijn manier van commentaar geven aan zijn adres. Maar toch blijf ik het vervelende en vooral opgedrongen reclame vinden.


#1227290 OpenPLi RC7.3 beschikbaar

Posted by Youto on 1 July 2020 - 15:38

Opzich en voor zover ik met testen mee kan doen vind ik het wel leuk om hier aan mee te werken en uiteindelijk leer ik er ook nog wat van. Totdat men hier met technische commando's gaat smijten, dan haak ik af. Maar ik vind het wel leuk om de nieuwe versies te installeren en in de menu's te zappen om uit te zoeken wat voor nieuwe dingetjes er in verwerkt zijn. En als ik dan iets vind wat volgens mij niet correct werkt of waar ik meer van wil weten meld ik mij hier op het forum.

Dus Cobus, je hebt zeker gelijk dat als ik op safe wilt gaan moet ik de stable versies blijven gebruiken maar voor mij is het ook een soort van hobby wat ik leuk vind om er in te verdiepen.

 

Heel lang geleden, 1995 tot 2000, had ik een stacaravan met zo'n simpele analoge schotel en was er maar 1 satelliet om rekening mee te houden. Helaas vanaf 2000 vervelende periode, echtscheiding enzo, caravan verkocht en nooit meer aan schoteltelevisie gedacht. Tot ik een paar jaar terug van mijn broer zijn oude setje kreeg en sindsdien vind ik het steeds leuker worden maar van de analoge schotel is niks meer over. Met als gevolg dat ik zo geleidelijk aan steeds meer dingen in huis ging halen en ik nu drie schotels heb hangen, met ook de unicable jess lnb eraan, diverse mutant boxen via kringloopwinkels en marktplaats heb gekocht en de nieuwste aanwinst de vu+ duo4k. Al met al wordt het voor mij al een echte hobby en doe graag mee met testen en op het forum actief zijn.. Weer een lang verhaal waar niemand wat aan heeft maar ik wilde graag uitleggen dat ik mede probeer nuttig te zijn met weet ik veel wat. Mvg.
#1214774 Internet Radio zender streamen

Posted by Youto on 7 June 2020 - 09:14

@FRAP, ik weet niet of en hoeveel jou technische kennis wat betreft openpli is maar misschien is handig om te weten dat wanneer je regelmatig de software updates uitvoert en wanneer je ook een zenderlijst heb geïnstalleerd via openpli, dan is het zo dat iedere eerste maandag van de maand tegelijk met de software updates ook een vernieuwde zenderlijst wordt geïnstalleerd.

Bij mij is het zo dat dan de door mijzelf veranderde of zoals bij jou toegevoegde zenders verdwenen zijn. Ik moet dan opnieuw mijn aanpassingen invoeren op mijn voorkeur. Het kan zijn dat als je wel zelf software updates installeert, jou toegevoegde radiozenders verdwenen zijn en je die dan zelf even weer erin moet zetten.

Het schijnt dat je via de pc en een softwareprogramma zoals dreambox-edit of zoiets dergelijks zelf je zenderlijst kan downloaden en aanpassen maar mijn computertechniek is precies goed genoeg om de aan en uitknop te vinden.


#1157067 Wie kan mij simpel vertellen hoe unicable werkt?

Posted by Youto on 27 January 2020 - 12:11

#tech, misschien is het een beetje kinderachtig en in jip en janneke taal opgeschreven maar ik heb dat ook een beetje expres zo gedaan zodat de niet alleen de technische lezers er uit kunnen komen. Nu kan een ieder met alleen de grondbeginselen er ook wijs uit worden. Voor de heren technischi hoef ik het niet uit te leggen. Die hebben het juist hier aan mij uitgelegd.

Maar met kleine stapjes is het uiteindelijk wel gelukt, maar wel met de hulp van de meer gevorderde personen die stapje voor stapje mij de goede richting hebben opgestuurd met als eindresultaat dat ik nu een zeer tevreden vu+ gebruiker ben met ruim voldoende opname mogelijkheden.

Ikzelf ben denk ik nu zo'n 7 a 8 jaar actief met een schotelontvanger, destijds begonnen met krijgertjes. Oa, een multisat schotel, volgens mij zo'n 60 cm, aardig vierkant en met 4 lnb ontvangers erin. Opzich werkte dit vrij aardig behalve bij zware regenbuien. Dan kon ik niet meer kijken.

Op een gegeven moment via mijn broer een triax 78cm gekregen, daar een tripple lnb voor gekocht, maar met hotbird erbij was niet mogelijk volgens de winkelier, ************ Hilversum.

Deze lnb gemonteerd, uitgericht en daarna schuin gedraaid volgens dat kartonnetje wat meegeleverd was en klaar was kees. (youto) (Ronald)

Dit alles gaat nog steeds goed totdat ik wederom een triax 78cm zag liggen in kringloopwinkel Baarn. Met een duo lnb voor de gigantische prijs van 3,50 euro. Vandaar dat ik nu twee schotels heb hangen, de eerste op astra en de tweede op hotbird.

Via de alom bekende Chinese grootgrutter heb ik twee diseqc 1.1 switchen gekocht, 4,40 per stuk, wel weer met enige moeite werkend gekregen maar meestal is het bij mij zo dat wanneer ik er niet uitkom ik er mee stop en een paar dagen later en weer fris lukt het zo goed als altijd wel.

Maarja, door verkeerd verkoopadvies (denk ik) liep ik tegen het probleem aan dat ik niet max 8 programma's tegelijk kan opnemen. En toen kwam dit unicable verhaal om de hoek kijken. En dat verhaal is bekend. Met het goede resultaat als gevolg. Opnemen gaat zonder moeilijke dingen te hoeven doen. Zelfs opnemen met fall-back tuner gaat goed.

Nu, op dit moment zit hiet een tevreden persoon die alweer zit met een hersenspinsel hoe ik hotbird weer actief te kan krijgen. Bij die zelfde kringloopwinkel heb ik laatst ook eens een metalen beugel gekocht, met 3 lnb's er nog op en deze beugel moet je op een schotel kunnen monteren. Ik ben er al mee bezig geweest maar tot nog toe niet gelukt. Het bevestigingspunt van de beugel past niet op een triax schotel. Om te proberen heb ik deze met ty-rips en ducktape zodanig op de schotel gemonteerd en daarna een lnb erop maar zenders ontvangen lukte voor geen meter. Op internet gekeken naar de volgorde van de lnb's maar niets hielp. (misschien heeft iemand een gouden tip).

Het simpelste voor mij is om goed rond te kijken naar nog een schotel en schotel nr 3 op de gevel en via die diseqc switchen bij de astra lnb's toe te voegen. Maarja, kringloopwinkels, al je iets zoekt vind je het niet. Ik hoop stiekem op een tip van iemand die een mogelijkheid weet om hotbird te kunnen ontvangen.

Maar weer een heel lang jip en janneke verhaal. Misschien is dit wel iets voor die nieuwe rubriek "stel jezelf voor", voor in het online magazine de transponder. Transponder meneer, laat maar weten of dit een item kan zijn. Je mag hem zo plaatsen. Bij eventuele interesse wil ik het verhaal ook nog wel verder uitbreiden. Lijkt me leuk. Ben benieuwd. Mvg.
#1137124 OpenPLi 7.2-release beschikbaar

Posted by Youto on 11 December 2019 - 20:16

Ik lees een heleboel over weet ik veel wat voor problemen en dingen die niet goed gaan, diverse verwensingen aan diverse personen, en weet ik veel wat nog meer, maar ik heb mijn twee mutant hd2400 boxen en mijn mutant hd51 al een paar dagen draaien op 7.2 en alle drie werken ze zonder problemen. Misschien ben ik een geluksvogel hiermee want de klachten die voorbij komen zullen er echt wel zijn maar ik wil bij deze melden dat er bij mij geen problemen zijn met 7.2.
Jawel, er is één probleem maar deze was er al een tijdje, het mounten van de drie boxen met nfs en cifs werkt nog steeds niet
lekker maar dat kan ook bij mij liggen. De cifs mounten werkt goed maar met nfs mounten lukt nog steeds niet.

Maar mijn complimenten aan een ieder die heeft meegewerkt en die ondanks al de negatieve reacties hier toch stug doorwerken om het allemaal weer op de rit te krijgen. Mvg.


#1115864 Bestaande en werkende Cifs-mounts werken (nu) niet meer in 7.2RC

Posted by Youto on 21 October 2019 - 01:37

#40H3X, jou uitleg in #101 is voor mij geheel duidelijk en perfect uitgelegd. Iedere keer als ik weer dit topic ga lezen zijn er diverse nieuwe uitleg en oplossingen toegevoegd zo dat zelfs ik met mijn weinige verstand van zaken steeds beter ga begrijpen hoe en waarom het mounten nu niet meer gaat zoals het normaal altijd gegaan is. Maar de manier hoe je het uitlegt in #101 is in mijn geval in een normale mensentaal zodat het me nu helemaal duidelijk is.

Maar ook Wanwizard verdient een schouderklopje want in #85 geeft hij een oplossing met de regel die ik bij mountopties moet intypen en het werkt. Ik heb op één van mijn boxen toch maar weer 7.2 geïnstalleerd bij het mounten van mijn nas ging het weer mis maar toen ik bij de mountopties de regel intypte die hij als oplossing gaf in #85 werkte het ineens wel. Deze regel (rw,vers=1.0,sec=ntlm) was voor mij de ontbrekende schakel om eea. weer werkend te krijgen. Misschien lukt dit bij anderen ook wel. Bij mij wel.

En ik lees ook een paar keer de opmerking om de nas te updaten, dat had ikzelf ook al bedacht maar om een voor mij onbekende reden krijg ik dit niet voor elkaar. Het lukt mij om via mijn pc in de nas te komen, ook de optie software update heb ik gevonden maar erop klikken had geen resultaat. Waarom weet ik niet maar de nas ging niet updaten. Daarom ben ik blij dat de oplossing van wanwizard wel een goed resultaat heeft opgeleverd.

Ik weet niet of deze oplossing qua veiligheid een goede is maar voor nu werk het weer. Mvg.


#1111676 Volume AC3 en MPEG geluidsformaten

Posted by Youto on 9 October 2019 - 04:18

#gman2006, volgens mij is het zo dat wanneer in het menu A/V instellingen de opties ac3 downmix en dts downmix uit staan dan geeft de box het originele geluid door zoals het door de zenders wordt uitgezonden. Dus bij de meeste zijn dat dolby digital of bijvoorbeeld dolby pl2 of surround. In ieder geval digitale kwaliteit. Bij mijzelf is het zo (bij iedereen denk ik) dat dolby digital dan niet met de afstandsbediening harder of zachter gezet kan worden. Bij dolby pl2 en dolby surround kan dit wel. Wanneer het geluid via een soundbar of versterker gaat is dit de beste geluidskwaliteit. Wanneer het geluid gewoon via de tv speakers gaat heeft dat dolby gebeuren weinig effect want geluid via de tv is meestal gewoon stereo. Dan is het handiger om in het menu A/V instellingen die ac3 en dts downmix aan te zetten want dan zet de box het originele geluid om naar stereo en kan je ook via de afstandsbediening van de box het volume regelen. Dus die optie ac3 en dts downmix aanzetten is handiger als het geluid gewoon via de tv speakers gaat. Deze uitleg is gebaseerd op mijn eigen ervaringen, wanneer dit niet klopt is er vast wel iemand die het op de goede manier hier wil uitleggen. Mvg.


#1102877 problemen met software-updates

Posted by Youto on 16 September 2019 - 01:15

#erik slagter, in een vorig comment had ik mij al verontschuldigt en uitgelegd hoe ik tot mijn foutieve aanname kwam. Maar bij deze nogmaals mijn oprechte excuses voor mijn manier van reageren op mijn commentaar dat ik gaf omdat ik dacht dat er meerdere personen waren met dezelfde klachten. Later bedacht ik mezelf dat dit topic in het begin over een ander onderwerp ging en dit halverwege switchte naar het hdmi-cec gebeuren. Toen ik terug ging lezen kwam ik er achter dat de andere meldingen voornamelijk over onderwerp één gingen ipv. onderwerp twee. Ik zit altijd met heel veel plezier het forum door te lezen en meestal steek ik er nog wat van op ook. Het is daarom zeker niet mijn bedoeling om via vervelende en/of kwetsende communicatie er voor te zorgen dat ik hier niet meer welkom ben of misschien wel geblokkeerd oid. zal worden. Ook wil ik je zeggen dat jou uitleg over het hoe en wat van de hdmi-cec mij veel duidelijk heeft gemaakt en ik snap nu ook beter dat het niet een simpel iets is wat zomaar even opgelost kan worden. Mvg.