Springen naar inhoud


HPPli

Lid geworden: 18 jun 2011
Offline Laatste activiteit: Vandaag, 12:23
-----

Berichten die ik gemaakt heb

In Topic:Zgemma H9.2S (2x DVB-S2X 4K) onmogelijk te flashen naar Pli

Gisteren, 23:22

Hebben ze dan misschien ook meteen de ‘bootloader’ dichtgetimmerd?

 

Heb ik gisteren ook nog over of aan getwijfeld, totdat  …………………..

 

 

Zou niet weten of dat wel kan, die bootloader 'dichttimmeren'. Als de box niet wil flashen dan denk ik eerder aan de resetknop op de achterkant die niet werkt.

 

Ik dus een HDD aan de box aansloot en ik zelfs NIET binnen openATV firmware de HDD kon mounten. Ofwel na wat testjes kon concluderen dat juist de USB-connector onvolledig (wel voeding) werkten (geen communicatie). De resetknop werkte wel prima, zodra ik ging flashen volgens voorgeschreven protocol bleef het logo wit. Zodra ik zonder resetknop de boel weer normaal van power voorzag ging de box aan op normale wijze.

 

Inmiddels is de box alweer retour naar de winkel (RMA).


In Topic:Zgemma H9.2S (2x DVB-S2X 4K) onmogelijk te flashen naar Pli

13 juni 2021 - 23:43

Dank @Dimmie voor je reactie. Betreffende box is afgelopen week verstuurd door de welbekende Zgemma leverancier uit den Haag. 

 

Box flashen (USB) is normaliter voor mij geen probleem, dacht gisteren dit dan ook effe te doen. Inmiddels vele proeven (inderdaad volgens jouw bovengenoemde instructies) verder en met geen mogelijkheid is de box te flashen. Ook een aantal USB-sticks geprobeerd (varierend tussen 0,5 tot 1GB)

 

Maar probeer via telnet de box te bereiken, maar weet niet user en password. Ook probeer ik de OpenWebif te bereiken maar wordt op alle fronten (lees poorten) geweigerd.

 

De box heeft een openATV-image aan boord, waarin dus geen openwebif applicatie plugin is te ontdekken en qua applicaties enkel o.a. zenderlijst en IPTV (turks ?) applicaties (+een fix voor Fastscan en WiFi) te installeren.

 

Kortom, de box wil niet in flash-mode en de (voor)ge-installeerde image openATV zit behoorlijk op slot.


In Topic:Zgemma H9.2S (2x DVB-S2X 4K) onmogelijk te flashen naar Pli

13 juni 2021 - 16:30

Het enige verschil tussen een H9.2S en een H9.2H is dat die laatste 1 x DVB-S2X en 1 x DVB-C/T2 heeft.

Is bekend, maar ik dacht dat je bedoelde de H9.2H SE (en dus gemakshalve de SE had weggelaten ;) )

 

Overigens heb ik ook een H9.2H SE (multiboot + Android) en die werkt op alle fronten perfect met OpenPli.


In Topic:Zgemma H9.2S (2x DVB-S2X 4K) onmogelijk te flashen naar Pli

13 juni 2021 - 16:23

 

Voor telnet gebruik is mij user en password ook onbekend, kortom de boel zit aardig dicht gespijkerd. Wie kan mij helpen ?? (Box Zgemma H9.2S)

 

Als de feeds het wel doen zou je kunnen kijken of de password plugin downloadbaar is, dan kun je daarmee het root wachtwoord resetten.

 

Feeds doen het wel maar uiterst summier. O.a. zenderlijst en IPTV applicaties (+een fix voor Fastscan en WiFi) dus een plugin zoals bijv Backupsuite niet beschikbaar helaas. Daarom ook de vraag om user en password om applicaties te kunnen installeren via putty.


In Topic:Zgemma H9.2S (2x DVB-S2X 4K) onmogelijk te flashen naar Pli

13 juni 2021 - 16:21

Ik heb recent mijn H9.2H nog gewoon geflashed, zonder problemen, via deze procedure: https://wiki.openpli....2FS_.2FH9S.2FT

 

Het is een Zgemma H9.2S (2x DVB-S2X 4K) dus rechtaan toe, ofwel geen multiboot en Android.