Jump to content


zeeteefje

Member Since 15 Apr 2007
Offline Last Active Yesterday, 16:51
-----

Posts I've Made

In Topic: Weeral na update, box om zeep ! Wat is dat nu ?

Yesterday, 16:51

Ik denk dat de gemiddelde burger het verschil niet weet tussen een update en een upgrade, laat staan de gemiddelde gebruiker van een 'device'. ;-)

Je zou denken dat iedereen onderhand weet dat je te allen tijde eerst en met grote regelmaat een backup moet maken. Dat doet iedereen toch ook van zijn smartphone, aaipad, tablet, notebook en bureaucomputer, toch?

 

En anders klaag je gewoon dat Microsoft, Google of OpenPli je apparaat ''om zeep helpen".  Het kan immers nooit aan de gebruiker liggen.


In Topic: Geen geluid bij opname via hdmi in.

5 August 2020 - 10:33

weet niet of er een Gizmo bestaat wat direct van analoog naar digitaal kan converteren voor zowel beeld als geluid..

 

 

via de hd2400 hdmi-in en daarna verder via de hdmi out naar de tv. En er is beeld en geluid.

Er is geluid via hdmi op de TV, en dus is er een digitaal geluidspoor. Het enige wat ik kan bedenken is dat dat het audio formaat niet ondersteunt /herkent wordt door de hd2400.


In Topic: Effect 4K tv aan 1080 BOX

27 July 2020 - 10:44

Moderne TV's hebben heel goede upscalers, soms zelf voorzien van AI software. Een HD signaal wordt uitstekend opgeschaald naar UHD. SD opschalen naar UHD blijft uiteraard een uitdaging omdat het SD signaal domweg niet voldoende informatie bevat om de de ontbrekende pixels goed in te vullen. Maar de upscaler van een moderne TV doet dat beter dan een HD box. Als je de box SD naar HD laat opschalen, dan kan de TV daar weinig meer mee bij het verder opschalen naar UHD. Voor de beste weergave van een SD beeld op een UHD TV moet je de HD box niet laten opschalen.


In Topic: Vervanging Vu+ Duo2

7 July 2020 - 17:04

Een ontvanger met een FBC tuner kan natuurlijk al best veel met slechts één aangesloten kabel, met wat mitsen en maren.


In Topic: Wanneer zou iets illegaal of legaal zijn.

7 July 2020 - 10:43

Ooit ‘zou’ er bepaald zijn dat iedereen in Europa recht zou hebben op het kúnnen afsluiten van eender welk abonnement als bijvoorbeeld Sky DE, Sky UK, Sky It, HD+, ORF etc. etc. etc. Dan moet je maar eens proberen om een abonnement af te sluiten op een van de eerder genoemde partijen. Áls je al antwoord krijgt is dat per definitie negatief.

 

Let op de ‘’ in het bericht want ik heb helaas de tekst niet meer waar dat vermeld stond.

Nee, dat is onjuist. Satellietproviders mogen nu abonnees uit het buitenland accepteren (diezelfde zaak 'Murphy') , maar dat zijn ze niet verplicht. Vandaar dat het EHJ juist heeft opgenomen dat je in dat geval valse adresgegevens mag opgeven. Dat is iedereen weer gedekt: de provider is gedekt omdat die op papier alleen klanten uit eigen land accepteert en de buitenlandse klant omdat die toch gelegaliseerd kan kijken.CanalDigitaal accepteert sinds die uitspraak dus wel buitenlandse satellietkijkers, maar geen IPTV kijkers. Want die uitspraak heeft uitsluitend betrekking op satellietontvangst.

 

Ik heb zelfs begrepen dat buitenlandse satellietkijkers die betalen vanaf een NL bankrekening wel de app van CanalDigitaal in het buitenland kunnen gebruiken en satellietkijkers die betalen vanaf een buitenlandse rekening niet. Als dat klopt is dat ook geheel in lijn met uitspraken van het EHJ ten aanzien van het gebruik van abonnementen in het buitenland.