Jump to content


zeeteefje

Member Since 15 Apr 2007
Offline Last Active Today, 09:40
-----

Posts I've Made

In Topic: M7 voert mogelijk per 2/2022 aanzienlijke beperkingen in. (Niet bevestigd)

4 May 2021 - 14:05

Zonder te speculeren mag je natuurlijk wel verwachten dat CanalDigitaal eerst de eigen dealers inlicht zodat die zich kunnen voorbereiden op de aankomende wijziging. Het zou toch onhandig zijn om nu aan een klant een dure ontvanger te adviseren die werkt op basis van een softcam als dat over minder dan een jaar niet meer werkt. Dan staat die klant in februari terecht boos op de stoep met een eis tot schadevergoeding.


In Topic: WAN Acces Webinterafce

24 April 2021 - 09:44

kom er niet eens in ook niet met telnet.

Of een hacker heeft de gegevens al gewijzigd zodat jij er niet meer in komt en hij/zij wel... Het duurt maar luttele minuten voordat een open poort op internet ontdekt wordt door iemand.


In Topic: Welke E2 openPLi box werkt goed met Joyne?

13 April 2021 - 09:40

@mimisiku: volgens mij bestonden er tien jaar geleden al gesloten ontvangers die dit prima deden icm een CI module van CanalDigitaal. Alles werd standaard gecodeerd opgenomen en achteraf gedecodeerd door de ontvanger. Volkomen onzichtbaar voor de gebruiker. Je maakt mij niet wijs dat het tien jaar later slechter is geworden, terwijl de Common Interface niet is gewijzigd. 

 

De CI module mag helemaal niet weten dat er opnames lopen of worden geprogrammeerd als die opnames helemaal niks met die module gaan doen.Waarom zou een CI module van Joyne of CanalDigitaal het zappen blokkeren als de gebruiker naar een FTA zender of een gecodeerde zender via een andere CI module wil kijken? Als dat wel gebeurt, dan klopt er iets niet in de implementatie van E2.


In Topic: Joyne failliet verklaard

12 April 2021 - 20:39

Ah, ik vond het al vreemd dat CD de Mediaguard codering ging uitschakelen. Die hadden meer informatie. Jammer.


In Topic: Welke E2 openPLi box werkt goed met Joyne?

12 April 2021 - 13:20

@mimisiku: Ik lees net een draadje op sat4all waar je aangeeft dat je bij een Vu+ 4K maximaal twee zenders via de EPG kunt aanzetten om tegelijk op te nemen terwijl je op een FTA zender staat omdat anders de Joyne module blokkeert.

 

Dat noem ik echt niet "prima werken".  Dat is met veel geduld om een slecht werkende combinatie heen prutsen. Als het goed zou werken hoef je nergens rekening mee te houden: je neemt 5 kanalen tegelijk gecodeerd op terwijl je zelf naar een andere zender kijkt en af en toe zapt. En dat kan dus niet met de combinatie Vu+ 4K/Joyne CI module.

 

@WanWizard: "Wat je eigenlijk wilt is dat het decoderen gebeurt terwijl de box in standby staat, zodat de opname is gedecodeerd voordat de keys verlopen"

Exact, dat zoek ik. En natuurlijk het liefst automatisch zodat de gebruiker zich daar niet mee hoeft te bemoeien.

 

Het dynamisch samenvoegen van zenders in een door de ontvanger zelf gemaakte multiplex die dor de CI module gejaagd wordt zou natuurlijk nog veel mooier zijn. Dan gaat er niet eens (veel) functionaliteit verloren ten opzichten van gebruik van een softcam.