Jump to content


Steven54

Member Since 19 Jun 2019
Offline Last Active 28 Nov 2023 11:22
-----

Topics I've Started

VU+ duo 4k met smartcard Delta - ESPN1 met grote regelmaat zwart beeld

13 November 2023 - 12:07

Goedemorgen,

 

Hoewel ik de laatste tijd, na de nodige eerdere problemen en ongemakken (die veelal met hulp van hier zijn opgelost en daar heb ik ook mijn dank voor uitgesproken) weer met veel plezier tv kan kijken en prima te spreken ben over de beeldkwaliteit en geluidskwaliteit met mijn Vu+ duo 4k, heb ik op letterlijk 1 zender nog gedoe, en dat is er wel een waar ik met grote regelmaat naar kijk, omdat ik nu eenmaal ook graag voetbal kijk. Op het hoofdkanaal van ESPN (het open kanaal), heb ik op zeer onregelmatige basis met een vrij hoge frequentie last dat het beeld tussentijds opeens op zwart gaat tijdens uitzending (van een wedstrijd) voor een wisselend aantal seconden, maar dat kan wel oplopen tot meer dan 20 seconden. Het geluid signaal gaat tijdens de zwartpauzes wel gewoon door. Als ik in het menu van de VU+ duo 4k naar instellingen en dan applicaties ga, en op die zender daar naar het live logfile, zie ik geen foutmeldingen met betrekking tot mijn smartcard. Het is tijdens een voetbalwedstrijd wel heel erg irritant maar deze zwartpauzes zijn niet alleen tijdens wedstrijden. Op de andere drie zenders van ESPN (eredivisie) waar ik een abonnement op heb, is dit niet het geval! 

 

Ik heb onlangs de software geüpdated naar Openpli 9.0 vanaf 8.3 en een image flash gedaan, maar dit probleem dateert al van een flink aantal weken voor die updates. Openpli 9.0 functioneert bij mij verder prima. 

 

Weet iemand of dit door iets in de software (van enigma) kan komen of is dit een externe oorzaak? Ik heb dit probleem nog niet bij Delta gemeld, mede omdat ik tevoren al bijna zeker weet dat ik als antwoord krijg dat het probleem daar niet bekend is, en ik het hoogstwaarschijnlijk in de binnenhuisinstallatie zit. En die discussie ga ik niet nóg een keer met ze aan, want dat is in mijn geval nu echt onmogelijk. Maar het kan natuurlijk wel ook ergens anders aan liggen ga ik maar van uit. Maar ik moet ergens beginnen, en dus dacht ik. Misschien heeft iemand hier voor mij voor dit probleem de oplossing, in het geval er in de software iets niet goed zou kunnen zijn, of iets dergelijks. Mijn beeldsignaal loopt altijd (dus ook voordat dit op trad al) vanaf de decoder via de versterker van mijn home cinema set naar de tv. Dat is van het begin af aan al, en daar is niets aan veranderd.  

 

Graag tips/advies, áls ik hier aan het goede adres ben, hoe ik van deze zwartpauzes af kan komen. Als ik bijvoorbeeld in OpenWebif iets moet aanpassen, graag even duidelijk aangeven wat, hoe en waar. Of als ik in het menu iets moet wijzigen hetzelfde. 

 

Vast bedankt.


Diverse zenders lopen met grote regelmaat vast/beeld en geluid valt weg)

22 February 2023 - 23:13

Mijn vorige topic is nog niet lang geleden gesloten en dat probleem over haperingen in beeld en blokjes is ook gelukkig definitief verleden tijd.

Voordat ik het huidige (hopelijk laatste) probleem beschrijf meld ik graag eerst (nogmaals) kort dat ik een vu+ duo 4k heb, met openpli 8.3,laatste update 18 februari jl. Ik heb een smartcard want kijk via coax tv. Heel normale allemaal betaalde tv pakketten van mijn provider Delta. De volledige binnenhuis installatie is zeer recent nogmaals in zijn geheel, deze keer professioneel, vernieuwd, alles volgens de officiële normen van Ziggo (was niet echt goedkoop maar heb het er wel voor over). Van het AOP tot en met de wandcontactdoos in de woonkamer en alle bekabeling daartussen. Vandaag nog daarboven op een gloednieuwe hirschmann coax koka9 kabel aangesloten tussen de wandcontactdoos en de box.

Wat is nu het probleem? Op diverse zenders, commerciële, heb ik sinds enkele weken dagelijks met grote regelmaat dat tijdens het kijken het beeld ineens vastloopt (bevriest) en het geluid weg is. Kan tot een minuut duren als ik dan niks doe tot het weer 'los komt'. Ik kijk bijvoorbeeld graag RTL7 en dat is daar echt elke dag raak. Overdag of avond maakt niet uit. Het is echt héél erg irritant.

Ik heb omdat ik niet over een nacht ijs ga alle mogelijke oorzaken hiervan (qua aangesloten apparatuur) af gepeld. De hdmi kabel vanuit de tv rechtstreeks op de decoder aangesloten in plaats van via de home cinema versterker wat ik standaard heb. Om uit te sluiten dat mijn versterker de boosdoener is. Ook dan blijft het probleem bestaan. Dan is mijn conclusie dat het probleem in de decoder zit, dan wel in openpli. Op de slaapkamer waar de tweede tv op een humax 5400c is aangesloten, bestaat dit probleem namelijk niet.

Wie heeft voor mij de oplossing hiervoor? Is dit een softwarematig of hardware probleem? Misschien de hdmi poort die niet meer optimaal werkt? De box heeft inmiddels namelijk wel drie verhuizingen meegemaakt met steeds alles ontkoppelen en weer aansluiten.

Is dit te herstellen/repareren of kan ik beter naar een nieuwe gaan kijken? En als het een reparatie zou zijn, waar kan ik dan enigszins in de buurt van Tholen terecht? In ieder geval goed bereisbaar?

Graag duidelijk advies, tips, of bij voorkeur hulp (online zo mogelijk) als dat voor de oplossing zorgt. Want ik wil zo snel mogelijk van dit zeer irritante probleem af. En zo nodig koop ik een nieuwe box.

Regelmatig beeldhaperingen/blokjes alleen op ESPN

10 January 2023 - 21:33

Wij zijn sinds oktober jl verhuisd naar een andere woning in hetzelfde verzorgingsgebied als de provider van onze vorige woning. Dat is Delta.

De hele binnenhuis installatie voor coax is voorafgaand aan de verhuizing vernieuwd, van het AOP tot en met de wandcontactdoos in de woonkamer. Ik heb een vu+ duo 4k met smartcard en uiteraard kabel aansluiting. Met openpli 8.3. Ik hou de software regelmatig up to date. Vanavond de laatste binnen gehaald en geïnstalleerd.

Op alle zenders is het beeld prima behalve bij voetbal wedstrijden op ESPN waar ik een abonnement heb via Delta voor alleen eredivisie. Daar blijft het sinds de verhuizing met regelmaat voorkomen dat juist tijdens wedstrijden er haperingen cq blokjes in beeld verschijnen. Het geluid vertoont geen haperingen of uitval.

Ik heb bij openpli bij de beeldinstellingen zitten kijken en die stonden van voor de verhuizing nog op modus 1080p en refresh rate auto. Op het vorige adres nooit problemen met het beeld daarmee gehad. Die heb ik nu terug gezet naar respectievelijk 1080i en 50hz. Kan dat de oplossing zijn of moet ik het in een hele andere hoek zoeken?

Ik baal er wel van omdat het ten eerste het kijken naar een wedstrijden bepaald niet leuker maakt en ten tweede omdat ik voor ESPN eredivisie apart betaal aan Delta.


We hebben boven ook een tv op de slaapkamer, maar ook dat was op het vorige adres ook het geval en daarom zit in de meterkast een Hirschmann splitter zoals we op het vorige adres ook een splitter hadden in de meterkast.

Wie weet hoe ik ook op deze ESPN zenders definitief van deze beeldhaperingen en blokjes af kom? Juist tijdens wedstrijden komt dit in de meeste gevallen meerdere keren per wedstrijd voor. Niet tijdens reclame of praatprogramma's of een documentaire.