Jump to content


w_vier

Member Since 23 Jun 2020
Offline Last Active 03 Apr 2021 18:49
-----

Topics I've Started

DBV-C Smartcard Caiway gebruiken op VU+ UNO 4K SE met OpenPLI 7.3

27 December 2020 - 14:50

Al ruim een jaar gebruik ik nu OpenPLI op een VU+ UNO 4K SE met DVB-C interface. Naar volle tevredenheid. Toen ik een jaar geleden begon vond ik het hele smartcard verhaal te ingewikkeld om in te duiken, eerst maar eens gewoon ermee werken. 

 

Nu na een jaar zou ik toch wel graag de smartcard voor het pluspakket van Caiway werkend zien te krijgen. Ik raak echter verstrikt in een wirwar van websites en terminologie. 

 

Weet iemand of er een simpele A-Z how-to is om CCcam of Oscam (ik weet niet eens wat het verschil is) aan de praat te krijgen? RSA key en Box ID heb ik volgens mij. Maar het is me onduidelijk of ik de CI+ CAM moet gebruiken in de VU+ of de smartcard er rechtstreeks in moet stoppen. Moet ik CCCam of Oscam gebruiken. En welke instellingen gebruik ik? 

 

Ben computer technisch best aardig onderlegd, dus geen probleem om te telnetten, scp/ftp/sftp-en of een ipk te installeren. Had Oscam al ge├»nstalleerd en ook toegang tot de WebUI van Oscam, maar ik kwam er niet uit qua wat ik moet doen, want ik ben absoluut niet thuis in de terminologie van kabel televisie. 

Is er een guide of kan iemand me er doorheen loodsen? Alvast bedankt!


Kan niet zappen met Nummer toetsen

31 August 2020 - 15:39

Heb OpenPLI op mijn VU+ Uno 4K SE werken en dat bevalt heel goed. Nog wat uitdagingen met de smartcard van Caiway, maar dat komt nog wel. 

 

Wat ik wel heb is een vervelend probleem met zenders selecteren. Als ik bijv. "4" aantik op de afstandsbediening komt er netjes een blokje met 4 te staan in het scherm, maar de zender wordt niet gewisseld. Ik kan dus alleen zenders wisselen dmv de CHANNEL UP en CHANNEL DOWN toetsen. Heb ik zelf ergens per ongeluk iets verkeerds aangezet of heb ik hiervoor een plugin nodig? 

(let op: ik ben echt nog een newbie op het gebied van OpenPLI :) )

 

Bedankt voor het meedenken alvast!