Jump to content


mv1wou

Member Since 24 Jan 2012
Online Last Active Today, 00:01
-----

Topics I've Started

Timeshift op IPTV

Yesterday, 22:16

Ik heb hier een Vu+ solo4K welke ik gebruik om naar de kanalen van canaldigitaal te kijken.

 

Nu heb ik er een aantal gratis IPTV kanalen in gezet. Wat mij nu opvalt is dat de timeshift niet werkt zoals op de kanalen van canaldigitaal.

Als ik op pauze druk, dan pauzeert hij wel en met play gaat hij weer verder, echter als hij enige tijd op pauze heeft gestaan kun je niet met de cijfertoetsen vooruit en achteruit gaan in stappen.

Het lijkt alsof hij de stream gewoon pauzeert en het dus niet opneemt op de HDD.

Als workaround neem ik nu met de rec toets het desbetreffende IPTV kanaal op en speel het uit de afspeellijst direct weer af. Dan kan ik als hij enige tijd op pauze staat vervolgens wel in stappen vooruit om bijvoorbeeld een reclameblok

over te slaan. Echter is dit redelijk omslachtig.

Is het mogelijk om dit ook te doen met de bestaande timeshift in de box, of is er wellicht een andere applicatie waar dit mee gaat? 

Ik kan er zo snel niets over vinden.

Ik hoor het graag.


Soms geen geluid bij inschakelen box op IPTV

Yesterday, 21:10

Ik heb hier een Vu+ solo4K welke ik gebruik om naar de kanalen van canaldigitaal te kijken.

Voor zover geen problemen met het geluid.

 

Nu heb ik er een aantal gratis IPTV kanalen in gezet. Nu heb ik het probleem dat er soms bij het inschakelen van de TV, box en soundbar geen geluid is als hij opstart op een IPTV kanaal. (vanuit gewone standby, geen deep standby)

 

De box zit met een HDMI kabel op de TV en vanaf de TV gaat er een optical kabel naar de soundbar.

 

Als ik vervolgens op de mute knop van de box druk om het geluid uit te zetten en dan nogmaals om het weer aan te zetten,

dan is er plots wel geluid.

 

In de box staat AC3 en ACC downmix uit en het volume van de box staat altijd voluit. Op de kanalen van canaldigitaal heb ik dit nooit gehad, ik merk het enkel op de IPTV kanalen, maar het is ook weer niet constant. Ene keer wel en dan weer niet.

 

Iemand die dit ook heeft, weet hoe het komt en belangrijker wat er aan te doen is?


Aanpassen naam opnamelocatie in menu afspeellijst

28 September 2021 - 23:06

Hoi,

 

Als ik de opname lijst op mijn vu+ solo4k open, dan staat deze standaard op de interne hdd van de box.

Nu heb ik nog een aantal netwerkmounts gemaakt. Als ik op de gele toets druk vanuit de afspeellijst kan ik hieruit kiezen.

De netwerkmounts heb ik een voor mij logische naam gegeven.

 

In de lijst staat ook nog:

/hdd/movie

WDC blablabla    /media/hdd

Internal flash

 

 

Nu is dit voor mij allemaal wel duidelijk, echter wil ik bij mijn vader ook een NAS wegzetten en die snapt dat allemaal niet zo.

 

Kan ik in de lijst op een of andere manier de tekst /hdd/movie veranderen in bijvoorbeeld interne schijf solo?

Dan is het voor hem duidelijk wat te kiezen. Interne schijf solo of NAS films

 

Hoor het graag


Waarom gaat mijn VU+ solo 4K soms aan met het hoofdmenu in beeld vanuit standby?.

7 January 2021 - 22:06

Ik vraag mij af waarom onderstaande gebeurt en hoe ik het kan voorkomen.

 

Normaal gesproken als ik mijn TV aanzet, dan gaat de Vu+ solo4K ook aan d.m.v. hdmi cec en heb ik netjes beeld.

Dit gaat gewoon goed.

Echter als er daarna via de smartTV netflix wordt gekeken en de TV vervolgens uitgeschakeld wordt gaat de VU ook netjes mee uit.

Geen probleem nog.

Als de TV daarna weer aangezet wordt, dan gaat hij weer naar de netflix app. De VU blijft standby.

Prima.

Nu selecteer ik de hdmi ingang op de TV van de VU, de VU gaat netjes aan.

Prima.

Echter gaat de box dan aan met het hoofdmenu in beeld.

Waarom doet hij dat, het hoofdmenu weergeven? Het is best vervelend.

Ik zou graag willen dat hij gewoon aangaat, zonder het menu weer te geven.

Bij hdmi cec staan enkel de schuifjes 1, 2, 3, 5, 6, 7 en 8 aan, vanaf boven gezien.

Iemand een idee?


Sinds vandaag probleem op de Vu+ solo 4K

31 December 2020 - 22:05

Ik heb hier en Vu+ solo 4K met CD.

Om de haverklap loopt hij vast, het geluid gaat vrolijk verder, maar het beeld blijft stilstaan.

Verder reageert de ontvanger nergens meer op, ook de webinterface is niet meer bereikbaar.

Enigste waar hij op reageert is de hardwarematige aan/uit knop op de achterzijde.

 

Hij draait op opepli 7.3 20-09-2020. Niet eerder last van gehad.

 

Nu hoor ik dat er een probleem bij CD is en het meeste ongecodeerd is.

Heeft het daar mee te maken?

Zijn er meerdere mensen met het probleem dat de ontvanger spontaan vastloopt?