Jump to content


westi2002

Member Since 24 Jan 2021
Offline Last Active 16 Jan 2024 10:59
-----

Posts I've Made

In Topic: ontvanger bevriest

15 January 2024 - 22:47

Dat kan maar dan kan je decodering uitsluiten daarom mijn vraag om te testen op fta zender.

OK, meerdere testen later. Soms gaat het met 4 streams tegelijk goed. Maakt niet uit of het FTA is of uit het betaalde pakket. Maar soms gaat het ook helemaal fout. Als ik iets terugkijk en er loopt tegelijkertijd een opname, dan ben ik een stuk opname kwijt zodra ik tijdens het afspelen een aantal seconden (minuut of 8) vooruit spring.

Afgelopen woensdag had ik opeens geen opnames meer in mijn lijst staan. Daarna de ontvanger niet meer gebruikt. Toen ik vandaag wilde kijken, was de opname lijst nog steeds leeg. Na een herstart zag ik de opnames weer, maar alles wat was geprogrammeerd de afgelopen dagen is niet opgenomen.

 

Ik ben wel benieuwd naar die HDD foutmelding, en naar de inhoud van /var/log/messages (ophalen direct na het herstarten van de box).

 

Een interne harde schijf is zonder meer snel genoeg voor vele gelijktijdige opnames ( plus afspelen ), dus dat lijkt me het probleem niet, maar er kan wel iets mis zijn met de schijf, of de aansluiting.

hoe kom ik bij /var/log/messages ??

 

 

ontvanger bevriest

moet je hem niet buiten laten staan in de kou :P

 

opnemen en afspelen gaat prima, ligt volgens mij niet aan de hdd zelf, alhoewel ik ook een hdd van 2 jaar oud al kon laten vervangen.

 

 



 Dit was voorheen wel mogelijk en had ik geen problemen met haperende weergave. Ik nam vaal 2-3 programma's tegelijk op en keek iets anders.

 

 

Je moet wel niet vergeten dat onze TV providers steeds rigoreuzer onze mogelijkheden beperken SID4 => SID2 => wordt ook bij commerciële nogmaals gehalveerd tijdens prime time TV...

 

test het maar eens met de nacht of ochtend herhalingen op je kaartje

 

Wat betekent SID4=>SID2 ??


In Topic: ontvanger bevriest

19 December 2023 - 21:45

Ik heb een kaart van canaldigitaal en kijk eigenlijk alleen kanalen uit het standaard pakket. FTA kijk ik niet.