Jump to content


PiQu

Member Since 27 Apr 2021
Offline Last Active 24 Aug 2021 06:37
-----

Topics I've Started

Bediening volume doet vreemd

23 August 2021 - 20:40

Hoi,

sinds een paar dagen doet de bediening van het geluid vreemd. Ik had nooit problemen met het hard en zacht zetten van live tv en het volume van opgenomen programma's, maar dat is nu niet meer zo. Huisgenoten weten van niets, dus ik hoop dat jullie weten wat er aan de hand is.

 

Bediening van het volume deed ik altijd met de AB van decoder. De AB van de tv zelf ligt in de kast. Aan de zijkant van het scherm met blokjes groen, geel en rood had ik dan de indicatie van het volume. Dus de AB stelde het volume van de decoder en niet van de tv. Het volume van de TV stond standaard op '40'.

 

Nu is het zo dat het volume alleen nog maar van live tv programma's te stellen is door het volume van de tv harder en zachter te zetten. (TV + OK ingedrukt houden en dan TV indrukken) En heel bijzonder: bij sommige zenders als bijvoorbeeld Eurosport is het geluid heel zacht en moet het volume naar de '100' om iets te kunne horen. De laatste keer dat ik nog wat probeerde kon het volume van opgenomen programma's helemaal ingesteld worden.  

 

Erg vaag allemaal, maar ik geloof dat de beschrijving hierboven wel juist is. Heeft iemand een idee wat er aan de aan de hand is?

 

groetjes Pieter


Newbie met vraag

27 April 2021 - 19:01

Hoi,

Mijn oude humax 5200 begon zodanig te sputteren dat ik toe was aan een nieuwe decoder. Het is na wat speurwerk een VU+ 4K SE geworden. Mooi ding! Ik heb intussen al heel wat tijd door de menu's zitten vlooien maar weet nog niet de helft denk ik. Maar, ik heb wel een vraag.

 

Ik zag dat als ik de status van de oscam opvraag met mijn browser, dat ik geen entitlements heb voor mijn (irdeto)card? Ik zou verwachten dat ik mijn cardreader netjes mijn kaart van Trined zou lezen oid. Maar dat gebeurt dus niet. 

 

Inmiddels heb ik het donkerbruine vermoeden dat als ik de zenders van buiten het basispakket wil bekijken, ik het 1 en ander moet invullen bij een 'reader'? Klopt dat en hoe kom ik achter al die waarden?

 

alvast bedankt