Jump to content


GuyDB

Member Since 13 Jul 2021
Offline Last Active 14 Jul 2021 19:46
-----

Topics I've Started

Tunerconfig voor Vu+ Uno 4K SE met triple LNB Quad (2 coax)

13 July 2021 - 14:29

Goede middag

 

Ik ben een leek als het op het technische luik van kijken via sat gaat, al kijk ik intussen meerdere jaren via satelliet. Nu wil ik mijn setup optimaliseren, ik heb (goed) beeld en geluid maar wil nu het opnameluik ook optimaal instellen.

Ik heb eerder dit jaar mijn ontvanger vervangen door een Vu+ Uno 4K SE, deze is verbonden met een Triax 80cm Schotel waarop een TV Vlaanderen triple LNB Quad zit. Vanop de LNB vertrekken er 2 coax naar de ontvanger, 1 aangesloten op elke ingang. Met de huidige instellingen kan ik de TV Vlaanderen kanalen probleemloos ontvangen en lukt het me ook om verschillende Britse zenders te bekijken.

 

Momenteel zijn de tuners geconfigureerd zoals door de wizard van OpenPLi (versie 8.x) by default ingesteld (automatic geloof ik voor Astra 1, 2 en 3), nog niks gewijzigd. Ik wil dus weten hoe ik deze setup best configureer zodat ik een opname kan doen op 1 kanaal en kan verder kijken op een ander kanaal. Tenzij dit natuurlijk by default al mogelijk is.

 

Uit wat ik intussen al heb gelezen, had ik de indruk dat ik met mijn ontvanger naar 1 kanaal kan kijken en dan kan opnemen van 7 andere kanalen (niet dat ik dat vermoedelijk ooit zal doen, maar je weet natuurlijk nooit)

 

Alvast bedankt voor de assistentie.