Jump to content


WanWizard

Member Since 10 Sep 2006
Online Last Active Today, 13:12
*****

#245665 Zenderlijst transparant

Posted by WanWizard on 11 January 2012 - 23:17

Had je een skin geinstalleerd, of gebruikte je de default skin? De oude default skin heet Magic, en is er in SD en HD smaak. Ik ga er van uit dat die nog wel in de downloads zitten...


#242934 Openpli update troubles topic

Posted by WanWizard on 1 January 2012 - 11:20

Zie de "Stoplicht" topic.

Er is een nieuwe flash nodig i.v.m. een kernel update. En als je dat nog niet gedaan hebt daarvoor eerst een bootloader update.


#242318 ET9000: No OpenPli-Update found for two days

Posted by WanWizard on 30 December 2011 - 10:15

The last succesful build was on the 28th, so I assume something has happened that terminated the automated process on our buildserver.

We're having some issues with Github connections lately, so that might be the culprit again...


#239195 bootlogo

Posted by WanWizard on 17 December 2011 - 19:28

Er is niks idioots aan, over het algemeen werkt 't prima zelfregulerend. En bij fraude zetten we je gewoon handmatig op -100. :lol:


#239190 CCcam 2.3.0

Posted by WanWizard on 17 December 2011 - 19:18

Ja , Wel jammer dat de makers de tijd niet in OScam stoppen .
Bedoel CCcam blijft Close source en je weet dus niet welke info van jou over het net word gestuurd. ze hebben de naam van een backdoor.

Er zit een heleboel in CCcam wat niet in een open source cam te stoppen is, dus dat kun je wel vergeten.

Die backdoor is een gerucht, en niet meer dan dat. Het CCcam protocol geeft gewoon een heleboel prijs als je je server niet correct/voldoende hebt geconfigureerd.


#237692 Moving to "high-tech" house, need new receiver, guidance

Posted by WanWizard on 10 December 2011 - 12:06

No thanks button on this forum, but many thanks for clarifying that! :)

Yes, there is! Use the green 'Up' button on the right to give a "thumbs up" (or the red one to show your disapproval).


#237647 Moving to "high-tech" house, need new receiver, guidance

Posted by WanWizard on 10 December 2011 - 09:48

It's exactly the same box. It's a matter of who has the rights to use the name 'Clark-Tech" in which country...


#236926 Create file in mvi format for boot logo

Posted by WanWizard on 6 December 2011 - 20:31

An mvi is basically a 1-frame MPEG file, which is what the hardware of your box can deal with.
It is displayed like a recording of which the last frame stays visible, giving the illusion of a still image.

To display images like png or jpeg, you need all kinds of support software, which isn't available when the box boots.

I think we use ffmpeg to generate the mvi from a still image.


#234373 OpenPli 2.0 naar 2.1, wel of niet doen?

Posted by WanWizard on 24 November 2011 - 22:25

Wendy, welkom hier.

OpenPLi 2.0 is niet langer meer ondersteund, dus het klopt dat daar geen updates meer voor te downloaden zijn.

Flashen van een VU is kinderspel, zie onze wiki: http://openpli.org/wiki/VuplusFlash. Gewoon de laatste USB versie downloaden van http://openpli.org/download/vuduo, uitpakken en op de stick zetten volgens de instructies.

Als je gewoon een smartcard in de box hebt steken, dan heeft CCcam helemaal geen configuratie nodig, deze weet de kaart prima te vinden en te gebruiken zonder. De versie je bijgeplaatst hebt staat vol met illegale shares, die heb ik dus maar gelijk verwijderd. En gelieve onze regels door te nemen, wij staan niet toe dat hier illegale zaken geplaatst worden.

Je kunt nu niks meer installleren, maar eens je de nieuwe versie geplaatst hebt, de autobackup plugin installeren (en als je geen disk er in hebt een usb stick achterin steken). Die kun je instellen dat deze automatisch elke nacht een backup maakt. De image controleert na een flash of er zo'n backup aanwezig is, en indien dat zo is, zet deze na installatie alles weer terug, en installeert ook wel alle plugins die je geinstalleerd had staan.

Ik weet niet of er een bijzondere zenderlijst in staat. Als dat zo is kun je met een tool als DreamboxEdit de lijst overhalen naar je PC, en na het flashen weer terugzetten. De tool (en alternatieven) vind je ook in de wiki terug.


#233845 Rode knop doet niets meer

Posted by WanWizard on 22 November 2011 - 16:48

Er is imho een groot verschil tussen "verstand hebben van linux" en "kunnen leven met de gebruiksvriendelijkheid van een blok beton". Of doe jij ook aan tekstverwerking in vi?

Een goede vriend zei ooit over het manual van een software pakket wat hij geschreven had: "how to boil an egg, in 571 easy steps". Dat gevoel heb ik bij Enigma. Er is gewoon niks gebruiksvriendelijk aan. Alles zit op een onlogische plek, je hebt een AB nodig met 40 knoppen om het allemaal nog een beetje bereikbaar te maken, en zelfs dan irriteer ik me dagelijks.

En soms zijn het van die simpele dingen, als bijvoorbeeld een context gevoelig menu. Voorbeeldje: je zit in de bouquet lijst, en drukt op de menu knop. Voor alle veel gebruikte functies moet je gaan scrollen, de default optie is er een die je zelden gebruikt. Maar goed, je drukt 6 keer op down en kiest voor het verplaatsen van een zender. Je doet dat, en drukt weer op menu. Welke optie wil je nu standaard? Juist, uitschakelen van de move modus. Helaas, ook daarvoor weer pijltjes.

En zo kan ik nog wel duizend voorbeelden verzinnen.

Het is een box om TV mee te kijken, alle andere flauwekul is bijzaak. En ik zou graag willen dat die hoofdfunctie nu eens doordacht zou gaan functioneren, voordat er energie gestoken gaat worden in plugins die foto's van de achterkant van de maan op het scherm toveren...

Nu heb ik van die ouders (die boven de 70 zijn), en elke keer als die op bezoek komen moet ik een handleiding neerleggen. Zelf hebben ze een box van een provider, en die functioneert gewoon 10 keer beter. Te bedienen met een paar knoppen, een logisch en doordachte interface, alle veel gebruikte functies met twee keer drukken te bereiken, enz. En ook op die box kun je TV kijken, opnames maken, timeshiften en afspelen. En beter dan op een Enigma box...


#233838 Only now and then with sky uk

Posted by WanWizard on 22 November 2011 - 16:30

SKY uses a propriatary system for EPG, which is encrypted and can not be processed by Enigma.

Download the XMLTV import package (enigma2-plugin-extensions-xmltvimport) and the corresponding Rytec source list (enigma2 - plugin - extensions - xmltvimport - rytec).
Start the plugin, configure it for daily automatic import, and select Sky/UK from the list of sources.

You can press the manual button (yellow) to start a manual import.

edit: this is for an OpenPLi image. Since you don't mention what you're using on the VU+, ymmv...


#228557 IPTV on E2

Posted by WanWizard on 3 November 2011 - 11:50

OpenPLi is completely open source, and that includes enigma and most of the plugins. You can find our repository on sourceforge.

There is also E2OpenPlugins on github, where people collaborate in developing open source plugins, which we integrate into the OpenPLi image.

If you're serious about this, we have a Third Party development forum here, where you can find our and other developers that might be able to help you with technical questions.


#228047 Nieuwe E2 license, gevolgen voor PLi?

Posted by WanWizard on 31 October 2011 - 20:55

VU+ gebruikt op dit moment af fabriek de standard GPL versie. Clark-Tech / Xtrend installeren af fabriek OpenPLi.

Voor de eerste zal het dus een grotere uitdaging zijn. ;)


#228040 Nieuwe E2 license, gevolgen voor PLi?

Posted by WanWizard on 31 October 2011 - 20:39

Het betekent dat we gewoon doorgaan met de ontwikkeling van OpenPLi, maar dat er geen updates meer binnen komen van DMM.

Het betekent ook dat de fabrieksimage van DMM wat features betreft een andere richting op zal gaan dan OpenPLi, en dat gebruikers zullen moeten kiezen: de closed-source DMM image (met uitsluitend wat DMM daar aan functionaliteit aan bied) of de open-source OpenPLi, met de gekende features. En dat OpenPLi zal blijven zitten op de laatste nog ondersteunde driver versie.

Het zal waarschijnlijk ook betekenen dat er geen OpenPLi meer zal zijn voor toekomstige DMM boxen, aangezien er geen mogelijkheid voor ons zal zijn om ondersteuning daarvoor in OpenPLi in te bouwen (tenzij we drivers gaan reverse-engineren).

Dit betekent overigens ook dat we afscheid gaan nemen van de naam "Enigma2", want daar heeft DMM het alleenrecht op. Wat op zich helemaal geen probleem is, niemand installeert dat, het is slechts de naam van een binary in de image. Als we die morgen "pietjepuk" noemen verandert er voor de gebruiker helemaal niks.

En als bij-effect zou het wel eens kunnen betekenen dat nog meer mensen dan nu al het geval is zullen kiezen voor een niet-DMM receiver, waarbij DMM zichzelf dan op een grove manier in de voet heeft geschoten...


#226757 Warn status, hoe zie ik wat ?

Posted by WanWizard on 26 October 2011 - 16:25

@theparasol,

Om het niet uit de hand te laten lopen zitten er wel een aantal restricties in het systeem. Zo mag je maar beperkt stemmen op een dag, en ook nooit meer dan een keer op een bepaalde post.
Die -10 komt dus zeer waarschijnlijk van 10 verschillende gebruikers af, wat gelijk een prima weergave is van de stemming van de lezers op dat moment...