Jump to content


Vinger

Member Since 25 Sep 2012
Offline Last Active 28 Jan 2013 01:18
-----

Topics I've Started

Externe 3TB schijf aan DM800se pvr

14 January 2013 - 21:23

Hallo allemaal,

Ik heb een externe harde schijf aan geschaft (Freecom Quattro 3TB) om mee op te nemen met de DM800se. Ik dacht dat ik de eSATA kabel er in kon pluggen en dat het dan werkte. Ik ben er inmiddels achter dat dat niet zo is. Ik begrijp dat ik de schijf moet mounten en initialiseren? Geen van 2 wil op welke manier dan ook lukken.

Van wat ik allemaal gelezen heb op dit forum wil ik uitleggen wat ik allemaal geprobeerd heb. Of wat ik ontdekt heb wat bij mij niet werkt of anders is.

Mijn box draait op het volgende:

OpenPLi 2.1
Kernel 2.6.18
firmware JAN 14 2013 19:49:29
Gui versie JAN 28 2012
frontprocessor 1

De schijf is Fat 32 geformatteerd. Ik wil de schijf ook met de pc kunnen gebruiken als back up van mijn fotó/film bestanden. Als het mogelijk is zou het kunnen bekijken van die media op de box helemaal mooi zijn. Dit is echter primair een back up functie.

Een volgende wens is om films via het netwerk naar de schijf te streamen en daarna te kunnen bekijken via de box. Dit zou ook mogelijk moeten zijn via de vlc maar dat is nog een andere storing in de box. (groen scherm met een melding van noodzakelijk opnieuw opstarten na het starten van een stream)

-Bij aansluiten via eSATA krijg ik onder instellingen -> harde schijf geen herkenning van de schijf. Er is wel een herkenning van een soort schijf maar dat is niet de Freecom
-Bij aansluiten via USB krijg ik wel herkenning van de harde schijf maar kan ik niet initialiseren. Één van de andere optie's werken ook niet. Bij het verlaten van de menu's komt er een fout melding
-De blauwe knop 2x indrukken werkt bij mij niet. Kan enkel 1x drukken waardoor ik bij 4 plugin's kan komen.
-Ik heb een mountmanager geïnstalleerd via een usb stick. Dit zou geslaagd zijn maar ik kan hem nergens vinden / benaderen.
-De opdracht "blkid" in een telnet sessie geeft geen reactie. Telnet komt gewoon terug in root@dm800se.
-Via filezilla heb ik regels geprogrammeerd in fstab. Dit had geen effect. Heb alles weer terug gebracht in de oude status.
Wellicht heb ik nog meer gedaan.

Ik kan op het forum en op buitenlandse niet het juiste antwoord vinden.

Wie weet wat ik zou moeten doen?

stream problemen sommige avi. files

25 September 2012 - 19:50

Hallo allemaal,

Onbekend op forums als ik ben, probeer ik het toch met een vraag / probleem.

In het verleden had ik het prima voor elkaar om films te streamen van mijn pc naar mijn DM500s. Een enkele keer werden de zijkanten weg gelaten als ik een verkeerde beeldratio film gedownload had.
Van allerlei bestanden kon ik streamen en ik hoefde bijna nooit ergens op te letten. Downloaden -->> streamen. ook ondertitels werden mee gepakt.
Na het installeren van Wifi in mijn netwerk ging het mis. Ik heb nu alles opnieuw geinstalleerd en na heel wat opstart problemen kan ik nu weer streamen. Enkel het volgende treedt op.

Een avi bestand met een 624B x 352H gaat goed. Er opent een buffer scherm en als die op 100% zit begint de film te lopen op de tv.
Een avi bestand met een 608B x 256H gaat niet. Er opent geen buffer scherm en na wat knipperende zwarte schermen komt de DB. weer op het tv kanaal wat er voor inschakelen ook was.

Voor wmv gaat het ongeveer hetzelfde:
1280 x 720 gaat goed.
640 x 480 lukt niet.


Ik heb al verschillende beeld ratio's geprobeerd in de settings van de dreambox en via dit forum ook al in de movieplayer plugin zelf op de DB.

Alles zonder resultaat. Ik doe iets niet goed maar ik weet niet wat.


Dus nu ben ik hier terecht gekomen voor hulp.

Bvd.
Jan

ps. Als ik het nog eens door reken moet ik alles misschien op een ratio op de DB instellen van 1.7 ongeveer.