Jump to content


ivos83

Member Since 13 Jan 2013
Offline Last Active 26 Nov 2021 01:42
-----

Topics I've Started

Uitrichten schotel camping

29 July 2021 - 13:33

Dag mede-forummers,

Kunnen jullie eens met mij meedenken bij het volgende? Ik ben op de camping in Kroati├ź en probeer mijn schotel met statiefje uit te richten (64cm Triax met DuoLNB). Zgemma h2h ontvanger en CD kaart. Dit lukte tot dusver altijd prima met hulp van de signaal zoeker in OpenPLi. Dit keer kreeg ik steeds een groen stop scherm waarna ik de box nieuw geflasht heb. De box is daarmee uiteraard weer helemaal leeg en heeft nog geen zenderscan gehad. Ik vraag me nu even af of ik wel iets ga zien in de signaal zoeker nu de box weer naar fabrieksinstellingen is. Ik heb oscam en de kanalenlijst van Hans erop staan en zet de ontvanger bijv. op SBS6 en ga dan naar de signaalzoeker.

Het zicht richting Astra3 is niet helemaal 100% vrij maar ik kan me niet voorstellen dat de signaal zoeker niet een paar procent uitslaat...

Vertragingen/laadrondje

10 August 2020 - 21:05

Goedenavond techneuten.

 

Ik heb de laatste 2/3 weken het probleem dat ik op momenten waar dat voorheen nooit het geval was het wachtrondje (laden) zie. Als ik bijvoorbeeld de ontvanger start en naar de zenderlijst ga duurt het vaak ook even voordat de ontvanger weer reageert, ook dan zie ik het wachtrondje.

 

Ik heb ook een oudere build (6.x) geprobeerd (backup van wat langer geleden) en vreemde is dat deze het ook heeft.

Het gaat hier om een Vu+ Uno 4kse, de netwerkverbinding 1 Gbps en via enkele commando's via SSH zie ik geen vreemde fouten, ik gebruik geen HDD maar NFS shares op een NAS.

Op dit moment draai ik release 7.1.

 

Het vreemde (en vervelende) is dat er eigenlijk aan het netwerk/NAS niets veranderd is. Ik gebruik niet veel bijzondere plugins (BackSuite en EPG-Import, verder niets). Als ik EPG-Import even uitschakel gebeurd er exact hetzelfde.

 

Zijn er wellicht nog meer zaken die ik kan testen/uitsluiten?