Jump to content


mneoud

Member Since 11 Jan 2009
Offline Last Active 27 Dec 2017 13:35
-----

Topics I've Started

Vraag mbt DM8000HD-PVR

27 March 2015 - 09:32

Hallo Allen,

 

Ik heb een vraag waar ik geen antwoord op kan vinden dus stel ik hem hier, in de hoop dat iemand dit weet. Er gaat even een verhaal aan vooraf. 

Ik heb altijd de openpli images op mijn dreambox gehad, maaar omdat dreambox closed source is geworden en jullie het niet meer ondersteunen (begrijpelijk!) heb ik eind vorig jaar besloten om over te stappen naar het opendreambox image met de gemini blue panel plugin en de softcam aansturing OSCAM.

Alleen na verloop van tijd heb je geen beeld meer omdat de Oscam configuratie aangepast moet worden voor de descrambling van het canaldigitaal ontvangstsignaal.

Heb hier allemaal niet zoveel tijd en zin in dus om dit probleem te tackelen heb ik een officiële CI module aangeschaft van canaldigitaal.

Dit probleem is nu opgelost maar nu komt mijn feitelijke probleem.

Ik heb twee tuners in mijn DM8000 zitten zodat ik altijd een zender kon opnemen terwijl ik een andere zender aan het volgen was. Alleen nu ik de CI module geplaatst heb en een zender opneem gaat bij schakeling naar een andere zender het beeld op zwart. Dus ik heb nu dezelfde situatie die ik eerst had voordat ik twee tuners in mijn systeem had.

Heeft iemand hier een verklaring voor of weet hoe dat kan?

 

Alvast bedankt voor jullie hulp, en als deze vraag in een verkeerd forum staat, hiervoor mijn excuses.

 

Mvg

 

René