Jump to content


smc

Member Since 12 Jan 2015
Offline Last Active 29 Nov 2015 18:07
-----

Posts I've Made

In Topic: Xtrend ET9000 ziet CanalDigitaalkaart niet meer na bestand erbij

12 May 2015 - 18:30

Wel, het moge duidelijk zijn dat dit niet gaat lukken. En aangezien ik dan toch moest flashen kon ik dan net zo goed meteen maar OpenATV gaan flashen zodat ik niet langer vastzit aan allerlei gedonder met een zenderlijst die al dan niet in de war kan raken of erger bij het updaten als je er nog onvoldoende van begrijpt zoals ik. Het flashen met OpenATV 4.2 is overigens prima gelukt dankzij een link op hun site naar Wikipedia waarin dat heel duidelijk en simpel voor een volslagen leek als ik dat ben stapje voor stapje is beschreven hoe je dat doet. Frenske en anderen die me heel goedwillend adviezen gaven, hartelijk bedankt, jammer dat ik het niet allemaal even goed kon begrijpen. Voor wat degenen met de beschuldigende vingertjes betreft, jammer dat jullie niet konden inzien dat er aan mijn kant geen enkele kwade bedoeling was, ik legde alleen maar uit wat mijn problemen waren. Intussen kan deze thread wat mij betreft dicht omdat ik dus geen OpenPli meer gebruik. Met hartelijke groet en nogmaals dank, smc

In Topic: Xtrend ET9000 ziet CanalDigitaalkaart niet meer na bestand erbij

10 May 2015 - 21:18

Beste nietgiftig,

 

Jammer dat je zo slecht leest en feitelijk geen enkel inhoudelijk antwoord geeft. Ik heb en had niets kwaads in de zin maar jij maakt er van alles van wat ik niet zei.

 

1. "roepen dat het voor illegaal gebruik is" -> ik noemde een duidelijk voorbeeld van een zendergroep die FTA is en hier alleen illegaal in HD gezien kan worden. Ik zou nog veel meer voorbeelden kunnen geven. Jij reageert alleen maar door "de beledigde onschuld" te spelen maar zonder één enkel tegenargument waarom ik ongelijk zou hebben.

 

2. Ik uitte een mening door te zeggen dat ik denk dat er niet veel mensen zijn die serieuze zenders en programmaloze reclame onzin door elkaar willen zien staan. Jij vraagt of "we" dat zelf mogen uitmaken. Natuurlijk mag je dat, ik zei niet dat ik namens wie dan ook sprak maar mag ik aljsblieft nog mijn eigen mening geven?

 

3. Ik heb absoluut niemand beschuldigd maar werd aangevallen als zou ik naar illegale dingen vragen terwijl dat absoluut niet zo is. In tegendeel, ik dacht dat dat de oorzaak van mijn CD-kaart probleem was (bleek het achteraf niet te zijn)ook nadat ik een programmaatje verwijderde.

 

4. Kennelijk is er een misverstand, ik heb bij het updaten nergens op een of ander knopje gedrukt of een knopje gezien. De deeels gewiste zenderlijst en de chaos in de settings volgde nadat ik braafjes de aangeraden software update volgde. Door onervarenheid en onkunde had ik er geen idee van dat het updaten van software meteen mijn zenderlijst naar gort zou helpen.

 

5. Mocht er iemand zijn die een zenderlijst die ik maak leuk zou vinden dan deel ik hem graag. Maar het zou wel erg toeval zijn als iemand precies dezelfde smaak en voorkeur had als ik. Ook gebruik ik hem in combinatie met een T90 schotel met 9 LNB's dus het zou ook heel toevallig zijn als iemand in zijn schotels LNB's voor precies diezelfde satellieten had staan. Ik zei het alleen maar als voorbeeld om te zeggen dat elk mens waarschijnlijk een andere smaak en voorkeur heeft, niet alleen wat gewenste zenders betreft maar waarschijnlijk ook wat betreft gewenste rubrieken en volgorde waardoor het naar en vervelend is als je steeds weer de favoriete zenderlijsten van iemand anders op je ontvanger krijgt en die ook nog eens moeilijk of helemaal niet compleet weg te krijgen is. Is dat nou zo verwerpelijk?

 

Of OpenATV beter of slechter is kan ik niet beoordelen, ik heb hier OpenPli en dat ziet er grafisch en que bediening goed uit. Bovendien heb ik een zekere schrik voor het flashen zoals ik net al in een ander antwoord schreef. Maar waarom zou in een aspect van een ander programma niet mogen noemen als ik dat iets goeds en verstandigs vind?

 

Mijn dringend verzoek, ga op argumenten van anderen in, lees ze en begrijp ze, dan is al die verontwaardiging nergens nodig voor,


In Topic: Xtrend ET9000 ziet CanalDigitaalkaart niet meer na bestand erbij

10 May 2015 - 21:01

Wat de TS bedoelt is dat áls je zelf een zenderlijst via de OpenPli feed ooit installeert dat deze bij *iedere* software update automatisch mee komt. Persoonlijk vind ik dat ook logisch, maar de TS stoort zich daar klaarblijkelijk aan.

De optie die hem aangedragen wordt moet even worden uitgevoerd..

Dus:
Zenderlijst laden via de feed.
Zenders controleren en eventueel aanpassen.
Zenderlijst sorteren naar eigen smaak en ongewenste zenders verwijderen.

Op de PC DreamEdit starten en zenderlijst naar de PC kopieëren..

Via Software menu de gedownloade zenderlijst wissen op je box.

Via de PC de aangepaste zenderlijst tterug plaatsen op de box..

Box herstarten en klaar!
Bij een volgende update blijft je eigen zenderlijst onaangetast..

 

Ik vrees dat ik te dom ben om precies te begrijpen wat je hier vertelt. Heel kort en simpel gezegd: ik heb op dit moment een voor mijn wensen prima zenderlijst op dreamboxEDIT staan, alles in de door mij gewenste volgorde en niets teveel of te weinig.

 

Maar als ik die lijst naar mijn ET9000 stuur, en dan opnieuw met dreamboxEDIT de inhoud van mijn ET9000 opvraag dan staat er ongelofelijk veel meer op. Ergo: ondanks het feit dat ik stapje voor stapje alle ongewenste boeketten met de afstandsbediening definitier verwijderd heb staat er nog van alles op de ET9000 dat zich dan op een chaotische wijze vermengt met mijn gewenste zenderlijst.

 

De hamvraag is simpel: hoe verwijder je echt alles aan settings (en volgens Kosh moet ik dus ook EPG's verwijderen, iets waar ik nog nooit kennis van heb genomen of bewust gebruikt) om een echt settingsloze ontvanger te krijgen zodat ik op die helemaal lege ontvanger dan alleen de settings per dreamboxEDIT erheen stuur krijg en helemaal niets anders. Of van mijn part hoeft dat niet eens: ik zie er ook helemaal niet tegenop om bij een echt helemaal lege ontvanger gewoon wat blindscans te doen op de door mij gebruikte sat posities om zo mijn eigen optimale settings te hebben zonder dat er meer op staat dan dat.

 

Is dat mogelijk?


In Topic: Xtrend ET9000 ziet CanalDigitaalkaart niet meer na bestand erbij

10 May 2015 - 20:53

@SMC

Als je echt leeg wikt beginnen dan kan je het beste vers flashen en bij de installatieprocedure ervoor kiezen om geen zenderlijst te installeren. Dan kan je dmv zelf scannen handmatig, dus via de RC, jouw eigen lijst samenstellen.
Jij kunt ook nog proberen om via menu - applicaties - rode toets - settings de huidige zenderlijst verwijderen. Maar jij maakt het jezelf moeilijk. Dat vind ik nog steeds.

 

OP zich heb je daar waarschijnlijk 100% gelijk in Frenske. Ik moet hier eerlijk toegeven: ik heb in het verleden op twee apparaten "geflashed", namelijk met een AZBox Premium HD+ en met een (nog steeds werkende) Topfield 7710 ontvanger. Bij de eerste heb ik het een heksenkarwei gevonden om dat geflashte resultaat weer ongedaan te maken (heeft me weken gekost voordat ik de verlossende tip vond) en bij de AzBox heb ik herhaaldelijk de hulp moeten inroepen van mensen op het Duitse AAF board omdat sommige dingen zoals het weer werkend krijgen van mijn internet verbinding steeds maar niet wilde werken ondanks allerlei adviezen.

 

Om die reden zie ik best wel op tegen een opnieuw flashen van een apparaat dat op zich gewoon goed werkt maar dat alleen een karrevracht aan zenders, favorieten en satellietposities aan boord heeft die geen enkel doel dienen. Je zou denken dat flashen alleen nodig zou moeten zijn om softwarefouten eruit te krijgen, niet om ongewenste zenders te verwijderen. Vandaar dat het antwoord van Kosh me nieuwsgierig maakte want die leek zich in zijn antwoord daarop te richten. 

 

Zoals ik al zei: het is absoluut geen eigenwijsheid van mijn kant maar eerder koudwatervrees. Ik ken namelijk niemand in mijn directe omgeving die me uit de problemen helpt als ik net als voorheen met de twee genoemde oudere ontvangers hier ergens door een fout de mist in ga. Dan heb ik gewoon ineens geen bruikbare ontvanger meer en dat is heel veel beroerder dan een ontvanger met een nadeel qua settings. En nog even ter herinnering: de problemen met de CD kaart zijn opgelost zoals ik al eerder schreef zodat ik eigenlijk niet eens op deze thread verder zou mogen schrijven. Waarvoor uiteraard mijn welgemeende excuses.


In Topic: Xtrend ET9000 ziet CanalDigitaalkaart niet meer na bestand erbij

10 May 2015 - 01:10

Dan staat er nog ergens een (deel van een) zenderlijst.

 

Verwijder echt alle zenderlijsten van de box (incl. epg), of flash de box (zonder backup) en kies er vervolgens voor ééntje om te installeren.

Import deze naar je PC en bewerk die. Verwijder de voorheen geinstalleerde lijst en zet de op de PC bewerkte lijst terug naar de box.

 

Dag Kosh,

Dat zou ik maar al te graag doen maar ik weet niet hoe ik alle zenderlijsten inclusief epg weg moet krijgen. Ik werkte met de instructies van Tech en dat leek op zich best goed te gaan, ik heb ook de optie gebruikt die aangeeft dat je de verwijderde boeketten ook echt weggooit maar als ik aan het eind van de rit naar dreamboxEDIT ga staan indirect het meeste er nog op. Ik heb vervolgens geprobeerd om satelliet posities die ik niet gebruik te verwijderen en gek genoeg kan dat met een aantal wel maar sommige niet en daarbij komt dat die er dan ook nog vaak twee keer in de lijst staan en dan in een aantal gevallen zonder satnaam erachter. Onverwijderbaar met de afstandsbediening... En in DreamboxEDIT zie ik wel hoe ik eventueel boeketten kan verwijderen maar niet hoe je dat met satellieten doet die mijn voorganger kennelijk heeft gebruikt maar ik niet ontvang.