Springen naar inhoud


Thijs_Rallye

Lid geworden: 24 mrt 2015
Offline Laatste activiteit: Gisteren, 12:35
-----

Berichten die ik gemaakt heb

In Topic:VuUno4k reageert te pas en te onpas niet op IR afstandsbediening

8 maart 2024 - 11:26

@Tech, dat had ik na het zien van die entry in het log nog gecontroleerd, die stond inactief. Maarrr, ik heb in den beginne met het wisselen van de tv op de slaapkamer die wel actief gehad om zo het volume (tevergeefs) te proberen regelen met de afstandsbediening van de ontvanger. Zodra ik die op actief zette, zag ik daar wel nog wat veranderde instellingen staan, die heb ik nu allemaal op uit gezet en daarna de "hoofdschakelaar" ook op uit gezet.

 

Ik ben benieuwd wat dat gaat doen nog.

 

De implementatie van HDMI CEC is ronduit kôt te noemen op die philips tv en heb ik toen dus ook weer uitgezet. Ik snap sowieso niet wie van het softwareteam van philips bedacht heeft dat indien er een hoofdtelefoon ingestoken zit nog steeds het volume van de speakers moet worden geregeld met de ab. Ik heb uiteindelijk de TV power knop van de AB omgezet naar de TV en het volume regel ik nu met de box. Eigenlijk vrijwel hetzelfde als hoe het eerst in de woonkamer ingesteld stond.


In Topic:VuUno4k reageert te pas en te onpas niet op IR afstandsbediening

8 maart 2024 - 05:53

Ook bijzonder, zit je helemaal klaar met je telnet sessie op de telefoon werkt de box in eerste instantie vlekkeloos :').

 

Met flink wat commando's geven via de AB heb ik em nog wel gek gekregen dat er een paar keer geen reactie kwam. Echt daarin blijven hangen zoals eergisteren niet.

 

dmesg log zit in de attachments, wat mij hier op viel is het volgende:

[16797.888621] bcm7252s: hotplug_callback(): 
[16797.888621] Hotplug - status.connected 1:1:3
[16805.788862] bcm7252s: hotplug_callback(): 
[16805.788862] Hotplug - status.connected 0:1:0
[16805.795985] bcm7252s: hotplug_callback(): 
[16805.795985] Hotplug - Disconnecting HDMI from display
[16806.080671] bcm7252s: hotplug_callback(): 
[16806.080671] Hotplug - status.connected 1:0:3
[16806.087887] bcm7252s: hotplug_callback(): 

Qua timing komt dat wel overeen (te zien aan de sprongen in tijd) met dat ik bewust bezig was dat ding over de flos te krijgen.

 

Ik ga de komende avonden iig weer standby staan met de telefoon om logjes te maken. Wederom hartelijk dank zo ver!

 

 

gr. Thijs
 

 


In Topic:VuUno4k reageert te pas en te onpas niet op IR afstandsbediening

7 maart 2024 - 17:07

Dat dat oogje een ontvanger is was me wel duidelijk ja :D. Dat oogje zat origineel bij de Vu Uno4k geleverd inderdaad, klikt met zo'n RJ11 (achtige) stekker achter in de box.

 

Ik heb op die momenten via juice op mijn telefoon gekeken met dmesg maar daar staat eigenlijk niks raars voor zo ver ik kan beoordelen. Ik zal proberen daar een screenshot van te maken een dezer dagen als het weer optreedt. Als ik mij niet vergis is dmesg "cumulatief*" dus ik hoef niet ala seconde te kijken zodra het optreedt toch? (* Cumulatief als in log blijft lopen en komen alleen maar entries bij.)

 

Ik heb pas een paar keer gehad dat de AB echt "lang" nergens meer op wilde reageren. Op dat moment gevel zowel het oogje als de box zelf dan helemaal geen sjoege. Via de webif op de telefoon (via de dreamdroid app, maar die geeft webif commandos afaik) reageert ie wel onmiddellijk op app AB commandos en daarna werkt de gewone AB ook weer.

 

Ik ga iig bij langdurig niet reageren even met dmesg kijken en daar een screenshot van maken.


In Topic:VuUno4k reageert te pas en te onpas niet op IR afstandsbediening

7 maart 2024 - 08:09

Bluetooth afstandsbediening vind ik echt relatief veel geld voor een probleem dat eigenlijk normaal gesproken niet bestaat in mijn situatie en zeker te veel om nu even te proberen. Ander puntje daarmee is wel dat beide USB poorten al vol zitten :).

 

 

Ook niet ergens een IR extender of zo in gebruik,

Jawel, ik heb sinds dit geëmmer begon met de IR ontvangst het extra originele IR oogje aangesloten op de box.

 

 

Het IR oogje zit nog wel correct voor het gaatje in het front van de box?

Yep.

 

 

Heb je het probleem ook als je de AB op 20cm van de box houd?

 

Yep, al die dingen heb ik gecheckt en uitgeprobeerd. Dit was ook de reden om het externe oogje/ontvangertje op zolder te zoeken van deze box om te kijken of daarmee beter werd. Al hou ik em fysiek tegen de box (of extern IR oogje) aan dan reageert ie nog nergens op.

 

Overigens, voor de database crash hadden we het nog over de spinner gehad dat als er een proces langer dan 10s duurde er een spinner verschijnt. Eergisteren heeft ie dus langer dan 10s nergens meer op gereageerd vanuit de AB en is er geen spinner verschenen.

 

Wat ook wel handig is om te weten is dat ik aan het ledje in het IR externe oogje kan zien of er gereageerd wordt op signalen van de AB. Zodra er geen reactie meer is vanuit de box zie je daar dus ook geen knipperende led meer. Het lampje op de box zelf is afgedekt omdat dat echt MEGA fel schijnt als de box in deep standby staat. Dat verlicht de hele slaapkamer. Uiteraard zit die afdekking niet voor het IR oogje, ik draai met deze setup al heel wat jaren dus daar is in principe niks aan gewijzigd.

Ik had nog wat zitten googlen maar kom er niet echt veel verder mee, ik zie iig wel meer Vu Uno 4k's (en 4k SE's) met problemen met het aan uit knopje, blijkbaar zit er een touch gedeelte ergens in dat paneel (nooit geweten, gevonden of gebruikt :P). Ik wil bij wijze van experiment eens dat printje loskoppelen van het moederbord om te kijken of ie verder goed werkt met enkel het externe oogje. Ben ik ook meteen van die deep standby slaapkamerverlichting af.

 

Als er nog meer ideeën of theorieën zijn hoor ik dat graag natuurlijk :).


In Topic:VuUno4k reageert te pas en te onpas niet op IR afstandsbediening

6 maart 2024 - 18:03

Het gaat echt om de IR afstandsbediening en niet de bluetooth versie. De Vu Uno4k ondersteunt uberhaupt geen bluetooth.

 

@Tonskitdutch, er is in de betreffende ruimte niks veranderd op de andere TV na.

 

Ik vermoed dat het een hardware probleem is daar alle het gedoe begonnen is nadat de box een paar dagen van het net af is geweest. Voeding is misschien nog een mogelijkheid maar dan had ik eerder problemen verwacht met de twee schijven die eraan hangen.

 

Een schema vinden zal wel onbegonnen werk zijn vrees ik.