Jump to content


Photo

Processor

VU+DUO

  • Please log in to reply
23 replies to this topic

Re: Processor #21 Asure

  • Member
  • 19 posts

0
Neutral

Posted 20 February 2010 - 12:52

Broadcom zegt zelf op de site: "The BCM7335 operates on a dual-threaded MIPS CPU core running at 405 MHz and yielding over 1,100 DMIPS in performance."

Ik neem hierdoor aan dat de compiler flags mee kan krijgen voor multithreaded alhoewel ik de compiler nog niet bekeken heb.

Als er geen flags zijn of de binary die je draait ondersteunt geen threading, hoe bepaalt het systeem dan wat exact op welke core draait ? (top bijv. laat een algemene load zien, /proc/cpuavg ook.)
@PieterG: Of is het zo dat voor de linux-kant er maar een core beschikbaar is, en de andere core zoals je zegt alleen door de dvb-modules wordt gebruikt ?

Ik zie wel vaker aparte truukjes met SOC cpu's waarbij er in de boot al dingen worden geregeld, bijv. de Sigma cpu's die pakken direct RAM @boot voor de videoverwerking e.d. waardoor er voor de 'linux kant' maar de helft ram beschikbaar is. (smp8635 bijv. met 256mb ram, 128 (of 96 mb bij de 865x) voor linux zichtbaar.) Verder wordt er een apart stukje code(soort van kernel) met xload in de 'video-core' geladen etc. Eenmaal geboot en onder linux zorgt de kernel voor de verdere afhandeling.

Iemand een bootlog van de vu+ ergens ? (Puur nieuwsgierigheid..)

Re: Processor #22 pieterg

  • PLi® Core member
  • 32,766 posts

+245
Excellent

Posted 20 February 2010 - 13:16

@PieterG: Of is het zo dat voor de linux-kant er maar een core beschikbaar is, en de andere core zoals je zegt alleen door de dvb-modules wordt gebruikt ?


Inderdaad

Re: Processor #23 MiLo

  • PLi® Core member
  • 14,045 posts

+298
Excellent

Posted 20 February 2010 - 13:19

...Of is het zo dat voor de linux-kant er maar een core beschikbaar is, en de andere core zoals je zegt alleen door de dvb-modules wordt gebruikt ?


Ja.

Overigens, een generieke multi-core CPU in een dreambox stoppen is zinloos bij dit soort klokfrequenties. Een 800 MHz singlecore is niet alleen altijd sneller dan een 400MHz dual-core, hij is ook nog eens makkelijker te fabriceren. Een dual-core systeem is behoorlijk complex omdat de cores veel onderling moeten afstemmen, zoals toegang tot geheugen en randapparatuur.
In de settop boxen "zien" de CPUs elkaar dan ook nauwelijks. Eentje houdt zich alleen met videobesturing bezig (net als de grafische kaart in je PC bijvoorbeeld) en de ander is voor de "gebruiker" om alles aan te sturen en het OS op te draaien.

Bij de PCs zijn de multicores in zwang gekomen omdat het te moeilijk is geworden om de kloksnelheid nog verder op te voeren. Deze embedded doosjes zijn nog lang niet op dat punt aangekomen (dat ligt zo rond de 3 GHz).

Re: Processor #24 Asure

  • Member
  • 19 posts

0
Neutral

Posted 20 February 2010 - 14:17

Ok, dan blijft dus over:
- Core op de VU+ is 100bogomips sneller
- Twee cores versus één.
- Eigenlijk 400mips te verstoken voor linux (de andere goodies draaien niet op de linux core, die heeft daar geen 'last' van.)
- Bijkomend effect, framebuffer sneller (loopt dit ook in de tweede core ?)

Technisch gezien dus twee keer dm800 in één package ? :) (voor bijna dezelfde prijs)



Also tagged with one or more of these keywords: VU+DUO

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users