Jump to content


Photo

[VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin?

transcoder solo2

  • Please log in to reply
160 replies to this topic

Re: [VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin? #141 mesho

  • Member
  • 8 posts

0
Neutral

Posted 6 October 2015 - 14:23

Hmmm..... On the mentioned website Solo2 supports also only linited Transcoding. I see no issues by my friends having Solo2. TranscodingSetup is installed and works fine.



Re: [VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin? #142 Dimitrij

  • PLi® Core member
  • 7,182 posts

+235
Excellent

Posted 6 October 2015 - 17:00

http://wiki.openpli.org/comparison

et8500 SoC bcm7429

root@et8500:~# cat /proc/stb/info/chipset
bcm7241
root@et8500:~#


Lunix3-4K/VU+solo4k(thanks guys to gisclub.tv)


Re: [VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin? #143 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,732 posts

+184
Excellent

Posted 6 October 2015 - 17:13

You can't use transcoding on Solo SE.

According to http://www.vuplus-co...-for-you.18506/ you can.



Re: [VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin? #144 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 6,339 posts

+276
Excellent

Posted 6 October 2015 - 18:41

That's new for me. I thought such a "little" box can't transcode.


Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: [VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin? #145 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,732 posts

+184
Excellent

Posted 6 October 2015 - 18:46

Well, the SoC isn't little :)



Re: [VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin? #146 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,732 posts

+184
Excellent

Posted 6 October 2015 - 18:52

That's new for me. I thought such a "little" box can't transcode.

Ahh, you meant to say that as even a huge box like the ET8000 can't transcode (in spite of the initil specs), the small Solo SE isn't supposed to be able to :)



Re: [VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin? #147 mesho

  • Member
  • 8 posts

0
Neutral

Posted 6 October 2015 - 21:46

 

You can't use transcoding on Solo SE.

According to http://www.vuplus-co...-for-you.18506/ you can.

According to mentioned website:
If you press the green button, and scroll though the plugins in the menu, you will find the Transcoding Setup, just press ok to select this plugin and then enable it. Once enabled, you can use the Transcoding function.

The problem is that in OpenPLi TranscodingSetup plugin can not be accessed to enable that. I get the green screen with "We are sorry. Your STB encountered a software problem , and need to be restarted. Component: TranscodingSetup." And Solo SE is rebooting. streamproxy.conf is missing in /etc/enigma2. Please find the screen attached.
Just to mention that streaming on Solo SE is not working regular way like on Solo2 but only by using pau plugin.

Attached Files


Edited by mesho, 6 October 2015 - 21:49.


Re: [VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin? #148 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,732 posts

+184
Excellent

Posted 7 October 2015 - 03:52

That's for the PLi-devs to answer. It looks like the PLi image for the SE doesn't support transcoding then. Other images do.



Re: [VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin? #149 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,165 posts

+513
Excellent

Posted 7 October 2015 - 10:00

I don't think we ship the SoloSE's images with the (required) streamproxy. I was under the impression transcoding is not supported on SoloSE. Please post the output of this command and we will know:

 

ls -l /proc/stb/encoder

 

If that exposes a transcoding API, I can implement support for the SoloSE.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: [VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin? #150 mx3L

  • Senior Member
  • 616 posts

+79
Good

Posted 7 October 2015 - 11:40

root@vusolose:~# ls -l /proc/stb/encoder
dr-xr-xr-x    2 root     root             0 Oct  7 12:37 0
-rw-r--r--    1 root     root             0 Oct  7 12:37 enable
-r--r--r--    1 root     root             0 Oct  7 12:37 enable_choices


Re: [VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin? #151 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,165 posts

+513
Excellent

Posted 7 October 2015 - 11:49

Actually I meant ls -R excuse. So at least there is support in the drivers and api.

 

Can someone please make a NEW topic, something like request for transcoding on SoloSE?


Edited by Erik Slagter, 7 October 2015 - 11:50.

* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: [VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin? #152 mesho

  • Member
  • 8 posts

0
Neutral

Posted 7 October 2015 - 14:22

It's done. New Topic "request for transcoding on SoloSE" is ready.



Re: [VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin? #153 Satpal

  • Senior Member
  • 291 posts

+4
Neutral

Posted 20 November 2015 - 21:18

Yesterday I tried for the first time to transcode a recording from the hdd in my home network with the default settings provided by the VU+ Player 2.2 after which the Solo2 didn't respond anymore. Next thing the box didn't fully boot anymore, I had to flash it.

 

Is it really possible to compromise the image so easily?



Re: [VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin? #154 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,165 posts

+513
Excellent

Posted 20 November 2015 - 21:40

Crash it (from the drivers): yes, corrupt the image: no.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: [VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin? #155 Robinson

  • Senior Member
  • 2,523 posts

+30
Good

Posted 3 June 2016 - 11:14

What steps do I need to take to check why I have a problem with transcoding on my Solo2?

I understand I need to check if some binaries are running and if config files are OK? What are they?

What else do I need to check?


ET9000, OpenPLi 4.0, 13E, 19E

HD51, OpenPLi 6.2, 75E - 30W


Re: [VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin? #156 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,165 posts

+513
Excellent

Posted 3 June 2016 - 11:16

The easiest way to check:

 

- login to the receiver

- type killall streamproxy

- type streamproxy -f

- then try to do transcoding (from your computer, app, or whatever)

- post the output here (minus passwords)

- after done, type ^C

- type streamproxy


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: [VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin? #157 Robinson

  • Senior Member
  • 2,523 posts

+30
Good

Posted 3 June 2016 - 14:47

What do you make of it?

root@vusolo2:~# killall streamproxy
killall: streamproxy: no process killed
root@vusolo2:~# streamproxy -f
Checking manufacturer/model: VU+/Solo2
Checking id: /proc/stb/info/model = dm8000
Checking id: /proc/stb/info/vumodel = solo2
model identified as: VU+ Solo2 (bcm7356)
streamproxy: config_map: auth = false/0
streamproxy: config_map: bframes = 0/0
streamproxy: config_map: bitrate = 500/500
streamproxy: config_map: foreground = true/1
streamproxy: config_map: group = /2142228444
streamproxy: config_map: level = 3.1/3
streamproxy: config_map: listen:8002 = 1/1
streamproxy: config_map: listen:8003 = 1/1
streamproxy: config_map: profile = baseline/0
streamproxy: config_map: size = 480p/480
streamproxy: config_map: webifport = 80/80
streamproxy: AcceptSocket: cannot bind accept socket (std::exception)
root@vusolo2:~#
root@vusolo2:~# streamproxy
root@vusolo2:~#

Anything I can do to remedy the issue?


ET9000, OpenPLi 4.0, 13E, 19E

HD51, OpenPLi 6.2, 75E - 30W


Re: [VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin? #158 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 54,887 posts

+1,091
Excellent

Posted 3 June 2016 - 15:02

check using ps if you really killed it. The error suggests the port is already bound to something.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2+fallback), Octagon SF8008 (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: [VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin? #159 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,165 posts

+513
Excellent

Posted 3 June 2016 - 16:35

In anyway "something" is already listening on port 8002 or 8003. Can it be that you didn't flash for a loooong time? Use netstat -lptn to find out who's guilty.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: [VU+ SOLO2] How to use the transcoding plugin? #160 Robinson

  • Senior Member
  • 2,523 posts

+30
Good

Posted 3 June 2016 - 17:36

Can it be that you didn't flash for a loooong time?

 Yes. It's true.


ET9000, OpenPLi 4.0, 13E, 19E

HD51, OpenPLi 6.2, 75E - 30W






Also tagged with one or more of these keywords: transcoder, solo2

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users