Jump to content


Photo

ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet

et9000 traag

  • Please log in to reply
65 replies to this topic

Re: ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet #21 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,759 posts

+536
Excellent

Posted 17 October 2013 - 15:29

Zie de andere topics daarover. Kort gezegd: niet. De vu+duo2 heeft behoorlijk wat geheugen, daar is de kans niet zo groot, maar op de et9000 kan het heel goed.

 

Kijk anders eens of je een proces hebt wat veel cpu-tijd vreet, met top.


Edited by Erik Slagter, 17 October 2013 - 15:29.

* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet #22 cobus

  • Senior Member
  • 4,531 posts

+65
Good

Posted 17 October 2013 - 15:48

Tja ik werk hier met een clone ab van de dm 8000 (op ebay te vinden) en heb eigenlijk (gelukkig) nergens last van.


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

MAXYTEC MULTIBOX

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet #23 Ruudb

  • Senior Member
  • 151 posts

+3
Neutral

Posted 17 October 2013 - 15:51

Zie de andere topics daarover. Kort gezegd: niet. De vu+duo2 heeft behoorlijk wat geheugen, daar is de kans niet zo groot, maar op de et9000 kan het heel goed.

 

Kijk anders eens of je een proces hebt wat veel cpu-tijd vreet, met top.

 

Snap ik; maar hoe kom ik daar achter?

 

Wat moet ik doen om die processen te zien. Het is immers geen windows-PC waar je dat simpel kunt achterhalen


Box:
ET10000

Schotel:
gewone Triaxx 80cm met een triple quad LNB


Re: ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet #24 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,631 posts

+225
Excellent

Posted 17 October 2013 - 15:55

Gebruiken jullie soms een grote autotimer lijst, die schijnt ook berucht te zijn om de boel flink op te houden

Re: ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet #25 dirocca

  • Senior Member
  • 1,667 posts

+59
Good

Posted 17 October 2013 - 15:58

Gebruiken jullie soms een grote autotimer lijst, die schijnt ook berucht te zijn om de boel flink op te houden

een 15 tal programmas geprogrammeerd. :)

 

grtz Philip


vuduo2 openpli6.1 1TB HDD 2xdualS2tuner

av receiver denon - samsung 4k hdr+ 65inch UE65MU7000 - bose accoustimas 7.1 :rolleyes:

tvv kaart & schotel(64cm), duo lnb, OSCAM

logitech harmony ultimate

 

 

 


Re: ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet #26 Ruudb

  • Senior Member
  • 151 posts

+3
Neutral

Posted 17 October 2013 - 16:04

en ik 2, alleen op zondag


Box:
ET10000

Schotel:
gewone Triaxx 80cm met een triple quad LNB


Re: ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet #27 dirocca

  • Senior Member
  • 1,667 posts

+59
Good

Posted 17 October 2013 - 16:07

resultaat "top" ; cpu 96% idle

 

grtz Philip


vuduo2 openpli6.1 1TB HDD 2xdualS2tuner

av receiver denon - samsung 4k hdr+ 65inch UE65MU7000 - bose accoustimas 7.1 :rolleyes:

tvv kaart & schotel(64cm), duo lnb, OSCAM

logitech harmony ultimate

 

 

 


Re: ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet #28 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,759 posts

+536
Excellent

Posted 17 October 2013 - 16:18

nap ik; maar hoe kom ik daar achter?

Wat moet ik doen om die processen te zien. Het is immers geen windows-PC waar je dat simpel kunt achterhalen

Het gaat juist makkelijker dan op windows. Je hoeft alleen top in te toetsen.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet #29 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,759 posts

+536
Excellent

Posted 17 October 2013 - 16:19

resultaat "top" ; cpu 96% idle

 

Het gaat niet om de %idle, het gaat om het proces wat bovenaan staat op het moment dat je vertraging op de rc hebt.

 

Maar grote kans dat het een thread van enigma met een plugin of iets anders is, dat is lastig om te achterhalen.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet #30 Ruudb

  • Senior Member
  • 151 posts

+3
Neutral

Posted 17 October 2013 - 16:20

resultaat "top" ; cpu 96% idle

 

grtz Philip

 

Ik ben een doorsnee gebruiker, dus weet even niet waar ik dat commando 'top' moet ingeven om dat te zien.

 

Ik heb wel verbinding met de ET9000 vanaf mijn PC; dus wellicht dat ik het daar moet ingeven.

 

Maar hoe dan, met welke aanvullende variabelen of inputs?

 

En n ogmaals: heeft de ET9000 een menuitem waar ik de processen kan zien of het CPU-gebruik zoals je dat blijkbaar op de VU Duo wel kan?


Box:
ET10000

Schotel:
gewone Triaxx 80cm met een triple quad LNB


Re: ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet #31 dirocca

  • Senior Member
  • 1,667 posts

+59
Good

Posted 17 October 2013 - 16:22

Zie de andere topics daarover. Kort gezegd: niet. De vu+duo2 heeft behoorlijk wat geheugen, daar is de kans niet zo groot, maar op de et9000 kan het heel goed.

 

Kijk anders eens of je een proces hebt wat veel cpu-tijd vreet, met top.

 

Snap ik; maar hoe kom ik daar achter?

 

Wat moet ik doen om die processen te zien. Het is immers geen windows-PC waar je dat simpel kunt achterhalen

ik gebruik DCC om mijn box te benaderen(is zeer gebruiksvriendelijk) ;)

in DCC klik op telnet(er opent een telnet window)

type het woord" top" in druk dan enter, je ziet nu een hele boel informatie.

 

grtz Philip


vuduo2 openpli6.1 1TB HDD 2xdualS2tuner

av receiver denon - samsung 4k hdr+ 65inch UE65MU7000 - bose accoustimas 7.1 :rolleyes:

tvv kaart & schotel(64cm), duo lnb, OSCAM

logitech harmony ultimate

 

 

 


Re: ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet #32 dirocca

  • Senior Member
  • 1,667 posts

+59
Good

Posted 17 October 2013 - 16:24

resultaat "top" ; cpu 96% idle

 

Het gaat niet om de %idle, het gaat om het proces wat bovenaan staat op het moment dat je vertraging op de rc hebt.

 

Maar grote kans dat het een thread van enigma met een plugin of iets anders is, dat is lastig om te achterhalen.

ik doe mijn best om het te achterhalen ;)

 

grtz Philip


vuduo2 openpli6.1 1TB HDD 2xdualS2tuner

av receiver denon - samsung 4k hdr+ 65inch UE65MU7000 - bose accoustimas 7.1 :rolleyes:

tvv kaart & schotel(64cm), duo lnb, OSCAM

logitech harmony ultimate

 

 

 


Re: ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet #33 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,759 posts

+536
Excellent

Posted 17 October 2013 - 16:27

Veel meer dan dat kun je niet doen.

 

Ik heb zelf een solo2, en daarmee heb ik geen problemen. Maar ik heb dan ook een zeer "bare minimum" installatie. O.a. geen samba server bijvoorbeeld.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet #34 Ruudb

  • Senior Member
  • 151 posts

+3
Neutral

Posted 17 October 2013 - 18:01

 

Zie de andere topics daarover. Kort gezegd: niet. De vu+duo2 heeft behoorlijk wat geheugen, daar is de kans niet zo groot, maar op de et9000 kan het heel goed.

 

Kijk anders eens of je een proces hebt wat veel cpu-tijd vreet, met top.

 

Snap ik; maar hoe kom ik daar achter?

 

Wat moet ik doen om die processen te zien. Het is immers geen windows-PC waar je dat simpel kunt achterhalen

ik gebruik DCC om mijn box te benaderen(is zeer gebruiksvriendelijk) ;)

in DCC klik op telnet(er opent een telnet window)

type het woord" top" in druk dan enter, je ziet nu een hele boel informatie.

 

grtz Philip

 

Ik heb het gevonden; zie op dit moment niets bijzonders; heb rond de 4000K vrij en volgens mij geen rare processen die heel veel eisen.

Maar op dit moment loopt het ook goed en heb ik geen problemen met de AB; zodra ik dit weer heb ga ik direct naar DCC en kijk ik wat er dan aan de hand is. Bijgaand de prtscreen van dat scherm.

Attached Files


Box:
ET10000

Schotel:
gewone Triaxx 80cm met een triple quad LNB


Re: ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet #35 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,759 posts

+536
Excellent

Posted 17 October 2013 - 18:06

Die hoeveelheid geheugen, daar moet je ècht niet naar kijken, zie al mijn eerdere posts hierover.

 

Wat wel interessant is, is de kolom %VSZ, dat zegt iets over hoeveel van het totale geheugen in gebruik is door het proces. Daar is wèl wat aan te zien.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet #36 Ruudb

  • Senior Member
  • 151 posts

+3
Neutral

Posted 17 October 2013 - 18:15

Mee eens; maar omdat iemand aangaf dat de hoeveelheid geheuren bij de ET9000 een probleem kan vormen leek het me wel zinvol het te vermelden.

 

Maar los daarvan lijkt me dat 65% van het geheugen door enigma in gebruik is op zich normaal. Of is 65% (=185000K) abnormaal hoog voor enigma?


Box:
ET10000

Schotel:
gewone Triaxx 80cm met een triple quad LNB


Re: ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet #37 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,759 posts

+536
Excellent

Posted 17 October 2013 - 18:16

Een hoog percentage in gebruik door Enigma is normaal.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet #38 Ruudb

  • Senior Member
  • 151 posts

+3
Neutral

Posted 17 October 2013 - 18:49

Dat dacht ik al.

 

Maar het gaat denk ik ook niet alleen om het percentage maar vooral voor de hoeveelheid geheugen dat door enigma gebruikt wordt.

 

Dus ik wacht gewoon wat er te zien is als het probleem zich weer voordoet en dan zien we wel of 'top' inzicht geeft in de oorzaak van het probleem.


Box:
ET10000

Schotel:
gewone Triaxx 80cm met een triple quad LNB


Re: ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet #39 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,759 posts

+536
Excellent

Posted 18 October 2013 - 08:10

Zo simpel werkt het niet, geloof me nou maar.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: ET9000 verwerkt ab-commando's soms traag of helemaal niet #40 Ruudb

  • Senior Member
  • 151 posts

+3
Neutral

Posted 18 October 2013 - 08:34

Zo simpel werkt het niet, geloof me nou maar.

 

Erik,

 

Ik geloof je zonder meer.

 

Punt is echter dat je zelf aangaf dat 'Wat wel interessant is, is de kolom %VSZ, dat zegt iets over hoeveel van het totale geheugen in gebruik is door het proces. Daar is wèl wat aan te zien'.

 

Vandaar mijn reactie.

 

Want gisteren keek ik weer eens even naar de resultaten van een 'top'-commando en bleek er ineens maar 63% te staan dat door Enigma gebruikt werd waardoor de hoeveelheid vrije geheugen enorm was toegenomen. Het een houdt immers met het ander verband.

 

Ergo: je kunt nog niet zien waardoor het komt dat er meer of minder geheugen in gebruik is. Dus ik zal er ook op die manier niet achter komen wat de oorzaak is en zoals je zegt 'het dus niet zo simpel igt'.

 

Als er geen manier is om 'dieper' te kijken inzake het geheugengebruik dan houdt het op om naar de oorzaak te zoeken.

 

Toch dank voor jullie reacties.


Box:
ET10000

Schotel:
gewone Triaxx 80cm met een triple quad LNB




Also tagged with one or more of these keywords: et9000, traag

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users