Jump to content


Photo

CCcam steeds uit

CCcam

  • Please log in to reply
55 replies to this topic

Re: CCcam steeds uit #21 gjstroom

  • Senior Member
  • 469 posts

+13
Neutral

Posted 22 November 2013 - 11:49

Of ik begrijp de vraag niet goed of er onstaat hier een discussie die de plank behoorlijk mis slaat ?

ts vraagt hoe het komt dat zijn cccam niet opstart na een update ?

Dit zal komen door een paar zenders, maar wie zegt dat hij uberhaupt naar 1 van deze zenders zapt ?

Dan komen er allerlei prio settings boven water die niets meer doen dan de bepaalde zenders of hele caids 'ignoren'.

Volgens mij is het beste antwoord: ga Oscam gebruiken ipv CCcam wat al een paar jaar ontwikkeling mist.


Edited by gjstroom, 22 November 2013 - 11:52.

Amiko8240, DM500HD, DM800, DM800SE, DM800SESR4, DM800SEV2, VU+ SoloSEV2


Re: CCcam steeds uit #22 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,732 posts

+184
Excellent

Posted 22 November 2013 - 12:06

ts vraagt hoe het komt dat zijn cccam niet opstart na een update ?
Dit zal komen door een paar zenders, maar wie zegt dat hij uberhaupt naar 1 van deze zenders zapt ?

Ik ben weliswaar TS niet, maar bij mij komt het heel duidelijk doordat de box dan stond afgestemd op één van de Franse zenders.

Volgens mij is het beste antwoord: ga Oscam gebruiken ipv CCcam wat al een paar jaar ontwikkeling mist.

Da's hetzelfde als een vraag over snelwegbewegwijzering beantwoorden met 'pak de trein maar'.....

Re: CCcam steeds uit #23 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,177 posts

+513
Excellent

Posted 22 November 2013 - 12:17

Of ik begrijp de vraag niet goed of er onstaat hier een discussie die de plank behoorlijk mis slaat ?

ts vraagt hoe het komt dat zijn cccam niet opstart na een update ?

Nou sla jij hier ook de plank mis, want de CCcam die meekomt is al jaren exact gelijk, die is in OpenPLi 2.1, 3.0 en 4.0 precies hetzelfde. 

 

De enige libs waar CCcam mee linkt zijn:

libcrypt.so.1 => /lib/libcrypt.so.1 (0x775f0000)
libpthread.so.0 => /lib/libpthread.so.0 (0x775c4000)
libstdc++.so.6 => /usr/lib/libstdc++.so.6 (0x774b8000)
libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0x7741c000)
libgcc_s.so.1 => /lib/libgcc_s.so.1 (0x773e0000)
libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0x7724c000)
/lib/ld.so.1 (0x77634000)

En daar zijn niet opeens allemaal wijzigingen in geweest, dat lijkt me sterk.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: CCcam steeds uit #24 gjstroom

  • Senior Member
  • 469 posts

+13
Neutral

Posted 22 November 2013 - 12:29

ts vraagt hoe het komt dat zijn cccam niet opstart na een update ?
Dit zal komen door een paar zenders, maar wie zegt dat hij uberhaupt naar 1 van deze zenders zapt ?

Ik ben weliswaar TS niet, maar bij mij komt het heel duidelijk doordat de box dan stond afgestemd op één van de Franse zenders.

>Volgens mij is het beste antwoord: ga Oscam gebruiken ipv CCcam wat al een paar jaar ontwikkeling mist.

Da's hetzelfde als een vraag over snelwegbewegwijzering beantwoorden met 'pak de trein maar'.....

 

 

Ja, daar heb ik ook aan gedacht, maar dat heb ik hier boven nergens gelezen, wel dat ts zeg t dat hij nooit Franse zenders kijkt, waarom zal zijn box daar dan mee opstarten. Maar het zou een mogelijkheid kunnen zijn.

Wat betreft oscam, lapmiddelen als prio lijsten daar scoor je punten mee.

 

Of ik begrijp de vraag niet goed of er onstaat hier een discussie die de plank behoorlijk mis slaat ?

ts vraagt hoe het komt dat zijn cccam niet opstart na een update ?

Nou sla jij hier ook de plank mis, want de CCcam die meekomt is al jaren exact gelijk, die is in OpenPLi 2.1, 3.0 en 4.0 precies hetzelfde. 

 

De enige libs waar CCcam mee linkt zijn:

libcrypt.so.1 => /lib/libcrypt.so.1 (0x775f0000)
libpthread.so.0 => /lib/libpthread.so.0 (0x775c4000)
libstdc++.so.6 => /usr/lib/libstdc++.so.6 (0x774b8000)
libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0x7741c000)
libgcc_s.so.1 => /lib/libgcc_s.so.1 (0x773e0000)
libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0x7724c000)
/lib/ld.so.1 (0x77634000)

En daar zijn niet opeens allemaal wijzigingen in geweest, dat lijkt me sterk.

Ik heb ook helemaal niet gezegd dat er iets aan CCcam gewijzigd is, ik zeg alleen dat er jaren geen onwikkeling is. Bij Oscam is dat wel en die crasht niet op die kanalen.


Amiko8240, DM500HD, DM800, DM800SE, DM800SESR4, DM800SEV2, VU+ SoloSEV2


Re: CCcam steeds uit #25 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,177 posts

+513
Excellent

Posted 22 November 2013 - 12:42

Iedereen staat het vrij om oscam te gebruiken, dat zal ik ook zeker niet tegenspreken of ontmoedigen. Maar ons standpunt is dat je aan CCcam genoeg hebt om gewoon op je CDS of TVV-kaartje te kijken, daarvoor heb je dan 0,0 configuratie nodig en dan crasht het ook niet.

 

Als je wat minder legale dingen gaat doen, dan zou het misschien voordelig kunnen zijn om oscam te gebruiken, of niet, of CCcam aan te passen met prio-files etc.

 

Maar dat is hier dus totaal niet relevant, aangezien we dat hier niet bespreken.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: CCcam steeds uit #26 gjstroom

  • Senior Member
  • 469 posts

+13
Neutral

Posted 22 November 2013 - 12:52

Het is mij in ieder geval niet duidelijk wat nu echt het probleem is. Het meest aanemelijk is dat de box opstart op een kanaal waar cccam moeite mee heeft, wat ik heel vreemd zal vinden. Even een Enigma restart doen terwijl de box op een werkend kanaal staat zal dan de oplossing zijn.

Die Prio's zijn leuk voorals je eens verkeerd mocht zappen ;)


Edited by gjstroom, 22 November 2013 - 12:53.

Amiko8240, DM500HD, DM800, DM800SE, DM800SESR4, DM800SEV2, VU+ SoloSEV2


Re: CCcam steeds uit #27 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,177 posts

+513
Excellent

Posted 22 November 2013 - 12:53

Ja dat zou een legitiem gebruik zijn, maar dan kun je inderdaad botweg alle 500's negeren.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: CCcam steeds uit #28 theparasol

  • Senior Member
  • 4,141 posts

+196
Excellent

Posted 22 November 2013 - 13:18

En ik denk dat cccam niet als default cam ingesteld staat. Hij schrijf letterlijk dat hij cccam moet verwijderen en opnieuw installeren na een nachtelijke update van de receiver.

Na opnieuw opstarten zal cccam niet automatisch gestart worden. Heel omslachtig om dan cccam te verwijderen en weer toe te voegen trouwens maar ach het werkt.



Re: CCcam steeds uit #29 radxnl

  • Senior Member
  • 1,527 posts

+57
Good

Posted 22 November 2013 - 14:32

ja bij nader inzien denk ik dat ook, iig zoiets.

 

ik had niet goed gelezen en enkel regeareerd op Tech zijn posting wbt Motors tv, dus wbt mijn input never mind was min of meer off topic ;)



Re: CCcam steeds uit #30 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,950 posts

+300
Excellent

Posted 22 November 2013 - 22:33

Ik denk dat ik in dat geval ook wat enthousiast gereageerd heb en er automatisch van uit ging dat CCcam door zapwerk langs die kanalen, onderuit ging.
Ik ben in elk geval volledig eraan voorbijgegaan dat CCcam na een herstart niet meer werkt.
Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: CCcam steeds uit #31 prefabman

  • Member
  • 14 posts

0
Neutral

Posted 23 November 2013 - 21:41

Ik zeg flashen omdat verder niemand anders hiervan last heeft.

 

Het enige wat ik me kan bedenken is dat je naar bepaalde Franse zenders kijkt, die anti-CCcam-maatregelen hebben getroffen, waardoor CCcam crasht.

bij mij craste cccam ook als ik motors tv wou openen,heb ccam 2.2.1 geinstalleerd en het probleem is verholpen



Re: CCcam steeds uit #32 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,177 posts

+513
Excellent

Posted 24 November 2013 - 11:33

Ik zeg flashen omdat verder niemand anders hiervan last heeft.

 

Het enige wat ik me kan bedenken is dat je naar bepaalde Franse zenders kijkt, die anti-CCcam-maatregelen hebben getroffen, waardoor CCcam crasht.

bij mij craste cccam ook als ik motors tv wou openen,heb ccam 2.2.1 geinstalleerd en het probleem is verholpen

Motors TV is inderdaad één van die zenders. Niet nodig om CCcam te downgraden, doe even prio file aanmaken zoals beschreven.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: CCcam steeds uit #33 casperb71

  • Senior Member
  • 254 posts

+1
Neutral

Posted 24 November 2013 - 12:44

Prio lijst gemaakt en opnieuw geflashed. Kijken wat er de komende week gaat gebeuren. Zal ook even naar Motors TV zappen.

Edited by casperb71, 24 November 2013 - 12:45.

VU+ Uno4K met OpenPLi 7.0 met Wavefrontier T90 op 28,2E 23,5E 19,2E 16,0E 13,0E 10,0E 7E 4,8E 08,W 4W 8W 12,5W 15W


Re: CCcam steeds uit #34 alexis00

  • Senior Member
  • 61 posts

0
Neutral

Posted 24 November 2013 - 21:30

nou ik heb het zelfde euvel !

even aangepast zoals hier is voorgesteld ,loopt nog zwart.

:angry:


dream vu vu+duo 7000 800 600

Re: CCcam steeds uit #35 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 46,177 posts

+513
Excellent

Posted 24 November 2013 - 22:08

Doen dan tenminste even CCcam met de hand opstarten, met optie -d (dus /usr/bin/CCcam -d), en dan even de output posten van als het fout gaat. Dan weten we tenminste al iets meer dan de "glazen bol".

 

Ik vertel het nog maar eens: CCcam is een product waar OpenPLi geen enkele relatie mee heeft, we halen de binary ergens vanaf het web op en die wordt dan 1:1 in een package gestopt. Er valt dus niet zoveel aan te "verbeteren". Bovendien is CCcam al een paar jaar precies gelijk, dus nu opeens niet meer werken is weinig waarschijnlijk, de bepaalde zenders hebben dan waarschijnlijk al langere tijd problemen.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: CCcam steeds uit #36 Frenske

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 24,336 posts

+246
Excellent

Posted 25 November 2013 - 10:13

nou ik heb het zelfde euvel !

even aangepast zoals hier is voorgesteld ,loopt nog zwart.

:angry:

Ik kijk er zelf vrijwel nooit naar, maar ik heb het hier toch ook even gecheckt en inderdaad crasht CCcam bij Motors TV en na het aanpassen van de prio was dit issue opgelost. CCcam blijft dan netjes doorlopen door simpelweg i: 0500:32920 toe te voegen in de CCcam.prio

Meer heb ik niet gedaan. Daarna uiteraard wel even CCcam herstart.


Mijn schotel is een T90 met 10 LNB's. Daarnaast voor de fun nog een draaibaar systeem met een Triax TD 78.

Dreamboxen heb ik niet meer echt actief. Verder heb ik ook nog een een VU+ duo2 met 500Gb harddisk + een VU+ Uno, Zero, Solo 4K, Ultimo 4K, Zero 4K, Uno 4Kse. + ook nog een Xtrend ET7x00. Daarnaast heb ik ook nog diverse andere modellen w.o. een Formuler F4, ET8500, ET7500, Mut@nt 2400HD, Xsarius Fusion HD se en verder nog wel het e.e.a. waarmee op verzoek vanalles wordt getest. Iemand moet het tenslotte doen. ;) :)
Los van de eerder genoemde modellen heb ik nog wel een rits aan testsamples als Mut@nt 2400HD, HD60, GB UE4K, GB Trio4K, Maxitec Multibox combo en Twin, Octagon sf8008, sf8008 mini en last but nog least enkele modellen van het Grieks Duitse Edision.

Voor centrale opslag van media gebruik ik een Qnap 219P 
met tweemaal 2 Tb harddisks + een Synology DS414 met 12 Tb Totale opslag.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Many answers to your question can be found in our wiki: Just one click away from this "solutioncentre".

Als ik alles al wist hoefde ik ook niets te vragen. If I had all the knowledge I had no questions at all.


Re: CCcam steeds uit #37 Bag58

  • Senior Member
  • 437 posts

+23
Neutral

Posted 25 November 2013 - 19:39

Bij mij ziet het er zo uit in de CCCam.prio:

# CanalDigitaal - Motors TV [Seca3]
#
P: 0100:00006A:2525 # CanalDigitaal 19.2E - Motors TV [S3]
I: 0100:00006C:2525 # TV Vlaanderen 19.2E - Motors TV [S3]
I: 0100:003315:2525 # CanalSat 19.2E - Motors TV [S3]
I: 0100:00A821:2525 # CanalSat 19.2E - Motors TV [Numericable]
I: 0500:022610:2525 # CanalSat 19.2E - Motors TV [V2.5]
I: 0500:032830:2525 # CanalSat 19.2E - Motors TV [V4]
I: 0500:032920:2525 # Orange Fr 19.2E - Motors TV [V4]
I: 0500:042500:2525 # Mobistar 19.2E - Motors TV [V4]
# 


Re: CCcam steeds uit #38 casperb71

  • Senior Member
  • 254 posts

+1
Neutral

Posted 26 December 2013 - 17:14

Wederom stopt de CCcam er mee. Zaak zover mogelijk stap voor stap bekeken. Zover ik nu kan reproduceren komt het door Open Uitzending Gemist. Nu ik deze plugin erop heb gezet, treed dit op. 14 dagen met een kale software gedraaid zonder extra plugins en probleemloos gekeken. Ook geen priolist aangemaakt. Dus vertel het maar.

VU+ Uno4K met OpenPLi 7.0 met Wavefrontier T90 op 28,2E 23,5E 19,2E 16,0E 13,0E 10,0E 7E 4,8E 08,W 4W 8W 12,5W 15W


Re: CCcam steeds uit #39 pavaha

  • Member
  • 9 posts

0
Neutral

Posted 28 December 2013 - 17:22

Ik had ook het probleem,heb een prio aangemaakt met regel i: 0500:32920 zoals beschreven en probleem is opgelost.



Re: CCcam steeds uit #40 pavaha

  • Member
  • 9 posts

0
Neutral

Posted 28 December 2013 - 17:28

nu heb ik het nog wel bij mezzo,welke regel moet ik daarvoor in de prio file zetten?







4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users