Jump to content


Photo

VU+ Duo: "Box has no fancontrol hardware -> FC2 deactivated"

Duo fan fancontrol2

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 polomora

  • Senior Member
  • 85 posts

0
Neutral

Posted 16 June 2014 - 23:23

Ik heb openpli 4.0 van eind mei geinstaleerd. Vandaag heb ik de fancontrol2 plugin geprobeerd te instaleren.

Gelukt, maar als ik de Duo herstart krijg ik op het scherm een bericht "Box has no fancontrol hardware -> FC2 deactivated".

 

Ik heb de doos geopend, en ik zie dat er wel een fan geinstaleerd is. Ik heb de fancontrol2 plugin geinstaleerd omdat ik de indruk heb dat die nooit ingeschakeld word door openpli.

Kan ik  de fan gebruiken?

 

Mvg,

Paul


Edited by polomora, 16 June 2014 - 23:25.


Re: VU+ Duo: "Box has no fancontrol hardware -> FC2 deactivated" #2 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 17 June 2014 - 03:43

De DUO is inderdaad niet compatible met FC2. Sterker nog: de fan van de DUO kan helemaal niet geregeld worden.
Er is wel een basic plugin beschikbaar via de feeds: daarmee kan de fan in standby worden uitgeschakeld.

Re: VU+ Duo: "Box has no fancontrol hardware -> FC2 deactivated" #3 polomora

  • Senior Member
  • 85 posts

0
Neutral

Posted 18 June 2014 - 14:20

Bedankt, nu geinstaleerd.

Misschien moet de plugin Fancontrol2 verwijderd van de VU+ Duo feeds?



Re: VU+ Duo: "Box has no fancontrol hardware -> FC2 deactivated" #4 cobus

  • Senior Member
  • 4,209 posts

+55
Good

Posted 19 June 2014 - 16:03

Idd hij staat bij de et9000 er ook in terwijl hij daar ook niet mee werkt en zo nog vele boxen.


Groetjes Cobus R

 

VU+ UNO 4K FBC DVB C  LCD4linux met Samsung SPF 75H

MAXYTEC MULTIBOX

 

Ziggo (digitaal) Kabel TV (FTV) op alle decoders met oa fallback tuner

 


Re: VU+ Duo: "Box has no fancontrol hardware -> FC2 deactivated" #5 locutus

  • Member
  • 8 posts

0
Neutral

Posted 6 December 2014 - 10:27

Voor de ET9000

 

In openpli 3.x kon je manueel de fan control extensie installeren (niet de fancontrol2)

Dit lukt met de openpli 4 nu jammer genoeg niet meer.

iemand die er wel in slaagt?


Edited by locutus, 6 December 2014 - 10:28.


Re: VU+ Duo: "Box has no fancontrol hardware -> FC2 deactivated" #6 Rob van der Does

  • Senior Member
  • 7,731 posts

+184
Excellent

Posted 6 December 2014 - 10:47

e ET9000 heeft toch helemaal geen fan?

Re: VU+ Duo: "Box has no fancontrol hardware -> FC2 deactivated" #7 littlesat

  • PLi® Core member
  • 51,308 posts

+573
Excellent

Posted 6 December 2014 - 10:58

Je kunt er wel een inzetten... En er is een steker voor aanwezig...

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: VU+ Duo: "Box has no fancontrol hardware -> FC2 deactivated" #8 roycke

  • Senior Member
  • 88 posts

+1
Neutral

Posted 6 December 2014 - 11:06

De fan speed kan wel geregeld woeden. Ik heb meerdere fan plugins geprobeert en een ervan werkt wel.
Echter op dit moment heb ik er geen pli image op, dus ik kan niet zeggen welke plugin het was....

Re: VU+ Duo: "Box has no fancontrol hardware -> FC2 deactivated" #9 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,750 posts

+512
Excellent

Posted 6 December 2014 - 11:12

Instellingen zitten tegenwoordig toch gewoon in enigma2? Ben niet zo goed op de hoogte, ik heb nooit fans in ontvangers (en als ze er al zitten, dan trek ik ze los).


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: VU+ Duo: "Box has no fancontrol hardware -> FC2 deactivated" #10 dirkjan73

  • Senior Member
  • 300 posts

+3
Neutral

Posted 6 December 2014 - 14:08

Ok en waarom doe je dat Erik?Je zet er dan een cooler in?

Re: VU+ Duo: "Box has no fancontrol hardware -> FC2 deactivated" #11 40H3X

  • PLi® Contributor
  • 3,781 posts

+122
Excellent

Posted 6 December 2014 - 14:19

Instellingen zitten tegenwoordig toch gewoon in enigma2? Ben niet zo goed op de hoogte, ik heb nooit fans in ontvangers (en als ze er al zitten, dan trek ik ze los).

 

Waarom? Tegen fluctuaties?


Hardware: Vu+ Uno 4k SE - Samsung HM500JI 500GB 2.5 inch - aXas 4K Ultra HD - Amiko Viper Combo HDD - Edision OS mio 4K - Spycat Mini Plus - Vu+ Zero - Vu+ Duo - WD 1TB - Fuba 78 cm - Tripleblock LNB Quad 19.2/23.5/28.2 - NAS 4TB RAID 1
Software : OpenPLi - OScam - Settings van Hans  -  Autotimer  -  EPGImport


Re: VU+ Duo: "Box has no fancontrol hardware -> FC2 deactivated" #12 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 52,529 posts

+1,021
Excellent

Posted 6 December 2014 - 23:04

Ik heb er ook nooit eentje in. Of als ze er in zitten, zet ik ze uit.

 

Maar ik gebruik uitsluitend 2,5" disks (als er al een disk in zit), en metsel ze nooit in (zodat ze zichzelf fatsoenlijk kunnen koelen).

 

De laatste box waar ik een fan ik heb zitten meubelen was een DM7000 met een dikke 3,5" disk die bloedheet werd...


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: VU+ Duo: "Box has no fancontrol hardware -> FC2 deactivated" #13 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,750 posts

+512
Excellent

Posted 7 December 2014 - 09:50

Fans maken herrie en als ze dat niet doen, dan toch na enige tijd. Een ontvanger zonder harddisk heeft absoluut geen fan nodig.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: VU+ Duo: "Box has no fancontrol hardware -> FC2 deactivated" #14 dirkjan73

  • Senior Member
  • 300 posts

+3
Neutral

Posted 7 December 2014 - 12:33

Ok maar Erik ik denk dat jij dan een grote cooler op de CPU plaatst....toch?

Re: VU+ Duo: "Box has no fancontrol hardware -> FC2 deactivated" #15 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 52,529 posts

+1,021
Excellent

Posted 7 December 2014 - 13:54

Niet hier, al mijn boxen zijn af-fabriek standaard. Ik heb (behalve bij die oude 7000) nooit geforceerd moeten koelen. Niet passief, en niet actief.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), Octagon SF8008 (S2+T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H (T2+fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: VU+ Duo: "Box has no fancontrol hardware -> FC2 deactivated" #16 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,606 posts

+281
Excellent

Posted 7 December 2014 - 16:20

Ik heb ook in geen enkele box een ventilator zitten, de boxen blijven koel genoeg.


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: VU+ Duo: "Box has no fancontrol hardware -> FC2 deactivated" #17 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,750 posts

+512
Excellent

Posted 7 December 2014 - 16:58

Mensen zijn snel geneigd hun SoC te vergelijken met een PC CPU. Maar dat is dus geheel onterecht, SoC's genereren nauwelijks warmte.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.





Also tagged with one or more of these keywords: Duo, fan, fancontrol2

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users