Jump to content


Photo

How do a backup in OpenPli 6 e Zgemma H7S

H7S Zgemma Backup Backupsuite

  • Please log in to reply
31 replies to this topic

Re: How do a backup in OpenPli 6 e Zgemma H7S #21 Blacksimon

  • Senior Member
  • 51 posts

0
Neutral

Posted 26 July 2017 - 21:12

Thank you. I will try

Zgemma H7S Openpli 6.0 R.C.
Zgemma H2.H OpenPli 6.0 R.C.

Zgemma H2 OpenPli 4


Re: How do a backup in OpenPli 6 e Zgemma H7S #22 Blacksimon

  • Senior Member
  • 51 posts

0
Neutral

Posted 27 July 2017 - 15:16

The adapted backup suite(with h7 support) is most likely not included in the current image yet.
Can you please download this file
https://github.com/P...lookuptable.txt
(Raw button and then right mouse click save as)
Replace the file on the 2. box with this version. Afterwards flashing the box should work.



Error, rootfs.bin not present (sure, backupsuite do a rootfs.tar.bz2)

Zgemma H7S Openpli 6.0 R.C.
Zgemma H2.H OpenPli 6.0 R.C.

Zgemma H2 OpenPli 4


Re: How do a backup in OpenPli 6 e Zgemma H7S #23 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 5,121 posts

+239
Excellent

Posted 27 July 2017 - 15:53

Strange.
You have installed an PLi image on the second box to be able to flash the backup. Right? It is a rc6.0? Please update it. It should include the latest backup suite. If it still don't work there is a bug in the plugin and we need to analyze what's wrong.

In this case I can offer you a workaround so that you can flash your box.
Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: How do a backup in OpenPli 6 e Zgemma H7S #24 Blacksimon

  • Senior Member
  • 51 posts

0
Neutral

Posted 27 July 2017 - 17:49

Same Openpli 6.0RC on the second box.
BackupSuite wants the two .bin files to restore the backup.

Zgemma H7S Openpli 6.0 R.C.
Zgemma H2.H OpenPli 6.0 R.C.

Zgemma H2 OpenPli 4


Re: How do a backup in OpenPli 6 e Zgemma H7S #25 betacentauri

  • PLi® Core member
  • 5,121 posts

+239
Excellent

Posted 27 July 2017 - 19:26

:(
Ok, the workaround. Open a telnet session on the box you want to flash. Execute this in telnet:
ofgwrite -r -k <path to backup>
The backup needs to be stored on a hard disk or USB stick. NAS is in some cases also ok.
Warning: Flashing starts immediately!
Xtrend ET-9200, ET-8000, ET-10000, OpenPliPC on Ubuntu 12.04

Re: How do a backup in OpenPli 6 e Zgemma H7S #26 Pedro_Newbie

  • Senior Member
  • 4,627 posts

+224
Excellent

Posted 27 July 2017 - 19:30

Can you try this plugin.py

 

Copy this plugin to

/usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/BackupSuite/

and restart enigma2 and try again

 

The plugin.py needed to be adjusted

Attached Files


Edited by Pedro_Newbie, 27 July 2017 - 19:30.


Re: How do a backup in OpenPli 6 e Zgemma H7S #27 isteric2005

  • Senior Member
  • 167 posts

+1
Neutral

Posted 10 January 2018 - 13:22

Hi Pedro_Newbie,

there are news for backupsuite and openpli 6.1 .... to me it does not work.

 

Maybe I did not understand what changes to make can you help me?

Thank you

 

Ciao Pedro_Newbie,

ci sono novità per backupsuite e openpli 6.1....a me non funziona.

 

Forse non ho capito quali modifiche apportare mi puoi aiutare?

Grazie

Hi Pedro_Newbie, there are news for backupsuite and openpli 6.1 .... to me it does not work. Maybe I did not understand what changes to make can you help me? Thank you



Re: How do a backup in OpenPli 6 e Zgemma H7S #28 sergiodi

  • Member
  • 20 posts

0
Neutral

Posted 10 January 2018 - 16:00

On my zgemma H7 C I recently installed the last openpli-6.1-release-h7-20180106_usb and also I had problems related to the backupsuite plugin, the backup seems OK while the restore does not work and does not start.
I followed Pedro's suggestion and I replaced the plugin.py indicated by him, the result was positive, the restore starts and ends, but when H7 is restarted it starts the reboot but it stops not restarting ..... the display shows the word "boot".
I am forced to make the usb flash again.
 
 
 
 


Re: How do a backup in OpenPli 6 e Zgemma H7S #29 isteric2005

  • Senior Member
  • 167 posts

+1
Neutral

Posted 12 January 2018 - 21:08

nobody is interested in the problem ??

nessuno è interessato al problema??



Re: How do a backup in OpenPli 6 e Zgemma H7S #30 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 46,832 posts

+770
Excellent

Posted 12 January 2018 - 21:54

Or nobody (that has read this) has an answer. I don't know, don't have an H7, and never use the backupsuite.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H3.T2C (T/C), Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: How do a backup in OpenPli 6 e Zgemma H7S #31 Persian Prince

  • Senior Member
  • 1,664 posts

+229
Excellent

Posted 13 January 2018 - 13:01

nobody is interested in the problem ??

nessuno è interessato al problema??

BackupSuite thread is here: https://forums.openp...60-backupsuite/

Did you try the new version?


If you like my post click on green arrow :)

 

Open Vision image for your STB: https://github.com/OpenVisionE2


Re: How do a backup in OpenPli 6 e Zgemma H7S #32 isteric2005

  • Senior Member
  • 167 posts

+1
Neutral

Posted 14 January 2018 - 16:54

Thank you I had escaped

Graziemi era sfuggito







Also tagged with one or more of these keywords: H7S, Zgemma, Backup, Backupsuite

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users