Jump to content


Photo

Cablescan Vu+ Duo 2

cablescan duo2 vu+ ziggo

  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#1 hih4323

  • Member
  • 10 posts

0
Neutral

Posted 5 January 2018 - 14:12

Beste medegebruikers,

 

Vorig jaar had ik al problemen met het uitvoeren van de cablescan op de Vu+ Duo 2 (Laatste update uitgevoerd), maar het probleem wil maar niet weg gaan. Ik heb al eens de zoekinstellingen willen aanpassen, maar dit mocht ook niet helpen. In de bijlage kun je zien dat de instellingen goed staan (regio Limburg) maar toch blijft hij constant een foutmeldingen geven, omdat hij de scan niet kan voltooien.

 

Heeft iemand nog een idee? :unsure:

 

Attached Files



Re: Cablescan Vu+ Duo 2 #2 littlesat

  • PLi® Core member
  • 50,515 posts

+560
Excellent

Posted 5 January 2018 - 14:37

Alle tuners aangesloten, goede coax en connectors gebruikt?

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Cablescan Vu+ Duo 2 #3 hih4323

  • Member
  • 10 posts

0
Neutral

Posted 5 January 2018 - 14:46

Ja zelfs als ik een oude image gebruik werkt het zelfs gewoon...



Re: Cablescan Vu+ Duo 2 #4 littlesat

  • PLi® Core member
  • 50,515 posts

+560
Excellent

Posted 5 January 2018 - 14:50

Alle tuners aangesloten?

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Cablescan Vu+ Duo 2 #5 hih4323

  • Member
  • 10 posts

0
Neutral

Posted 5 January 2018 - 15:18

Ja ik heb 2x een dualtuner. Wat ik net geprobeerd heb ik om C/D (tuner 2) uit te schakelen en dan vindt hij wel alle zenders. Daarna heb ik A/B (tuner 1) uitgeschakeld en gescand via de C/D (tuner 2) en daar vind hij maar 16 zenders en geeft geen beeld. Ik kan dus wel concluderen dat de 2e tuner kapot is of zijn er nog mogelijkheden om dit te testen?



Re: Cablescan Vu+ Duo 2 #6 hih4323

  • Member
  • 10 posts

0
Neutral

Posted 5 January 2018 - 15:34

Net geprobeerd om een oude backup terug te zetten (27-12-16) en te scannen met cablescan (2.7+git14877) en deze gaf geen problemen dus tuner is niet defect...



Re: Cablescan Vu+ Duo 2 #7 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 50,648 posts

+924
Excellent

Posted 5 January 2018 - 15:48

Dus OpenPLi 4 vs OpenPLi 6.0?


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Cablescan Vu+ Duo 2 #8 hih4323

  • Member
  • 10 posts

0
Neutral

Posted 5 January 2018 - 15:54

Ja klopt



Re: Cablescan Vu+ Duo 2 #9 littlesat

  • PLi® Core member
  • 50,515 posts

+560
Excellent

Posted 5 January 2018 - 16:28

Connector of kabel tuner c/d gaan?

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Cablescan Vu+ Duo 2 #10 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 11,359 posts

+272
Excellent

Posted 5 January 2018 - 16:30

Klinkt weer naar de ' bekende'  2e tuner bug maar zal wel wat anders zijn.... 


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Cablescan Vu+ Duo 2 #11 hih4323

  • Member
  • 10 posts

0
Neutral

Posted 5 January 2018 - 16:41

Heb de kabel rechtstreeks aangesloten op tuner 2 (C?D), maar vond nog maar steeds 16 zenders en geen beeld. Coax wat ik gebruik is 135 db en geeft geen problemen op mijn Vu+ solo SE als ik de cablescan uitvoer.



Re: Cablescan Vu+ Duo 2 #12 Bram55

  • Senior Member
  • 684 posts

+13
Neutral

Posted 5 January 2018 - 17:47

Als met PLI4 alles goed werkt heb je geen hardware probleem maar zal je het toch in de gebruikte software moeten zoeken.



Re: Cablescan Vu+ Duo 2 #13 littlesat

  • PLi® Core member
  • 50,515 posts

+560
Excellent

Posted 5 January 2018 - 17:51

Open pli nam default de eerste tuner (beeld stopt tijdens het scannen), openpli 6.0 pakt de laatste vrije tuners. Openpli 6.1 gaat de eerste vrij tuner nemen. Je connectie op tuner c/d is gaar of de tuner zelf..

Edited by littlesat, 5 January 2018 - 17:51.

WaveFrontier 28.2E | 23.5E | 19.2E | 16E | 13E | 10/9E | 7E | 5E | 1W | 4/5W | 15W


Re: Cablescan Vu+ Duo 2 #14 hih4323

  • Member
  • 10 posts

0
Neutral

Posted 5 January 2018 - 19:15

Wat kan ik nu voor stappen ondernemen om het probleem te achterhalen?

Verstuurd vanaf mijn HTC One A9 met Tapatalk

Re: Cablescan Vu+ Duo 2 #15 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 50,648 posts

+924
Excellent

Posted 5 January 2018 - 19:44

Even elimineren:

 

Als je nu je tweede tuner uitzet, dan scant (via de eerste tuner), dan de eerste tuner uitzet en de tweede weer aan, kun je dan met je reeds gescande lijst wel alle zenders zien?

 

Zo ja, dan is het wellicht een software issue. Zo nee, dan is je tweede tuner om zeep, of is er iets mis met kabels en connectors. Of het de tuner is kun je bepalen door de kabels om te wisselen. Verhuist het probleem dan mee, dan is het kabel gerelateerd, blijft het probleem op je tweede tuner, dan is de tuner niet fris.


Currently in use: VU+Duo 4K (2xFBC S2), Amiko Viper T2C (T2), SAB Alpha Triple HD (S2+T2), Zgemma H9.2H ©, Zgemma H6 (fallback), VU+Zero (fallback)

Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

note: I do not provide support via PM !

 


Re: Cablescan Vu+ Duo 2 #16 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,454 posts

+504
Excellent

Posted 6 January 2018 - 10:25

Volgens mij heeft een dual cable tuner maar één ingang. De andere connector is een doorlus. Dit lijkt er (inderdaad) op dat intern (in de tuner) de doorlussing brak is.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Cablescan Vu+ Duo 2 #17 hih4323

  • Member
  • 10 posts

0
Neutral

Posted 7 January 2018 - 18:13

Vandaag maar eens een image van OpenATV geïnstalleerd, maar deze doet het perfect dus tuner is zeker weten niet defect. Omdat OpenPli voor mijn gevoel wat sneller werkt zou ik ook wel weer terug willen naar deze opensource. Wie kan mij helpen om het probleem te achterhalen? 



Re: Cablescan Vu+ Duo 2 #18 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,365 posts

+31
Good

Posted 7 January 2018 - 18:32

Eigenlijk geef je zelf al het antwoord :) Als OpenATV werkt waarom die niet blijven gebruiken?
Met één been in het graf..... Helaas

Re: Cablescan Vu+ Duo 2 #19 Erik Slagter

  • PLi® Core member
  • 45,454 posts

+504
Excellent

Posted 7 January 2018 - 19:10

Wat een flauwekul.

 

Wat we eerder al aangaven, PLi gebruikt sinds enige tijd altijd een vrije tuner (en dat is dan meestal de tweede) voor de cablescan. ATV doet dat niet. De zeer waarschijnlijke reden van het probleem is dan ook (nog steeds) zeer waarschijnlijk een hardware probleem van de tweede tuner. Oplossing: tweede tuner uitzetten. Of hardware probleem repareren.


* Wavefrontier T90 with 28E/23E/19E/13E/9E/4.8E/0.8W/5W via SCR switches 2 x 2 x 6 user bands
* Ziggo digital cable TV (FTA)
I don't read PM -> if you have something to ask or to report, do it in the forum so others can benefit. I don't take freelance jobs.
Ik lees geen PM -> als je iets te vragen of te melden hebt, doe het op het forum, zodat anderen er ook wat aan hebben.

Re: Cablescan Vu+ Duo 2 #20 mimisiku

  • Senior Member
  • 2,365 posts

+31
Good

Posted 7 January 2018 - 19:21

Jajaja. Ik weet het :) Voor mij is OpenPli gelukkig niet heilig..
Ik ga de argumentatie maar niet meer aan..
Met één been in het graf..... Helaas





Also tagged with one or more of these keywords: cablescan, duo2, vu+, ziggo

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users