Jump to content


Photo

Netwerk mount naar windows 10 lukt niet


  • Please log in to reply
44 replies to this topic

#1 tajvdz

  • Senior Member
  • 118 posts

0
Neutral

Posted 9 July 2018 - 00:05

Hallo,

 

Het lukt mij niet om op mijn DM8000HD met Openpli 6.2 een werkende Netwerk mount in te stellen naar een Windows 10 PC. Toen er nog Windows 8 op die PC stond werkte het wel. PC's onderling ook geen probleem. Vanaf de box heb ik 3 mounts naar mijn Nas en die werken ook gewoon. 

Ik gebruik altijd CIFS. Ik denk zelf dat het probleem aan windows 10 ligt maar kan iemand mij op weg helpen? Alle gegevens staan goed maar na de melding dat het netwerk ge-update is blijft de mount grijs met klein rood kruisje er in in de Mountmanager.

De box loop trouwens ook vast als ik in de Netwerk browser op de PC klik. Dan komt de vraag of je de inlog gegevens wel of niet op wil geven maar de box loopt dan vast en moet met de knop op de box uit en weer aan worden gezet.

 



Re: Netwerk mount naar windows 10 lukt niet #2 Dimmie

  • Senior Member
  • 1,600 posts

+15
Neutral

Posted 9 July 2018 - 01:48

Staat in dit toic je oplossing er niet bij dan ? : https://forums.openp...ichtbaar-op-pc/



Re: Netwerk mount naar windows 10 lukt niet #3 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,542 posts

+629
Excellent

Posted 9 July 2018 - 09:37

De 8000 heeft een antieke kernel, dus moet je "vers=2.0" meegeven met de mount opties, in WIndows 10 staat SMBv1 uit. Bij het andere probleem kan ik me helemaal niks voorstellen.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Netwerk mount naar windows 10 lukt niet #4 tajvdz

  • Senior Member
  • 118 posts

0
Neutral

Posted 9 July 2018 - 10:12

@Dimmie

 

Ik heb dat topic zojuist doorgelezen en dat is een heel ander probleem. Wat mij problemen oplevert is om een gedeelde map op een Windows 10 pc te mounten op de Dreambox om die daarna te kunnen openen. Instellingen staan zoals ze altijd stonden dus zover ik weet doe ik niets fout. Dezelfde instellingen gebruik ik naar een share op de nas en dat werkt wel gewoon. Vanaf de Wondows 10 pc kan ik wel de harde schijf van de Dreambox benaderen en volgens mij is dat het probleem wat in dat andere topic wordt beschreven.

 

 

@WanWizard

 

Zou logisch kunnen klinken wat je zegt maar hoe doe ik dat? En welk probleem kun je je niets bij voorstellen?


Edited by tajvdz, 9 July 2018 - 10:15.


Re: Netwerk mount naar windows 10 lukt niet #5 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,542 posts

+629
Excellent

Posted 9 July 2018 - 10:24

In de mount opties "vers=2.0" (zonder de aanhalingstekens) toevoegen.

 

En ik bedoelde bij het hangen van een box zodra je een mount er naar toe probeert te maken.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Netwerk mount naar windows 10 lukt niet #6 tajvdz

  • Senior Member
  • 118 posts

0
Neutral

Posted 9 July 2018 - 10:30

Je bedoeld dat ik dat er bij moet zetten waar nu rw staat?

 

Dat andere heb je denk ik verkeerd begrepen of ik heb het niet goed uitgelegd. De box blijft niet hangen bij het aanmaken van de mount maar als je de optie netwerk browser gebruikt. Dan krijg je een overzicht van de andere apparaten in het netwerk. Als ik op de nas klik of op de andere dreambox dan kan ik beide opties aanklikken (of ik de login gegevens wil gebruiken), maar bij de windows 10 pc gaat links boven dat wieletje draaien en de box is verder niet meer te benaderen.



Re: Netwerk mount naar windows 10 lukt niet #7 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,542 posts

+629
Excellent

Posted 9 July 2018 - 11:07

Ja.

 

Ah, ok, dan moet je daar gewoon op de timeout wachten, want hij hangt dan gewoon op het maken van die verbinding (die door Windows geblokeerd wordt).


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Netwerk mount naar windows 10 lukt niet #8 Tech

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 9,812 posts

+241
Excellent

Posted 9 July 2018 - 11:10

Die timeout kan heeeeeeeeeeeel lang duren, ik heb zelf al eens een door een foutje in mijn fstab en 'hangende box' gehad, dat duurde 'maar' 20 minuten voordat die doorstartte ;)


Aan de rand van de afgrond is een stap voorwaarts niet altijd vooruitgang....

Re: Netwerk mount naar windows 10 lukt niet #9 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,542 posts

+629
Excellent

Posted 9 July 2018 - 11:15

Het zou natuurlijk beter zijn als de Linux driver hetzelfde zou doen als Windows, gewoon alle SMB versies proberen totdat er eentje lukt.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Netwerk mount naar windows 10 lukt niet #10 tajvdz

  • Senior Member
  • 118 posts

0
Neutral

Posted 9 July 2018 - 12:13

Die timeout kan heeeeeeeeeeeel lang duren, ik heb zelf al eens een door een foutje in mijn fstab en 'hangende box' gehad, dat duurde 'maar' 20 minuten voordat die doorstartte ;)

 

ja duurde bij mij ook heel lang en toen de box maar herstart. Ik heb ook het idee dat als je op de afstandsbediening ergens op gaat drukken dat het alleen maar langer duurt.

 

 

Maar ik heb vers=2.0 toegevoegd aan de opties maar de mount blijft grijs (het wereldbolletje dan).

Maar misschien heb ik wat verkeerds gedaan. Er stond rw en daar heb ik na een spatie vers=2.0 gezet. Of moet het andersom en misschien een komma tussen in plaats van spatie?



Re: Netwerk mount naar windows 10 lukt niet #11 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,542 posts

+629
Excellent

Posted 9 July 2018 - 12:16

er moet een komma in, "rw,vers=2.0" dus (zonder die aanhalingstekens).


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Netwerk mount naar windows 10 lukt niet #12 tajvdz

  • Senior Member
  • 118 posts

0
Neutral

Posted 9 July 2018 - 12:52

er moet een komma in, "rw,vers=2.0" dus (zonder die aanhalingstekens).

 

ok, maar geen spatie na de komma?

ik bedenk me ook dat rebooten ook kan helpen. Dat was in het verleden zo. maar dan wil ik eerst weten wat de juiste optie is. Er staan zo wat opnames gepland want anders loopt dat mis.



Re: Netwerk mount naar windows 10 lukt niet #13 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,542 posts

+629
Excellent

Posted 9 July 2018 - 13:19

Dat maakt niet uit, als die komma er maar staat. Het is een computer, die maakt het niet uit of het er netjes uit ziet, als de regeltjes maar kloppen. ;)


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Netwerk mount naar windows 10 lukt niet #14 ims

  • PLi® Core member
  • 9,512 posts

+157
Excellent

Posted 9 July 2018 - 13:23

I am using autofs for connecting as cifs to W10 and "rw" is not important for connect.

Important is set vers=2.0 , user and pass (  All > Win7 (may be Vista) not support connect user without created password) and on W10 directory do not forget add user to security for shared directory too.


Kdo nic nedělá, nic nezkazí!

Re: Netwerk mount naar windows 10 lukt niet #15 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,542 posts

+629
Excellent

Posted 9 July 2018 - 13:50

rw is default.


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 


Re: Netwerk mount naar windows 10 lukt niet #16 tajvdz

  • Senior Member
  • 118 posts

0
Neutral

Posted 9 July 2018 - 15:20

I am using autofs for connecting as cifs to W10 and "rw" is not important for connect.

Important is set vers=2.0 , user and pass (  All > Win7 (may be Vista) not support connect user without created password) and on W10 directory do not forget add user to security for shared directory too.

 

rebooting didn't solve the problem.

So maybe I have to add the user for permition.

I did a quick look and I've set it to everybody. This option works for my other pc's because they have access.

So Do I have to add the dreambox as well and with the username and password I also use for ftp and webinterface?



Re: Netwerk mount naar windows 10 lukt niet #17 ims

  • PLi® Core member
  • 9,512 posts

+157
Excellent

Posted 9 July 2018 - 15:37

In account must be user/pass which exist on PC


Kdo nic nedělá, nic nezkazí!

Re: Netwerk mount naar windows 10 lukt niet #18 tajvdz

  • Senior Member
  • 118 posts

0
Neutral

Posted 9 July 2018 - 15:52

In account must be user/pass which exist on PC

 

sorry I don't understand. I have to add my Dreambox as a user that can have access to the share or not? The only usrname and password I have set for the Dreambox is the one for FTP and Webinterface. But I always have problems with this. I wish it was as simple as with older windows versions. The whole sharing folders in windows depends on good luck from my side. I never know how I did it and where to start. If I look at the properties of the folder there are a few places where I can add users.



Re: Netwerk mount naar windows 10 lukt niet #19 ims

  • PLi® Core member
  • 9,512 posts

+157
Excellent

Posted 9 July 2018 - 16:35

Or add pass for you in w10 and then in dreambox use this user/passw for create acount in network, or create new user with pass in w10 and use this user/pass in account in dream (this user must be added to share folder in w10 and in security too).

 

Pass for dream ftp/webif has nothing common with account to Win.


Kdo nic nedělá, nic nezkazí!

Re: Netwerk mount naar windows 10 lukt niet #20 WanWizard

  • Forum Moderator
    PLi® Core member
  • 40,542 posts

+629
Excellent

Posted 9 July 2018 - 16:49

IMS bedoelt dat je bij de mount een gebruikersnaam en wachtwoord op moet geven, en dat je dus een share op Windows 10 moet hebben waarvoor je een gebruiker en wachtwoord hebt. Je kunt geen anonieme shares mounten. 


Many answers to your question can be found in our new and improved wiki.

Currently in active use: HD2400 (4xS2)VU+Duo2 (3xS2)VU+Zero, Edision OS mini+, ET10000 (4xS2)

For testing purposes: XP1000Formuler F1 (2xS2)Miraclebox Premium Micro (S2+C/T),  ET7500 (S2)ET8500 (S2), Zgemma H2.H (S2+C)Zgemma H5.2TC (S2+C/T), SAB TripleAlpha (S2+C/T), Galaxy 4K (FBC), VU Zero 4K, Edision OS nino 





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users